Adalet mi bu????

ayrıca o kıytırık sınavı kazanamadıysanız, başarılı olarak görmeyin kendinizi. Ama arkadaşlarınız zeki ve kendilerini bilen insanlarmış. Mersin'in haritada yerini umarım biliyorsunuzdur.
Sınavı acıp bak cahil gibi ordan burdan duyduklarınla konusma

Girecekleri bolum hayal edilemeyecek bolummus, tip falan herhalde.
Bastan okur musun hiç çalışmadı diyorum bütün sene gezdiler ve şimdi mühendis mimar olacaklar. Ben dersime çalıstım hedefimi yüksek tuttum sizler diyorsunuz ki ygs yös karşılaştırılmaz ben zaten ygs ile karşılaştırmıyorum siz hemen saldırıyorsunuz bana basit sınavı bile kazanamamıssın diye herkes basit diyor ama basit flaan değil üniden üniye değişiyor burda yös basit diyenler orda 10 spru çözemezdi eminim

Yani şimdi Yıldız Teknikle Mersin Üniversitesi'ni aynı kefeye koyan insanla oturup cahilliği tartışmayacağım üzgünüm. Sütçü İmam Üniversitesini deneyin bir daha..
Ben ikisini karsılaştırmadım farkındaysan önce okuyup anlamasını bil. Ben çalıştım hedefime ulaşamıyorum dedim onlar çalışmadı mersinde kolay sormus yüksek bölüm kazancaklar dedim

her okulun sınav sistemi aynı olmayabiliyor bu aynı ygs ya da lys deki puan sıralaması gibi düşün.sende mersin üni'nin sınavlarına girseydin eğer sende kazanabilirdin.hani kıskançlık yapana kadar olmadıysa birdaha denemeye çalış ve daha iyi bir yere girmeyi denemelisin bence.çok önemsiz şeyler bunlar hatta üzüldüğüne bile değmez.

Bastan okur musun hiç çalışmadı diyorum bütün sene gezdiler ve şimdi mühendis mimar olacaklar. Ben dersime çalıstım hedefimi yüksek tuttum sizler diyorsunuz ki ygs yös karşılaştırılmaz ben zaten ygs ile karşılaştırmıyorum siz hemen saldırıyorsunuz bana basit sınavı bile kazanamamıssın diye herkes basit diyor ama basit flaan değil üniden üniye değişiyor burda yös basit diyenler orda 10 spru çözemezdi eminim

Biraz sakin olur musunuz?

Yazdiklariniz cogunu ben soylemedim ama hadi neyse..

Mersin universitesinde muhendislik okuyan varsa kusura bakmasin ama zaten ygs/lys ile de o bolumleri kazanmak zor degil,cok calismak gerekmiyo yani tuhaf olan bi durum yok ha calismadan yösle girmis ha calismadan ygs ile.

Parası olan adam da basıyor parayı, gidiyor özel üniversiteye; oluyor mühendis. Adaletten bahsedeceksek.

Yıldız Teknik için daha fazla çalışmalıydın. Bu bu kadar basit. Adı üzerinde Yıldız Teknik. Algılayamadığın şey, puanı yüksek zaten oranın. Ülkenin en iyileri arasında. Ne bekliyordun yani. Demek ki daha çok çalışman lazımmış. Ama yine söylüyorum, arkadaşlarını daha zeki ve yerinde buldum. En azından hangi üniversite zor bilen insanlarmış.

her okulun sınav sistemi aynı olmayabiliyor bu aynı ygs ya da lys deki puan sıralaması gibi düşün.sende mersin üni'nin sınavlarına girseydin eğer sende kazanabilirdin.hani kıskançlık yapana kadar olmadıysa birdaha denemeye çalış ve daha iyi bir yere girmeyi denemelisin bence.çok önemsiz şeyler bunlar hatta üzüldüğüne bile değmez.
Derdim kıskançlık değil sadece ben kazanayım istemiyorum ben dua ederken bile hepimize ederdim. Ama şöyle düşün sen çalıştın bir hedefin var. Onlar çalışmadı hedefi yok. Sen hedefine ulaşamıyorsun onlarda bir ünide senin hedeflediğin şeyleri kazanıyorlar. Ben üniyi kazanamadım değil diğer sınavlardan yüksek puanlarda aldım ama tek bir hayalim vardı hayalimi gerçekleştiremedim

Parası olan adam da basıyor parayı, gidiyor özel üniversiteye; oluyor mühendis. Adaletten bahsedeceksek.

Yıldız Teknik için daha fazla çalışmalıydın. Bu bu kadar basit. Adı üzerinde Yıldız Teknik. Algılayamadığın şey, puanı yüksek zaten oranın. Ülkenin en iyileri arasında. Ne bekliyordun yani. Demek ki daha çok çalışman lazımmış. Ama yine söylüyorum, arkadaşlarını daha zeki ve yerinde buldum. En azından hangi üniversite zor bilen insanlarmış.
Bak sana bir soru soruyorum dersler bile çalışmayan parayla sınıf geçen birisi sana mimarlık kazansam iyi olur dese ne düşünürsün? Benim derdim ben çalıştım tek ben kazanayım değil. Onlarda kazansın ama şimdi ben baska bir bölüme gideceğim veya seneye hazırlanacağım. Benim ya bir yılım gidecek yada bütün ömrüm hemde çabalarıma rağmen. Mersindeki üni yıldıza bakınca tabii kötü ama ygs ye giriyorsun mesela sen hiçbişey çalışmadan mersinde mimarlık okuyabilir misin? Yok. Ama gideceğiniz yerlerde göreceğiniz insanların seviyesi bu. Ben inşaat mühendisi olmak istiyorum belki daha küçük bir üniversitede kazanabilirim ama ben ytüde inşaat mühendisi olmak istiyorum. Sorun bu hayaline bağlı mutluluk ama sadece bir hayalim vardı 2 aydır hergün aklımdaydı hergün birlerine bunu anlatıyordum mezun olunca neler yapcamı felan. Yös ygsye nazaran basit bi sınav ve ben buna girebilme hakkım var bu hakkımı küçük ünilerde harcamak istemiyorum

Olmamış işte bize neyin tribindesin. Yapsaydin olurmuş.
Böyle adalet sorgulaması mi olur ya, calismadilar benim hedefime onlar gitti. Sen hedefini tutturamadiysan oraya illa ki başkaları gidecek. Sorun onların gitmesi değil senin gidememen. Hem calismadiklari ne malum. Sen on kerede anlarsın gece gündüz ders calisirsin adam bir göz gezdirir olay biter.

Back
X