adalet mi bu

konu sahıbı lınc falan edılmedı
kımse tüüü allah senı bıldıgı gıbı yapsın demedı
hıc saglıklı bır dusunce degıl ,hıc normal degıl,asıl sen daha rahat yasarken o sıkıntı cekerken haksızlık degıl mıydı nıye bu kadar kıskanıyorsun dendı

yanlısa yanlıs derız ne denseydı ? su konuda bu kadar yorum ıcınde 2-3 kısı normal buldu :deli: bence bır ozelestırı yapmalı ınsan herkes lınc edıyor demek yerıne
aslında ısın guzel yanından bakmalısınız belkı yanlıs oldugunuzun bunun adının hasetlık oldugunun farkında bıle degıldınız bu sayede ogrendınız kendınızı torpuleme ve hayata daha guzel bakma sansınız oldu

Çalışmayan kadınları küçük görmüyorum ki ne alakası var.

Konu sahibi boş yere bunca linçlendi,insan kendi emeklerine bakıp zar zor sahip olabildiği şeyleri görüp aynı şeye yakınının emeksiz sahip olduğunu görmesi ister istemez böyle düşünceler uyandırabilir insanız sonuçta
Zar zor derken? Babasının emekli ikramiyesiyle sahip olmuş konu sahibi de. Nesi zor?

Bizim kapıcının iki evi varmış yeni öğrendim ben. 1+1 kapıcı dairesinde 4 kişi yaşıyorlar. Adam fabrikada çalışıyor kadın temizliğe gidiyor kalan vakitlerinde de apartmanın işlerini yapıyorlar. Bu tempoyla çalışarak iki ev sahibi olmuşlar. Zar zor, binbir emekle sahip olmak budur, konu sahibininki değil.

Konu sahibi boş yere bunca linçlendi,insan kendi emeklerine bakıp zar zor sahip olabildiği şeyleri görüp aynı şeye yakınının emeksiz sahip olduğunu görmesi ister istemez böyle düşünceler uyandırabilir insanız sonuçta
Konu sahibi babasının ikramiyesini alan biri bizde onu mu kıskanalım babamızın ikramiyesini almadık adalet mi bu diye
Böyle bir döngü olmaz

arkadaşlar merhaba. benim bir kuzenim var küçük yaştan beri gerçekten yokluk içinde büyüdü. evlendikten sonra da durum bir tık iyi olsa da yine imkanlar kısıtlıydı. özellikle çocuk olduktan sonra çocuğa karşı aşırı korumacı ve bir şeyden eksik bırakmama derdindeydi ve rahatsız edecek düzeyde kıyas yapıyordu.ama durumunu iyileştirmek için hiçbir zaman uğraşmadı çabalamadı. çalışabilirdi çalışmadı hep eşinden bekledi. ama beraberinde sıkıntıyı da çekti. şimdi ona bir miras kaldı ve baya yüklü. ben onun adına bir evi olacağı için sevindim çünkü hiç kimse gerçekten yokluk ve sıkıntı çekmeyi hak etmiyor bana göre.fakat düşünün ki siz bir ev alabilmek için çalışıyorsunuz, çocuğunuz bebeğinizi sabahın köründe soğukta kaldırıp 10 yıl boyunca borç ödüyorsunuz,fakat başka biri hiç çabalamadan hazıra konuyor bu hak mı adalet mi şimdi diyesi geliyor insanı
Aslında kendiniz ne güzel söylediniz çok zorluklar çekti diye şimdi onun adına sevinmeniz gerekmez mi? :) Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi herkes kısmetini yer. Belki de o kadar sıkıntı çektiği için sonradan bişeyler sahibi olması Allah'ın ona bir hediyesidir bir de böyle bakmak lazım.Bazen bazı şeylere sahip olmamak bizim için daha hayırlı olabiliyor benim kendi düşüncem bu yönde.

