adalet...

[/COLOR]

evet bunu diyecektiniz. evet onurlu bir kadın olarak aynen bunu diyecek,duygularınıza gem vurup evet bunu diyecektiniz. kendi mutluluğunuz için, 3 insanın mutsuzluğuna sebep vermemek adına,evet bunu diyecektiniz.

bence laf anlatmayın zaten vicdanı olsa bu işlere kalkışmaz .o şimdi ben gemileri yaktım da bu adam beni ortada bırakmasın korkusu içinde

6 yaşında bir çocuk...

Temelleri on üç ay önce "cinsel birliktelik ile atılmış" 4 aylık ağzı süt kokan bir bebek...

Bu bebeğin, dokuz ay boyunca hamilelik sıkıntısını yüksek ihtimal "tek başına çekmiş bir ana"... Lohusalık dönemini yine "tek başına" çekmiş, soru işaretleri ile dolmuş bir kadın...
Tüm bunların o evliliğe verdiği zararlar... Zira kadının hamilelik ve lohusalık yüzünden yansıttığı sorunlardan, size koşarak kaçan bir kocası var. Bahaneler bulabilmiş, başka kadında teselli bulabilmiş haysiyet kelimesinden zerre nasip almamış bir adam...

Ben sizi eleştirmeyeceğim, kiminle yola çıktığınızı göstereceğim size... Çünkü toyluğunuza acıyorum.. (Tabi sevgiliniz eşini terkederse.... Haysiyet olmayabilir ama vicdan mukakkak zorlayacaktır gelişini)

Evlilik ilişkisinin gerçekten koptuğu, kişilerin birbiri ile alışverişi kalmadığını gösteren en öncelikli kanıt, "uzuuuun bir süre, bir nedene dayalı olmaksızın, tarafların birbiri ile cinsel münasebette bulunmaya yanaşmamaları ve hatta aynı çatı altında yaşamaya dayanamamalarıdır." Oysa on üç ay boyunca cinsel olarak yaşanmayan evlilik hayatının nedeni, hamilelik ve lohusalık gibi, psikolojik olarak kimi kadınları daha fazla yoran ve adaptasyonlarını geciktiren nedenlerden oluşuyor... Bu esnada sizin verdiklerinizle, kaybettiği heyecanları yeniden bulan sevgiliniz, kendini herşeyi yapabilecek kadar kuvvetli görüyor "aşk" için.. Zira ortada bir yasak var, tehlike var.. Dolayısıyla bu zevkli de bir karar olacak..
Ancak karısını, bu halinde bırakıp evi terk etmeyi göze alan kişi "insan" değildir...
Bir cinsiyeti elbette vardır, değerlendirmelere sokabileceğimiz... Ama ne yazık ki, adam da değildir....
Belki bir "uçkur" dur yalnızca... Zira "söz vererek" yola çıktığı ve bu zamana getirdiği eşini en zor zamanında uçkuru için terketmiyor mu, bunu düşünmüyor mu? O zaman bu kişinin tüm etiketi "uçkur" dur... Siz de değilsiniz nedeni....

O daima uçkuru ile hareket edecek bir insandır.. Şimdi neden siz gibi görünüyorsunuz, ete kemiğe bürünmüş... Beş sene sonra alışkanlıklar yerli yerine oturunca, uçkur yine onu dürtecek.. Çalıştığı yerde ki fıstık gibi kız, sizin ona veremediklerinizi vermeye başlayacak... Önce dertleşecekler.. Mesela sizin ki, "zamanında bu kadın için çok büyük bir hata yapmıştım ama o zamanlar böyle değildi.. gittikçe daha çok tahammül sınırlarımı zorlamaya başladı... O kadar kıskanç ki, bunalıyorum" diyebilecek.. Çünkü bilinçaltınız bilecek onun sizi de aldatacağını... Karısını değil belki ama yeni doğmuş evladını terkeden kişi, dediğim gibi en büyük nefsinin peşine koşan bir "UÇKUR" dur... Bunu hep yapacak...

o yapmak istemese bile "İlahi Adalet" size bunu yaptıracak... Bir gözünüz açık uyayacaksınız hep....
Çünkü cinsellik açlığınız bastırıldığında, o kavuşma yaşandığında.. zaman geçtiğinde.. göreceksiniz ki hiç fark yok... Bu sefer başka çürük elmalar konmuş sadece sepete..... Uymayan yönlerinizi keşfedeceksiniz birlikteyken... Bunu o kadar iyi biliyorum ki... En fazla bir sene veriyorum, evlenirseniz bile.... Sonra gelsin mutsuzluklar... Mükemmel çift diye bir şey yok ki...

Bu yüzden evlenin...
Uçkur bey eğer vicdan kıskacından kaçabilirse ki, uçkuru ona yolu gösterecektir, sizin o tatlı kollarınıza koşacaktır...
Hemen sarılın ona... Hemen...
Çünkü bir daha ne zaman kaçacağını artık Allah bilir...
Kimbilir, belki ilk çocuğunuzdan sonra? Belki lohusalıkta... Belki ilk ciddi rahatsızlığınızda...
Belki ilk kırışıklıklarınızda...
Ya da, o çok fıstık kız işe ilk alındığında....

Nasılsa sözlerini tutmayan insanları sevebiliyorsunuz, size çok da sıkıntı vermeyecektir...
Selamlar,

bu kadar güzel anlatılır yorumlanır sonuna kadar okudum bravo tebrık ediyorum sizi hayata en gerçekci gözle bakıyorsunuzzzz

Biraz zaman ver kendine. ATTRAENTE için de söylüyorum. Mutlu mesut yaşıyorlardır belki şimdi, ama gün gelince işler değişecek,yapanlar yaptıklarını görecekler.
Benim anneme, bana yapanlar "babam dahil" yaptıklarını buluyorlar. Babamı çok seviyorum yine de, artık zamanında yaptıklarının bedelini çekmesin istiyorum.
Ama o kadın daha çok çeksin istiyorum, erkek erkektir çünkü uçkurunun derdine düşebilir. Ama bir kadın, bir kadını anlamazsa söyleyin bana kim anlar?
Bir kadın , bir kadının dostu olmalıydı, düşmanı değil.
O yüzden o kadın daha çok çeksin istiyorum ki, evet çekiyor, inşallah daha fazlasını çekecek.
Annemin yuvasının üstüne yuva kurdular, ama o yuva da yıkıldı 4 yıl önce :)
Sizler de bekleyin elbet , çektiklerinizin karşılığını alacaksınız. Ben daha tam anlamıyla almış değilim, ben de bekliyorum.
ALLAHIM bana mutlu, mesut bir yuva , hayırlı sevgi dolu bir eş ve evimin içinde yankılanan mutlu çocuk sesleri verdiğinde , çektiklerimin mükafatını almış olacağım.
ALLAHIM bu güzel mükafatı ,bana layık görür inşallah.
İnşallah size de layık görür :( Tüm kalbimle isterim.
Al işte, yine ağlattılar. Çok sinirim bozuldu.

Sag olun leonela, sozleriniz icime huzur serpti.
Ben de ayni sekilde arkadasim gecinen, eskiden ben seni seviyorum , seni uzemem diyen kizin belasini bulmasini istiyorum.
Ben de samimi olarak gercekten mutlu olacagamizi, tevekkulle basimiza gelenlere katlandigimiz icin karsiliginin muhtesem olacagini dusunuyorum..ama yine de bazen sinirlerim bozuluyor, elimde degil.
Guzel sozleriniz icin tekrar tesekkur ederim.

Back
X