adalet...

Ben de onu diyorum ya, kutsal kadınlar,kutsal çocuklar ve kötü kadınlardan ibaret değil hayat. Yaşamak öyle bir şey ki, olmaz diye bir şey yok, çocuklar masumdur tabi onlara diyecek bir şey yok, ama diğerleri için bir şey demenin de imkanı yok. Evde bekleyen kadın da her zaman masum değil, onun da bir şeylerin ceremesini çekmediğini nerden biliyoruz, bilemeyiz. Herkes diyecek ki çocuklar ; evet çocuklar anne babalarının hatalarının bedelini ödeyecek masumlar, tıpkı benim ve kardeşlerimin ödediği gibi. Bu işler de önemli olan vicdan rahatlığı, yanlış bir şey yapmadığına eminsen, için rahat yürüyebileceksen mesele yok.

Ben de sana o çocukların yerinde olmuş biri olarak soruyorum ATTRAENTE, sen de o çocukların yerindeydin.
Başına böyle bir iş gelse, konu sahibi gibi. Daha 13 ay önce bir ilişki yaşanmış, belli ki ortada 4 aylık bir çocuk var.
Böyle bir adam sana denk gelseydi, bak adam sana "karısını sevmediğini, ayrı yattıklarını , sorunları olduklarını" söylüyor bile olsa.
Yine de adamın dediklerinden emin olabilir misin ?
Ve emin olamadığın bir şey de , yanlış bir şey yapmadığına nasıl emin olur ki insan, içi rahat yürür bu yolda ? Bunu da konu sahibine söylüyorum.
Evet, beli o evdeki kadın da masum değil ? Ama bu sadece bir ihtimal olur insanın içi rahat olması için.
Peki ya , evdeki kadın çok masum ve bunları hiç hak etmeyen bir kişiyse , o zaman nolacak ?
Evdeki kadının hangi sıfatta olduğunu bilemeyiz ki ... Zaten o evdeki kadının sıfatı bizi ilgilendirmez, ister masum, ister değil.
Bu onun kocasıyla arasında. Kalkmış kadının kocası için , erkek arkadaşım diyor konu sahibi, gerçekten çok komik .
Sen olsan napardın ATTRAENTE, böyle bir durumda? ki sen bu durumları bilen birisin. Ben de bilen biriyim.
Ben napardım söyleyeyim, arkamı döner giderdim. Evet kocamdan boşanırdım, ama bu adam yüzünden değil, kocamı sevmediğimden.
Ama sonra da bu adamla olmazdım. Çok zor gelirdi, belki aşkımdan geberirdim, kendimi kessem bile, sırf o çocuklar için arkamı döner giderdim.
Ve bu adama asla ümit vermezdim ki, ona verdiğim ümitler karısından ayrılmasına sebep olmasın.
Vazgeçerdim. Vazgeçmek, ille biri bizi bırakınca mecbur kalıp yaptığımız bir şey olmamalı.
Bazen kendi isteğimizle, kendimize karşı savaşarak yaptığımız bir büyüklük olmalı diye düşünüyorum.
Sen o kadar güzel anlatmışsın ki , çok doğru, sakın sana karşı taraf olduğumu düşünme, sadece konuşuyoruz. Güzel bir yere değindin çünkü.
Ama senin söylediğin bu güzel cümlelerden, konu sahibi kendine yanlış payeler çıkarıyor ....

Ben de onu diyorum ya, kutsal kadınlar,kutsal çocuklar ve kötü kadınlardan ibaret değil hayat. Yaşamak öyle bir şey ki, olmaz diye bir şey yok, çocuklar masumdur tabi onlara diyecek bir şey yok, ama diğerleri için bir şey demenin de imkanı yok. Evde bekleyen kadın da her zaman masum değil, onun da bir şeylerin ceremesini çekmediğini nerden biliyoruz, bilemeyiz. Herkes diyecek ki çocuklar ; evet çocuklar anne babalarının hatalarının bedelini ödeyecek masumlar, tıpkı benim ve kardeşlerimin ödediği gibi. Bu işler de önemli olan vicdan rahatlığı, yanlış bir şey yapmadığına eminsen, için rahat yürüyebileceksen mesele yok.

evdeki nikahlı karısı mu suçlu oldu anlamadım .kadın güvenmiş evlenmiş nikahlanmış ve herşeyden önce anne anneler kutsaldır kardeşim .

nese kızlar nesee...
kimi beni anladı ona gore yorumlar yaptı..
kimi eskiden acısı varmıs zaten onun için benım yasadıklarım hakkında atıp tuttu
kimi bunları yaşadığı için bana bazı konuda hak verdi
kimi de ağır laflar etti...

