adalet mi bu

Olur mu öyle şey. Konu sahibi çalıştığı için mirası hak ederdi, kuzeni çalışmadığı için hak etmiyor.

Kampanya başlatalım da çalışmayan insanların miras haklarının çalışan kuzenlerine devredilmesi hakkında yasa tasarısı sunulsun meclise...
Meclisten toplum yararına istediğimiz hakları alalimda miras şurada dursun 😂 ben kaçar ban yemeden çenem düştü yine 🤣🤣

Ee böyle düşünebilir niye herkes fitne fesatlıkla suçlamış anlamadım.

Bir taraf hayatı boyunca canını dişine takıp çalışıp parasını kazanmış zar zor ev sahibi olmuş,bir taraf yan gel aşağı ay ben çalışamam ay kocam çalışsın hop mirasla ev sahibi.

Valla kim olsa aklından geçer.

Ama şunu kaçırıyorsun dünya adil bir yer değil,Tanrı hiçbir zaman dünyada
Genelleme yapmayın
Ben kimseye kalan miras için bu adaletsizlik demedim
Ne şanslı bana da güzel birşey kalır umarım dedim
Kıskançlık ve gıpta etmek arasında bir fark vardır
Yan gel aşağı ay ben çalışamam ay kocam çalışsın dediyse de kendi hayatı kime ne
Konu sahibi mi kocası ki bu kadar dertlenmiş

Kıskandınız bunu kabul edin, çok da iyi olmuş ben çok sevindim kuzeninizin adına. Oh, sefası olsun 😊 Bir de çalışmayan kadını beğenmeme olayına son verelim mi artık ya ? Ben çok küçük yaştan beri zor işlerde çalıştım, aynı evin içinde babamla karşılaşmayacak kadar çok ve yoğun çalıştım öyle diyeyim. Aynı anda iki işte çalıştığım da oldu. Şimdi evdeyim ilk defa, vallahi zormuş ev hanımlığı. Ne ara akşam oluyor anlamıyorum. Hele ki çocuk da olunca. Emek, illa para karşılığı yapılınca emek değildir. Öğrenciyken evlere temizliğe gidiyordum, bilen bilir zordur. Şimdi kendi evimi temizliyorum bu da zor. Yemek, ütü, bebek falan var bir de. Üstüne evde kaba etini yayıp oturan insan muamelesi göreceğim öyle mi ? Yok canım ! Çalışacağım günleri iple çekiyorum vallahi ben daha iyiydim çalışırken.

Bizi teyzemiz büyüttü
teyzem vefat edince oğluna güzel miras kaldı
doğru düzgün çalışıp etmemiştir teyzeme de asiliği çok fazlaydı

ben ve eşim yıllarca çalışarak ev sahibi olduk o hop diye mirasın sahibi oldu
aklıma zerrrrreee kadar kıskanmak adalet mi diye düşünmek gelmedi
şimdi siz yazınca düşündüm ben hiç mi düşünmedim adalet mi bu diye
düşünmemeliydim hakkım yoktu

Aslında benim de anlatmak istediğim sistem olarakti bazıları çalışır bazıları hazıra konar ama hayat her zaman adil değildir.duygularima tercüman olmussunuz.maddi olarak durumum iyi düzeyde yorumlara da şaşırdım belki de ben ifade edemedim kendimi bilemiyorum.ben kişisel olarak kiyaslamiyorum bu örnekten yola cikarak,bazıları çok uğraşır çabalar olmaz bazıları hiç uğraşmaz çok rahat olur bu adaletli mi demek istemiştim
yıllardır çektiklerine var sayar o kişi adına pek sevinirdim ben olsam
kabul edin kıskanmışsınız az da olsa

Bir taraf hayatı boyunca canını dişine takıp çalışıp parasını kazanmış zar zor ev sahibi olmuş,bir taraf yan gel aşağı ay ben çalışamam ay kocam çalışsın hop mirasla ev sahibi.