Ben oturup daha önce yazdıklarına bütün hayatına bakamadım kusura bakmayın... Kuzeninden bağımsız olarak çok çalıştığı için bunaldığını düşündüm. Neyse isteyen empatisini yapsın isteyen yapmasın. Bazen insanların umutsuzluğa kapılıp yorulup saçmaladığı olabilir. Size demiyorum ama gördüğüm kadarıyla burada komik olduğunu zannedip herkese hoyratça muhalefet olan bunu kendine eğlence yapmış bir tayfa var. Sizin gibi araştırıp ona göre konuşmayan herşeye negatif bir şekilde atlayan tipler... Onlar da beni rahatsız etti. Ben çok eski değilim zaten tamamen başka bir amaçla açmıştım hesabımı. Baktığım birkaç konu var onun dışında da bazen bakıp insanlara yardımcı olmak istiyorum o kadar. Ama bu negatif yaklaşanlar onları da linçliyor. Ne alaka yani? Kimsenin hayatını baştan sona bilemem burda yazanları okudum ve anlamaya çalıştım sadece. İyi günler.
Kimsenin niyetinin ben burada kötü olduğunu düşünmüyorum.konu okadar vahimki bende bakmadan önce yorum yaptım . Bir insan bu kadar nasıl kötü düşünür diye konularına baktım daha çok dehşete düştüm, verevki çok bunaldı durumu bile iyi olmasa karşı tarafa böyle duygular beslemek insanın kendi ruh sağlığı için iyi değil haset en büyük düşmandır insana. İnsanlarda bu düşünceyle karşı çıkıyor vicdani olan kişi böyle düşünür hayatta herkez herşeye sahib olamıyor çocuğu olan olmayana ailesi olan olmayana parası olan olmayana böyle duygular beslerse nerede kaldı insanlık insan komsusunun huzurundan bile mutlu olmaya çalışmalı akraba özellikle.annemin duasidir hep bir şeye sahip olduğunda Allah sana daha güzelini versin diye dua eder böyle bir toplum oldugumuz için ,böyle düşünceler tepki alıyor .iyi niyetli yaklaşıyorsunuz sizin bakış acinizda güzel burda haksız olan tek konu sahibinin düşünceleri sizede iyi günler

Anlamadığınız kısım hangisi merak ediyorum. Konu sahibi zar zor birşeylere sahip olmamış, aksine babasının ikramiyesi ile ev almış 🤭

Amin merakımdan baktım konularına kendisi öğretmen güzel bir yaşamı var her yıl tatil planları yapan birisi o kadar zorda olan kuzenine sevinmesi gerekirken gerçekten üzüldüm düşünce yapısına.
Ogretmen mi? Dusunce yapisi cok carpik ama. Topluma da boyle cocuk yetistiriyorsa cok uzucu.
Adalet mi diye konu acmis bir de. Kuzenine hak olarak kalan mirasta utanmasa hak talep edecek...

konu oyle bır yere geldı kı zar zor elde etmıs kısmına dondu
neye gore kıme gore zar zor ? benım bana gore zar zor sahıp oldugum seye bır baskası daha zar zor sahıp olabılır bu zar zorunda sonu yok ?
dunyada 9 mılyar ınsan her cesıt hayat var bu dusunceyle basa cıkamazsınız arkadaslar

zar zor sahıp olması da hasetlenmesını normallestırmez yanı onu demek ıstıyorum zar zor ama sonucta sahıp olmus bırseylere hıc sahıp olamayanlarda var
hala aclıktan ölen donarak ölen ınsanlar var konusulan seylerden utanmamız gerek neymıs bırının daha fazla parası olmusmus
ya olsun olsun ne oluyor kı paranın altında kalacak kadar zengın olan da var ölmemek ıcın toprak yıyende

bence herkes sahıp oldugu hersey ıcın sukretmelı . bırı karsımda boyle çen çen konussa daha ne ıstıyorsun allahtan belanı mı derdım nankorluk bence ve sımarıklık

Bu kadar tepki neden verildi ben açıklayım benim annem hiç çalışmadı evde yattı hep bazılarına göre, ama nasıl yatmak çalışsa daha az yorulurdu bence
Ben ise hep çalıştım annemin hayatı bana daha zor gelir benimkine göre
Benim hayatım anneme daha zor gelir
Herkesin şartları koşulları başkadır, dışardan bakıp da o çalışmadı ona miras kaldı banane banane bende istiyorum demek sağlıklı bir düşünce mi?
hanımefendi çalışırken tatile giderken kuzenine dedi mi bu adalet değil gel seni de tatile götüreyim diye, çalışan kendine çalışıyor

Ogretmen mi? Dusunce yapisi cok carpik ama. Topluma da boyle cocuk yetistiriyorsa cok uzucu.
Adalet mi diye konu acmis bir de. Kuzenine hak olarak kalan mirasta utanmasa hak talep edecek...
Umarım yorumları okur ve düşünce yapısının yanlışlığının farkına varır kendi mutluluğu iç huzuru için .

