Ada Çayı ve Hayıt Tohumu

evet kibelecim zaten bi muddet sonra içmeyi bıraksanda adetin 28.gun gelio bizzat denenmiştir

stellacım insallah. ben de cok muzdaribim bu duensizlikten. adacayı iciyorum ama benimki toz seklinde.yını. yesil cay portakallı cay vs:) benimki demleyince kum gibi oluyor. icemiyorsun cayı yoksa severim ben adacayını. siparis ettim ebay dan yaprak olanı ama daha gelmedi:(

bir de hayıt tohumu sip ettim. 50 tanecik:( bal veya demleme yoluyla diyorsunuz. detaylı nlatı mısınız ne olur? nasıl yapacaz tohumları. butun butun yutsak olmaz mı? ezecez mi gunde kac tohum? ne zaman?

herkes kullanımıyla ilgil farklı bişey söylüyo. Elif26'nın dediği gibi ben robotton çekmeye çalıştım biraz çektim kabuğu soyuldu.ama taneleri ezilmedi tam olarak. bala karıştırdım hergün 1 çay kaşığı yiyorum. bugün sabah unuttum :))

kibelecim hayıt tohumunu cay gibi demle 10-15 dk agzı kapalı demlensin. sıcak suyu aktar bırak demlensin. sonra suzgecten gecirerek suz içine bal filan kat iç canım. ezmeye gerek yok kızlar ben demleyip içtim hemen faydasını gordum toplasan 3-5 bardak anca içmişimdir. emin ol yavas yavas adetini duzene sokcak biliyorum sen gec oluyorsun bende senin gibi 20-25 gunlerimde yumurtlardım canım ama artık gerek kalmıyo 28.gununde gelio inş seninde duzelir. benim 35ten -32-38 e dustu bianda ve 3 aydırda 28. cok etkili sabah aksam 1 fincan içmek yeterli diye biliyorum

kızlar bende bebiş için uğraşıyorum.benimde prolaktin hormonum fazla.37 çıktı benimde.dr parlodel verdi.akşamları içiyorum ama yan etkileri beni mahvediyor.acaba bende bu hayıt tohumu denilen şeyden içmelimiyim.ve nerden bulacağım.aktarların hepsi bu mereti satıyormu.kolay bulabilirmiyim yani.
bilgilendirirseniz sevinirim.

arkadaslar bısey soracam. ben bu ay adetımın 3. gununden ıtıbaren hergun ada cayı ıcıyorum. bu ay duzene gırer mı sızce. aramızda var mı ıctıgı ay duzene gıren???adetın duzene gırmesı ıcın kac ay ıcmek gerekıyo acaba.

yesimcim bu ay bi dene bakalım nezaman regl olucan bence 2 ay yada 3 ay duzenli icilip bırakılabilir ben 2 ay duzenli kullanmdım simdi normal

selam kıslar ben aktarcıdan hayıt suyu aldım.
3/1 oranında bu suyu katıyorsun üstüne su katıp içiyormuşsun. sizce etkisini görürmüyüm? çünkü okuduklarım hep hayıt tohumu idi. ben suyunu aldım. + birde ada çayına başladım. 2 sini birlikte kullanmak doğru mu acaba?

ADA ÇAYI
Sinirli ve yorgun olan kişiler ve dölyatağı (rahim) hastalığı çeken kadınlar arada sırada adaçayı oturma banyoları almalıdırlar. Zayıf ve güçsüz çocuklara balla tatlandırılarak içirilir. Bu çay, tahriş kaynaklı öksürüklerde de başarılıdır. Şifalı bitki olarak kullanılmasının yanı sıra, adaçayının çok değerli bir baharat olduğunu ve böylece mutfaklara girdiğini de unutmamak gerekir.

UYARILAR:

Adaçayının aşırı kullanımında kan basıncı (tansiyon) yükselebilir. Dölyatağı (Rahim) kaslarını uyardığı için, gebelik sürecinde kullanılmaz. Annelerin süt üretimini durdurur. Önerilen dozajlara uyulduğunda, bilinen başka bir yan etkisi yoktur.

http://www.e-sehir.com/faydali_bitkiler/bilgi/5.html

ARKADAŞLAR ADA ÇAYINA DİKKAT EDİN FAZLASIDA HORMONLARI ETKİLEDİĞİ İÇİN ZARARLI OLABİLİYOMUŞ. HERŞEYİN AZI KARAR ÇOĞU ZARAR DEMİŞLER. HAMİŞ KALCAZ DİYE SAĞLIĞIMIZDAN OLMAYALIM.:kahve:

samiracım vazgecme gecen ay ise yaramadı ama bu ay yaradı. zaten hayıt icin zamanla etki eder deniliyor.

arkadaslar ben esra hayıtı herkez tavsıye edıyo ama cocuk dusurur demıssınız ne zaman ıcıcez bunu ben fsh ıcın kulanıcaktım dusmesı ıcın ya hamıle kalırsam bunu kulanırken yardımı olursanız sevınırım

arkadaşlar merhaba dogumlardan sonra adet düzensizliğim oldu hayıt tohumunu balla karştırdım hergün yedim 6 gün sonra adet gördüm

Back
X