Ama şunu kaçırıyorsun dünya adil bir yer değil,Tanrı hiçbir zaman dünyada adalet vaadetmedi.
Başkasının çalışmasından, çalışmamasindan, kimin çalışmasını istediğinden yada kalan mirastan bize ne ki?

Bura dahil çalışmayan kadınlara onlarca hakaret edip küçük görenler oluyor. Hem küçük gör hemde kendinle çalışmayan kadını kıyaslayıp mutsuz ol. Yaman çelişki.

Son düzenleme:
Tek kuzeniniz değil daha o kadar çok haksızlık var ki... Ben de yolla birlikte günde 11 12 saatimi işe veriyorum. Bazen insan bunalıyor. Bunu da bir buhran anında yazdığınızı varsayıyorum. Sanırım demeye çalıştığınız şey tam tersi olsa o kıyas yapacak size hava atacak kadar kötü ve aynı zamanda tembel bir insanken neden ona nasip olan şeyin size nasip olmadığı... Malesef bunun cevabını bu dünyada alamayız... Bu arada herkes bu şekilde empati yapamaz keşke buraya yazmasaydınız. Yargılamak çok kolaydır böyle konularda. Çoğu insan bu tarz şeyler düşünür ama söylemez hatta söyleyeni ayıplar... 🤷🏼‍♀️
Empati yoksunları bunu beğenmedi hahaha 😂 insanlar buraya derdim var diye yazıyor ve burada herşeye muhalefet olan sütten çıkma ak kaşıklar yargı dağıtıyor... Ben konuya hak vermedim sadece o sıradaki psikolojisini açıklamaya çalıştım. Yanlış anlaşıldığını düşündüm. O kadar da kötü bir insan olabileceğine inanmadım. Siz böyle ötekileştirin yargı dağıtın da belki dünya düzelir. İnsanların anlaşılmaya ve güzel bir dille anlatılmaya ihtiyacı var. Saf iyilik de budur. Sen kötüsün tü kaka diyip işin içinden çıkmak o kadar kolaydır ki... Ay neyse takılın kafanıza göre 😂

Başkasının çalışmasından, çalışmamasindan, kimin çalışmasını istediğinden yada kalan mirastan bize ne ki?

Bura dahil çalışmayan kadınlara onlarca hakaret edip küçük görenler oluyor. Hem küçük gör hemde kendinle çalışmayan kadını kıyaslayıp mutsuz ol. Yaman çelişki.
Onlar herşeyi kıskanıyor zaten
İçten içe çürüyüp gidiyorlar, insan kıskançsa başkasının hakkını bile çekemiyor, çalışmamasına kadar bunlara tasa oluyor, herkes kendi işine baksın, herkes kendi hayatına baksın

Ama şunu kaçırıyorsun dünya adil bir yer değil,Tanrı hiçbir zaman dünyada adalet vaadetmedi.
Eee kendide ev alırken babasının emekli ikramiyesini kullanıp birikimle almış bu ne yaman çelişki kendi babasının emekli parasını alırken acımayıp sorun yok miras kalan hayatta olmayan ailemin parasını alırken sorun mu oluyor? Aile benim ailem miras kalmış kime ne benim ailemle mi çalışıp yapmış

Son düzenleme:
İn
Empati yoksunları bunu beğenmedi hahaha 😂 insanlar buraya derdim var diye yazıyor ve burada herşeye muhalefet olan sütten çıkma ak kaşıklar yargı dağıtıyor... Ben konuya hak vermedim sadece o sıradaki psikolojisini açıklamaya çalıştım. Yanlış anlaşıldığını düşündüm. O kadar da kötü bir insan olabileceğine inanmadım. Siz böyle ötekileştirin yargı dağıtın da belki dünya düzelir. İnsanların anlaşılmaya ve güzel bir dille anlatılmaya ihtiyacı var. Saf iyilik de budur. Sen kötüsün tü kaka diyip işin içinden çıkmak o kadar kolaydır ki... Ay neyse takılın kafanıza göre 😂
Güzel bir mesleği olan evini aile yardımıyla alan her yıl tatil planı yapan birinin ömrü yoklukla geçen kuzenine adaletmi sorununa hiçte empati yapamayacağım kusura bakmayın konu sahibi bu kadar varlık icinde bunaliyorsa kuzenin kafayı yemesi lazım.

