Adalet mi bu????

Bu konu su duruma gelio galoba biz burda ygs lys ugrasioruz yabancilar calismadan gelip bizim istedimiz bolumlere giriolar .bu duruma gelmis resmen benim anladigim bu siz calistiniz halde isteniz bolume giremiceksiniz ayni bizim gibi
Ağzın bal yesin :KK45: hani adalet nerde adalet? Mantık sorularını yapıp adam tıp okusun hukuk okusun ben 30.000de olup .... neyse ya. Konu Sahibi adalet arama bu topraklarda. Başka bir ülkenin de vatandaşı olduğun için benden bir adım hatta bir kaç adım ondesin bosversene:KK14:

Bak sana bir soru soruyorum dersler bile çalışmayan parayla sınıf geçen birisi sana mimarlık kazansam iyi olur dese ne düşünürsün? Benim derdim ben çalıştım tek ben kazanayım değil. Onlarda kazansın ama şimdi ben baska bir bölüme gideceğim veya seneye hazırlanacağım. Benim ya bir yılım gidecek yada bütün ömrüm hemde çabalarıma rağmen. Mersindeki üni yıldıza bakınca tabii kötü ama ygs ye giriyorsun mesela sen hiçbişey çalışmadan mersinde mimarlık okuyabilir misin? Yok. Ama gideceğiniz yerlerde göreceğiniz insanların seviyesi bu. Ben inşaat mühendisi olmak istiyorum belki daha küçük bir üniversitede kazanabilirim ama ben ytüde inşaat mühendisi olmak istiyorum. Sorun bu hayaline bağlı mutluluk ama sadece bir hayalim vardı 2 aydır hergün aklımdaydı hergün birlerine bunu anlatıyordum mezun olunca neler yapcamı felan. Yös ygsye nazaran basit bi sınav ve ben buna girebilme hakkım var bu hakkımı küçük ünilerde harcamak istemiyorum

ben de sana bunu anlatıyorum zaten. O kıytırık sınavla hiç çalışmayan Mersin'de okuyabiliyorsa. Burada Yıldız Teknik'i isteyen kişiyle sen bir misin? Oldu da kazandın diyelim, eeee burada canı çıkan adam için hani adalet?
Anlamadığın şey, mersin'in puanı düşük, yıldız teknik'in yüksek. Daha çok çalışmalıydın. Kendini arkadaşlarınla kıyaslamak yersiz. En büyük rakibin sensin çünkü. Tamam, hadi üstüne çok geldik ama boşuna üzülme. Hedefine odaklan

Derdim kıskançlık değil sadece ben kazanayım istemiyorum ben dua ederken bile hepimize ederdim. Ama şöyle düşün sen çalıştın bir hedefin var. Onlar çalışmadı hedefi yok. Sen hedefine ulaşamıyorsun onlarda bir ünide senin hedeflediğin şeyleri kazanıyorlar. Ben üniyi kazanamadım değil diğer sınavlardan yüksek puanlarda aldım ama tek bir hayalim vardı hayalimi gerçekleştiremedim
anladım.sanırım yaşında küçük.hedeflerine ulaşamdın diye üzülmen de çok yersiz bence.bak ben ikinci üniversitemdeyim ve senin gibi düşünmüyorum açıkcası.herşeyi bir kenara bırak ve tekrar hedefine odaklanmalısın bence.

Adalet nerede demen yanlış!! Her şerde bir hayır! Her hayırda bir şer vardır canım!
Onlar neden yüksek aldı ben daha iyisini yapmalıydım ben hak ediyordum gibi sözler hiç hoş değil Kibrin sonu selamet olmaz sen önce hazmetmeyi öğren takdiri Allâh bilir...

Elmayla armudu aynı kefeye koymak gibi birşey yaptığın.

Adalet mi bu demişsin?

Daha cok çalışmalıydın YTÜ için. Az gelmiş çalışman demek ki.

adalet aramak icin yanlış ülkedesin ona bakarsanız gece gündüz çalışıp yös degilde ygs ye hazırlanıp hedefine ulasamayanlar da var onlar için daha zor bir durum...
onların açısından baktığımızda biz eşek gibi çalışıyoruz onlarda yös te bizim kadar çalışmadan giriyorlar ve kazanıyorlar çok adaletsiz diye de dusunulebiliyor...

size tavsiyem her zaman alternatif bir b planiniz olsun ki biri olmadığında değeri devreye girsin...

Bizim üniversitede de bir kız vardı. bütün gün kütüphaneden dışarı çıkmazdı.. Okulun en başarılı öğrencisiydi. Bende hiç ders çalışmazdım. sınava bir gün kala bir bakayım dedim biyoloji dersinden sınav vardı. Bir iki saat çalıştım. sonra sınava girdim... sınav sonuçlarından ben 90 çok çalışan kız ise 70 almıştı.. ama hocam haksızlık o kadar çalıştım neden düşük not aldım diye ağlamıştı.. :KK53: aklıma geldi birden.. Zekimişim sanırım ama farkında değildim. :D sonrada hiç çalışmadım sınava..

Dediğim gibi belkide senin arkadaşların derste dinliyorlardır.. bir iki saat çalışınca anlıyorlardır. Ve bazen var böyle insanlar valla kız hiç çalışmadım deyipte 100 lükleri yutanlar. sonuçta 7/24 yanlarında değildin. Çok çalıştın ama belkide çalışman ezberden öteye gidememiştir.

Bastan okur musun hiç çalışmadı diyorum bütün sene gezdiler ve şimdi mühendis mimar olacaklar. Ben dersime çalıstım hedefimi yüksek tuttum sizler diyorsunuz ki ygs yös karşılaştırılmaz ben zaten ygs ile karşılaştırmıyorum siz hemen saldırıyorsunuz bana basit sınavı bile kazanamamıssın diye herkes basit diyor ama basit flaan değil üniden üniye değişiyor burda yös basit diyenler orda 10 spru çözemezdi eminim
Ya Allah aşkına arkadaşlarından sana ne.Nerden biliyorsun çalışmadıklarını.Belki sana öyle yansıttılar.Ya da bazı insan çok çalışır almaz.Bazısı sadece dersi dinler iki konu okur başarılı olur.Sen seçmişsin Yıldız Tekniği.Onlar üniversitenin kapısına kilit mi vurdu gelme girme sınava diye.
Bi de sen burda insanlara kızıyorsun basit görüyorlar diye ama sen arkadaşlarının kazandığı sıavı basite indirgiyorsun.Türkiye de okumak zor.Eğitim şartları kötü ağır.Çok dersler konular ve bir yığın sınavlar var.Bir de kontenkan durumu.Kimse öyle bi sınavı geçipte al tamam mühendist oldu olmuyor.Daha önünüzde ka yılınız var.Üniversiteyi kazanmak,mühendist oldu anlamını taşımıyor.

adalet nerede biliyor musun?

milyonlarca kişinin ygs lys diye kendini yırtıp senelerdir sınavlarla ugrasıp mevcut eğitim sistemi yüzünden yerleşememesi ve senin ''sözde'' sınavla yıldız teknıge sadece 1 sınavla yurtdısından gelip yerleşememen.

Adalet işte burada uzaklarda arama :KK51:

Back
X