Kendisi de evini alırken babasının emekli ikramiyesini kullanmış.

Çocukluğundan beri maddi sıkıntı yaşayan kuzene düşen miras ise gözüne batmış çünkü o çalışmıyor, konunun özeti bu.

Son düzenleme:
Bir miras bekliyorum ben de. Gelince aklımda güzel bir yatırım fikri var. Gerçekleştirebilirsem çalışmayıp yatırımdan geleni yemeyi düşünüyorum. O dernek senin bu etkinlik benim gezerim ben de. İnşallah kuzenlerim konu açmaz 😉
Mısır'da bir ekrabam yoksa, kimseden hayatımı kurtaracak bir miras kalmayacak bana.

Ama çalışmayan bir kadın olarak zaten böyle bir şeyi haketmediğim için sorun yok. 😌

arkadaşlar merhaba. benim bir kuzenim var küçük yaştan beri gerçekten yokluk içinde büyüdü. evlendikten sonra da durum bir tık iyi olsa da yine imkanlar kısıtlıydı. özellikle çocuk olduktan sonra çocuğa karşı aşırı korumacı ve bir şeyden eksik bırakmama derdindeydi ve rahatsız edecek düzeyde kıyas yapıyordu.ama durumunu iyileştirmek için hiçbir zaman uğraşmadı çabalamadı. çalışabilirdi çalışmadı hep eşinden bekledi. ama beraberinde sıkıntıyı da çekti. şimdi ona bir miras kaldı ve baya yüklü. ben onun adına bir evi olacağı için sevindim çünkü hiç kimse gerçekten yokluk ve sıkıntı çekmeyi hak etmiyor bana göre.fakat düşünün ki siz bir ev alabilmek için çalışıyorsunuz, çocuğunuz bebeğinizi sabahın köründe soğukta kaldırıp 10 yıl boyunca borç ödüyorsunuz,fakat başka biri hiç çabalamadan hazıra konuyor bu hak mı adalet mi şimdi diyesi geliyor insanın.
E bu düpedüz kıskançllık nasib olmuş miras kalmış napalım şimdi :KK70:

Mısır'da bir ekrabam yoksa, kimseden hayatımı kurtaracak bir miras kalmayacak bana.

Ama çalışmayan bir kadın olarak zaten böyle bir şeyi haketmediğim için sorun yok. 😌

Miras olayı sıkıntı bunu haketmesi var bölünmesi var sana cok bana az verildisi var beddua edeni cenazenin başında kavga edeni var. var oğlu var 🤣🤣

Kendisi de evini alırken babasının emekli ikramiyesini kullanmış.

Çocukluğundan beri maddi sıkıntı yaşayan kuzene düşen miras ise gözüne batmış çünkü o çalışmıyor, konunun özeti bu.
Evet öyleymiş şimdi alıntılayanlarda gördüm,tüm sayfaları okumamıştım açıkçası konu sahibinin ilk mesajını ve altından üç dört tane yorum yapanı gördüm.

Üşenmedim tum yorumlari okudum, bence haklı yorumlar yapilmis.
Hayatı boyunca zorluk ceken biri ödullendirilmiş, ne var bunda.
O zorluk cekerken haksızlik yok da , miras kalinca mi haksizlik oluyor.
Hayatimda hic bir zaman kimsenin malinda, mulkunde gozum olmadi.
İnstagramdan, tv-lerden izlediyimiz o ünlulerin yaşantısı bile dikkatimi cekmedi hic bir zaman.
Yorumlarda sık-sık Şeyma Subaşınin hayatiyla ilgili yorum goruyorum, asla Şeyma gibisinin hayatina imrenmem. Belki fiziğinini kıskana bilirim o kadar.
Etrafinizda kiskanan insan coktur diye her kes kiskanir ve ya kiskanmalari normaldir anlamina gelmez.
Konuyu okurken konu sahibinin nasil da guzel kalbi var, kuzeni icin uzuluyor diyordum, konunun sonunda hayal kirikligina ugradim.

Back
X