Bir miras bekliyorum ben de. Gelince aklımda güzel bir yatırım fikri var. Gerçekleştirebilirsem çalışmayıp yatırımdan geleni yemeyi düşünüyorum. O dernek senin bu etkinlik benim gezerim ben de. İnşallah kuzenlerim konu açmaz 😉

İn

Güzel bir mesleği olan evini aile yardımıyla alan her yıl tatil planı yapan birinin ömrü yoklukla geçen kuzenine adaletmi sorununa hiçte empati yapamayacağım kusura bakmayın konu sahibi bu kadar varlık icinde bunaliyorsa kuzenin kafayı yemesi lazım.
Ben oturup daha önce yazdıklarına bütün hayatına bakamadım kusura bakmayın... Kuzeninden bağımsız olarak çok çalıştığı için bunaldığını düşündüm. Neyse isteyen empatisini yapsın isteyen yapmasın. Bazen insanların umutsuzluğa kapılıp yorulup saçmaladığı olabilir. Size demiyorum ama gördüğüm kadarıyla burada komik olduğunu zannedip herkese hoyratça muhalefet olan bunu kendine eğlence yapmış bir tayfa var. Sizin gibi araştırıp ona göre konuşmayan herşeye negatif bir şekilde atlayan tipler... Onlar da beni rahatsız etti. Ben çok eski değilim zaten tamamen başka bir amaçla açmıştım hesabımı. Baktığım birkaç konu var onun dışında da bazen bakıp insanlara yardımcı olmak istiyorum o kadar. Ama bu negatif yaklaşanlar onları da linçliyor. Ne alaka yani? Kimsenin hayatını baştan sona bilemem burda yazanları okudum ve anlamaya çalıştım sadece. İyi günler.

Genelleme yapmayın
Ben kimseye kalan miras için bu adaletsizlik demedim
Ne şanslı bana da güzel birşey kalır umarım dedim
Kıskançlık ve gıpta etmek arasında bir fark vardır
Yan gel aşağı ay ben çalışamam ay kocam çalışsın dediyse de kendi hayatı kime ne
Konu sahibi mi kocası ki bu kadar dertlenmiş
Hayat adil değil bazı insanlar çalışmadan bizim ömür boyu çalışıp sahip olamayacağımız şeylere sahip olabiliyor.
İnsanın içinden ben bu kadar çalışıyorum işe bak kardeşim diye geçirmesi kadar da doğal bir şey yok bence.Bu kadar linç edilmesi gereksizdi

Hayat adil değil bazı insanlar çalışmadan bizim ömür boyu çalışıp sahip olamayacağımız şeylere sahip olabiliyor.
İnsanın içinden ben bu kadar çalışıyorum işe bak kardeşim diye geçirmesi kadar da doğal bir şey yok bence.Bu kadar linç edilmesi gereksizdi
8 senedir çalışıyorum öğrenciliğimden beri
Aileme yardum ettim kendime birşey almadım
Ama arkadaşıma babası araba aldı
Keşke bana da alsalar diye geçirdim ama arkadaşımı hakir görmedim sevincine ortak oldum.

Çalışmayan kadınları küçük görmüyorum ki ne alakası var.

Konu sahibi boş yere bunca linçlendi,insan kendi emeklerine bakıp zar zor sahip olabildiği şeyleri görüp aynı şeye yakınının emeksiz sahip olduğunu görmesi ister istemez böyle düşünceler uyandırabilir insanız sonuçta

Back
X