yinede hepinize tesekkür ederim.ben çıkayım da daha çok uzamasın konu....

insanları gıcık etti şimidide gidiyor hadi bacım kolay gelsin sana .çekiceğin çok şey var daha allah büyüktür allahtan kork azcık

evet aynen dediğin gibi herkes o kadını sucsuz goruyor neden pekı aldatıldı dıye mı..yaa arkadaşlarr kımse evın ıcınde ne yasanıyor bılemez kı..burdan bırı cok mutluyuz esım benı sevıyor dıyordur belkı de evınde mutsuz esı hep dısardadır bu yani...

Ah güzel kardeşim benim...

Bak bu forumun kadınlarının çoğu el üzerinde tezahüratlarla taşınacak kadınlardır.. Çünkü aldatılmayı hakeden erkekleri sabrediyorlar... Üstelik biliyor musun, çirkin de değiller... Emin ol yarısı hemen, yarısı bir ay içinde tekrar evlenebilir bile... Gözlüklerini bir çıkar bak, erkek tarafından olayları değerlendirmek isteyebilirsin zira artık kaybettin, "boşanıyorsun". yapabilecek tek bir şey kaldı, elindeki ile yuva kurmak.... Ama gözlüklerini çıkardığında şunu göreceksin "Bu kadınlar, insan oldukları için umudla bir erkeği adam yapmaya çalışan, evliliğini oturtmaya çalışan kadınlardır"... Birini bırakmadan stepnesini hazırlayan kadınlardan değillerdir...

Bu arada bazı arkadaşlar kendilerinin de aynı sorunu yaşadığından ancak sonuç alamadığından bahsetmiş.. Hamd olsun ben alanlardanım... Çark da biraz böyle işliyor galiba.. Ne kadar gecikirse geciksin, Allah'ın adaleti keskindir... Acıdır... Ve ne yazık ki Hak'tır.. Gelir.. Gecikir, sert olur.. çarpar.. devirir...

Esprisi de budur zaten... Önce davacıya acısını unutturur, ödüllendirir.. Sonra davalısını yerden yere vurur...
Tetikçi değil ki Rahman... =) Biz istediğimizde değil... Acıya katlanamayacağı zaman, bize acı verenlerden intikamımızı alır...
Allah intikam alıcıların en kahharıdır,
müsterih olunuz..

konu başlığınız adalet ya ; işte adalet .........

ne ekersen çanağına o gelir kaşığına :31::31: bu söz çok şey ifade ediyor senin yaşadıklarınla ilgili.

Icim ciz etti sizin icin ATTRAENTE. Ayni sey benim anneme de oldu, simdi babam eski metresiyle evlendi , masallah keyfi yerinde ama annecigim, o da sizinle ayni seyleri dusunuyor.
Ben de babam icin degil ama beni uzen baska bir ikili icin ilahi adalet bekliyorum ama beklememeye karar verdim. Gelmiyor, gelse de bu saatten sonra ben mutlu olur muyum bilemiyorum. Onlar mutluluklarini gozume sokarken ben tek basima yasamay devam ediyorum.

Biraz zaman ver kendine. ATTRAENTE için de söylüyorum. Mutlu mesut yaşıyorlardır belki şimdi, ama gün gelince işler değişecek,yapanlar yaptıklarını görecekler.
Benim anneme, bana yapanlar "babam dahil" yaptıklarını buluyorlar. Babamı çok seviyorum yine de, artık zamanında yaptıklarının bedelini çekmesin istiyorum.
Ama o kadın daha çok çeksin istiyorum, erkek erkektir çünkü uçkurunun derdine düşebilir. Ama bir kadın, bir kadını anlamazsa söyleyin bana kim anlar?
Bir kadın , bir kadının dostu olmalıydı, düşmanı değil.
O yüzden o kadın daha çok çeksin istiyorum ki, evet çekiyor, inşallah daha fazlasını çekecek.
Annemin yuvasının üstüne yuva kurdular, ama o yuva da yıkıldı 4 yıl önce :)
Sizler de bekleyin elbet , çektiklerinizin karşılığını alacaksınız. Ben daha tam anlamıyla almış değilim, ben de bekliyorum.
ALLAHIM bana mutlu, mesut bir yuva , hayırlı sevgi dolu bir eş ve evimin içinde yankılanan mutlu çocuk sesleri verdiğinde , çektiklerimin mükafatını almış olacağım.
ALLAHIM bu güzel mükafatı ,bana layık görür inşallah.
İnşallah size de layık görür :( Tüm kalbimle isterim.
Al işte, yine ağlattılar. Çok sinirim bozuldu.

