Adak olayımiz bile sorunlu

Denizdekikum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
154
18
118
35
İstanbul
Ya kızlar Adak eve girmez diyip tutturuyorlar ama ben kesilip evime gelsin hepsini komşulara dağıtıyim istiyorum amacim yemek degil zaten yani eşim kp lafına bakıp kp tanıdığı bi kursa bağış yapacakmis ama konu öyle değil gidip millete hava atacak torunuma kurban kestikte(burdaki kastı ben kestim tabi) onuda size bagislayalim olacak. Zaten sevmem kendisini Günahımi bile vermem tepkim ne olmalı ya canım sıkkın bu duruma eşim babamın dediği olsun derse ne olacak offfff yine mi kavga edicez (

Bi kısmını verin siz de. Atıyorum yarısını onlar versin yarısını da siz dağıtın.

Adağı siz kestiyseniz..
Ben adağımı söylemiştim, verecek yerlerim dağıtacak konu komşum var, kursa da başka zaman deyin bence..

Yani kp adagimiza kadar karismasa olmuyor onaneyse benim adagim istemiyorum ya kurs falan komşu daha mantıklı en azından tanıyorum ve dileğim de hep öyleydi

Ya böyle oluyorlar. Oğlumun çocuğu oldu bu da adağı deyip sanki kendileri gibi dağıtmak hoşlarına gidiyor.. Oğlunun çocuğuna hayatında 1 kez bile iyilik etmeyecekler ama adağını sahiplenmek cazip geliyor..

Bence oynayın...
Ah kahretsin ya keşke etrafımdakilere adak keseceğim demeseydim.. Kursa dağıtmak çok mantıklı geldi. Of ya dağıtmazsak da rezil olurumi, bi adağı kesemedi derler napsak baba ya.. Neyse bunu dağıtalım da kursa da veririz benim içimde kaldı bak şimdi o falan deyin.. Çünkü sizin adağınızı sahiplenen adam, başka türlü yola gelmez..

Aynen öyle ne hamileyken ne dogumumda ne Mevlütünde bir çöp bile almadılar suan eltim doğum yaptı 3 günlük evini temizliyorlar bugün tesadüfen gördüm hurma almış getirmiş onlardan çıkmiyorlar ben doğumdan bir gün önce bile temizligimi kendim yaptım bir gün evime gelmedi. Yalandan toruncu olurlar başımıza. Ben muhattap olmuyorum ki eşime demiş benim haberim yoktu konuştuklarından.. ne zaman haberim oldu ki zaten işini alttan alttan halletmeyi severler kV ve kp :)

adağınızı siz adadıysanız, adarken: işte kesicem konuya komsuya dagıtıcam dıye soylemıstım baba, şimdi dağıtmazsak rahat edemem eksik kalır adagım dersin:)) azıcık polıtıkadan bısey olmaz:))

bu arada adak adamak dıye bı tabır var mı bılmıyorum en uygun o cumleyı buldum, cumlenın ıcerıgı boyle soyleyıs seklı nasıl olur sız karar verırsınız zaten, ne şiş yanar ne kebap:))

Biz kısadan kavga etmeyi çözüm haline getirdik herhalde anlamadım hep kavga hep kavga gerek kalmadı bir şey dememe :))

Sen adak adamışsın yerine getirmişsin. Üzme kendini bence bunun için bırak versin nereye veriyorsa önemli olan niyet

Esine kesin kararini soyle adak bizim ben boyle dusunuyorum diye, ama evde bir lokmasini bile kullanmaman lazım, eger kullanirsan degeri kadar yardım yapman lazım. Haklisın ben olsam hayatta karıstirtmazdım. Baktın israrcilar, kendin git darulacazeye falan bagis yap ama kendi istedigin olsun.

Günaydın,siz adağınızı adamışsınız dileğinizi yerine getirmişsiniz,o yüzden kafaya takmayın,aslında bir nevi bağış yapmak daha iyi geçmiş yıllarda anneminde adağı vardı küçük baş kesip komşulara dağıttık tabi veremediğimiz komşular oldu et yetmediği için bu komşular anneme küstü neymiş bir parça eti esirgemiş annemin dedikodusunu yapmışlar hep bir parça et için o yüzden artık annem bu tür durumlarda bağış yöntemini seçiyor belki sizin kayınvalideniz de böyle düşünmüş olabilir.

Komşularınıza dağıtılmış ya da kursa verilmiş ne önemi var?
Kayınpederiniz ben kestim deyip hava atsa nolacak.
Ancak kendi günaha girer.
Bu tür hayır işlerini kimseye duyurmadan yapmak taraftarıyım ben.
Siz adadınız adağınızı yaptınız. Gerisini önemsemeyin.
Bunun için de kimseyle kötü olmayın bence..

adağınıza fitne karıştırmamak için aklınızdan bu düşünceyi atın derim ben
hayırlı olacağı varsa da işin içine bu düşünceler girince yerini bulmayacak bence
hem komşulara ispat etmek için değil adağınızın amacı
hem de yatılı kurs gibi yerlerin daha çok ihtiyaçları olabiliyor böyle şeylere
bizde kursa vermiştik üstelik eşimin yerine babam halletmişti her şeyi
kimsenin haberi bile olmadı,çünkü amaç Allah a verilen sözün yerine getirilmesi...
Allah biliyor yerine getirdik deyin ve içinizi rahat tutun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…