Açlık sınırı 1,190 lira, yoksulluk sınırı 3,876 lira

bu açlık ve yoksuluk sınırı neye göre ölçülüyor
şimdi eşimin aldığı maaşı düşününce ve asgari ücretle karşılaştırınca diyorumki biz kıtı kıtına anca yetiyoruz hatta yetiremiyoruz
ama onlar yetiriyor:)saygı duyuyorum
ev alıyor
hani bildiklerim var o yüzden yazıyorum
velhasıl daha yaşanabilir bir ülke olmasını ümid ediyorum
ve olacağına inanıyorum :)

ancak yine yazıyorum yazacağım her zaman
akp olmayaydı da

bu sınır ne olacaktı acaba
hani seçimlerinin sonucunu yaşıyor diyenler varya hani cahillik güzel şey tavsiye ederim diyenler
kimi seçeydik bi deyiverin hele

akpye oy veren cahiller bre cahiller
accık okuyaydınızda arkadaşlar gibi klas olaydınız bilgili kültürlü olaydınız
sonra sıralayaydınız hakaretleri
yobaz-gerici-koyun-vb.
sonra sen ne demek istiyosun diyenede sakin ol ben ne dedimki
diye diye bastırırdınız

sakinim ben ya

klasiklerden çalıyorsun : "kimi seçeydik"

ben de kız dünyadan bi haberim artık. istedikleri gibi hep dizi seyrediyorum. hitabeleri cd yaptırıp "klasik eser" niyetine dinlemeyi ve huzura ermeyi düşünüyorum bir de. kaçınılmıyor çünkü ben de bu durumdan yararlanmaya bakıyorum.

tekrara lüzum yok trend şarkı hep çalınır bu gidişle

soruya cevap alayım
kimi seçeydik
bilmem? seçimini yaptıysan, daha iyi de yoktu diyorsan ve artık seçim de bitmişse, cevaplamanın anlamı yok değil mi? ha Haklısın öyle bir lider de yok meydanda zaten.
ben sadece insanların siyasi düşüncelerinin olmasını isterdim. şu anda siyasi düşünceden çok "hayranlık psikolojisi" hakim. aslında sorunlar da olduğu gibi duruyor. Bankalarda olan borçlarda ivme yükseldi yalan değil.
bazı gelişmeler var takdir edilesi, ama yıl olmuş 2014, teknoloji almış başını gidiyor, borçlanma imkanları artmış, e gülüm ver ipotekli parayı Japon'a yapsın projeleri sana mis gibi. o kadar da olsun değil mi.
millet aya çıktı, Mars'a gitti, teknoloji tavanda, biz hala kazak örecez, penye dikecez, ev yapacaz derdindeyiz.
ama görmeyince görülmüyor, Allah milletimize zeval vermesin. amin.

Senin maasin ayfonu nkit almaya yetiyo mu?
evet benim maaşım iphone telefonu nakit almaya yetiyor.

ayrıca bunun nakit almayla alakası yok,taksitle bile alınsa sonuçta o para ödeniyor,sonuç olarak lüks tüketim ve buna paraları varsa,sokakta da iki kişinin elinde de bir akıllı telefon varsa kimse bana fakirlikten bahsetmesin.

Kapitalizim ve neoliberal ekonomi boyle bisey zaten. Kredi karti taksitlerni kredi borclarini odeyemeyen yiginla insani gormezden gelmek nasil vicdana sigar bilmiyorum. Dini kullanip bi yerlere gelen insanlar dinde haram sayilan faize dayali ekonomik duzene gecirdiler ulkeyi.

En az 2350 tl maasin var yani anladigim. Sansli kesimdesin. 1000 euro bile etmiyo ama sanslisin evet. Malum tuketim cilginligimiz euro bazinda ilerliyor yaa.

Amine guzel basladin da keske partiye baglamasaydin. Bu durumun partoyle ne ilgisi var. Bizde basa gelenin ulkeyi somurmesi adettendir. Bunlari elestirmek de vatandasin gorevidir.

ben Türkiyede fakir insan yok demedim ki dansmarue,tabiiki çok var hemfikiriz,benim lafım iphone gibi lüks tüketim yapıp sonra ay sonunu zor getiren insanlaraydı ve biliyorsun böyle insanlar çok çevremizde.demek istediğim madem gücü yok almaya taksitle de almasın sonrada kredi kartımı ödeyemiyorum diye ağlamasın.madem ödeyemeyecek almasın.anlatabildim değilmi?
benim kazandığım paranın konuyla ne ilgisi var ki,evet cebime aylık 5 bin tl den fazla para giriyor ama şanslı olduğum için değil,birgün işsiz kalınca evde koca beklemek yerine gittim şubat soğuklarında kendi yaptığım incik boncuğu sattım pazarlarda dona dona,2 km yol yürüdüm hergün sırtımda ağır bir çantayla,şimdi onların mükafatını kazanıyorum,şans değil yani anlayacağın.
seninle hemfikiriz aslında,umarım eleştirdiğim konuyu anlamışsındır,bak yukarıda birkaç arkadaşta aynı şeye değinmiş,ayranı yok içmeye tahterevanla gider çeşmeye hesabı,gerçekten fakir olan insanları gözardı etmiyorum tabiiki.

not:bu arada iphone yada başka bir akıllı telefonum yok.

Bir iktidarı eleştirmek için illa bir diğerinden taraf olmak gerekmiyor.
Neden oy verenler ve vermeyenler birlikte iktidarı eleştiremiyor.
Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde bir rakam,milyonlarca asgari ücretle geçinen insan var.
Bir diğer taraftada devletin bol keseden dağıttığı paralar var.
En basitini örnek vereyim,EĞİTİM.
Sanırım sizde öğretmendiniz ve eğitimdeki eksik ve fazlalıkların benden daha net farkında olduğunuzu düşünerek bu konuyu örnekliyorum,yanlışım veya eksiğim varsa düzeltirsiniz.
Devlet bütün okullara tablet dağıtıyor fatih projesi kapsamında.8 MİLYAR liraya malolacağı iddia ediliyor.
Etrafımda görüştüğüm tüm öğretmenler aynı şeyi söylüyor ,''tabletle ders işlenecek altyapı oluşturulmadı okullarda,bugüne kadar dağıtılan tabletlerin tamamı çocuklara oyun aracı olmaktan ileri gidemedi''
Yani durduk yerde 8 milyar lira çöpe atıldı.
Devlet tüm ders kitaplarını bedava veriyor,burda bir sorun yok,ama devlet özel okulda okuyan çocukların kitaplarınıda bedava veriyor.Üstüne birde fabrikatörlerin bile çocuklarının özel okul parasının bir kısmını veriyor.
Bu teşvikle dağıtılan parada yıllık 4,5 milyarı bulacak.
Bu ülkede açlık sınırının altında yaşamaya çalışan milyonlarca insan varken,hala yolu olmayan,sobayla ısıtılan okullar varken devletin dağıttığı bu haybeye paralar hakkında ne düşünüyorsunuz?

sürekli açıklansada işleri güçleri rast gitmiş insanlar ama elinde akıllı telefon var ile başlayıp bizden iyi geçiniyorlar la bitiriyolar....sorsan en fakir onlar ....Allah herkese vicdan merhamet versin görmeyen gözleri açılsın....(bu arada patronlardan bahsediyorum )

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…