önceden kadının aldattığı konularda hemen müdahale edip kapatılmasına anlam veremiyordum
burada erkeklerin ne iğrençliklerini okuyoruz kadın olunca ne değişiyor diye düşünüyordum

ama gördüm ki gerçekten kapatılması gerekiyor bayan olduğu için değil
birebir aşkımı bulmuşum ne yapayım pişkinliğini okumak gerçekten kolay olmuyormuş

Biraz zaman ver kendine. ATTRAENTE için de söylüyorum. Mutlu mesut yaşıyorlardır belki şimdi, ama gün gelince işler değişecek,yapanlar yaptıklarını görecekler.
Benim anneme, bana yapanlar "babam dahil" yaptıklarını buluyorlar. Babamı çok seviyorum yine de, artık zamanında yaptıklarının bedelini çekmesin istiyorum.
Ama o kadın daha çok çeksin istiyorum, erkek erkektir çünkü uçkurunun derdine düşebilir. Ama bir kadın, bir kadını anlamazsa söyleyin bana kim anlar?
Bir kadın , bir kadının dostu olmalıydı, düşmanı değil.
O yüzden o kadın daha çok çeksin istiyorum ki, evet çekiyor, inşallah daha fazlasını çekecek.
Annemin yuvasının üstüne yuva kurdular, ama o yuva da yıkıldı 4 yıl önce :)
Sizler de bekleyin elbet , çektiklerinizin karşılığını alacaksınız. Ben daha tam anlamıyla almış değilim, ben de bekliyorum.
ALLAHIM bana mutlu, mesut bir yuva , hayırlı sevgi dolu bir eş ve evimin içinde yankılanan mutlu çocuk sesleri verdiğinde , çektiklerimin mükafatını almış olacağım.
ALLAHIM bu güzel mükafatı ,bana layık görür inşallah.
İnşallah size de layık görür :( Tüm kalbimle isterim.
Al işte, yine ağlattılar. Çok sinirim bozuldu.

ilahi adalet arkadaşım yuva yıkanın yuvası olmaz .er geç çıkar bir yerden .sen temiz kalbinin mükafatını alırsın kat be kat .

Ah güzel kardeşim benim...

Bak bu forumun kadınlarının çoğu el üzerinde tezahüratlarla taşınacak kadınlardır.. Çünkü aldatılmayı hakeden erkekleri sabrediyorlar... Üstelik biliyor musun, çirkin de değiller... Emin ol yarısı hemen, yarısı bir ay içinde tekrar evlenebilir bile... Gözlüklerini bir çıkar bak, erkek tarafından olayları değerlendirmek isteyebilirsin zira artık kaybettin, "boşanıyorsun". yapabilecek tek bir şey kaldı, elindeki ile yuva kurmak.... Ama gözlüklerini çıkardığında şunu göreceksin "Bu kadınlar, insan oldukları için umudla bir erkeği adam yapmaya çalışan, evliliğini oturtmaya çalışan kadınlardır"... Birini bırakmadan stepnesini hazırlayan kadınlardan değillerdir...

Bu arada bazı arkadaşlar kendilerinin de aynı sorunu yaşadığından ancak sonuç alamadığından bahsetmiş.. Hamd olsun ben alanlardanım... Çark da biraz böyle işliyor galiba.. Ne kadar gecikirse geciksin, Allah'ın adaleti keskindir... Acıdır... Ve ne yazık ki Hak'tır.. Gelir.. Gecikir, sert olur.. çarpar.. devirir...

Esprisi de budur zaten... Önce davacıya acısını unutturur, ödüllendirir.. Sonra davalısını yerden yere vurur...
Tetikçi değil ki Rahman... =) Biz istediğimizde değil... Acıya katlanamayacağı zaman, bize acı verenlerden intikamımızı alır...
Allah intikam alıcıların en kahharıdır,
müsterih olunuz..

İki yorumunuzu da sonuna kadar okudum. İçimi bir huzur kapladı. Cümlelerinizi okudukça. "Ali ata bak" bile yazsaydınız, bu huzuru hissederdim sanırım ben. Çok değişik. Farklı bir olgunluk, bir huzur sezdim sizde. Sanki karşıma geçmiş, kahvenizi yudumlarken konuşuyorsunuz :)
Kültürlü olduğunuz belli. Ve görmüş geçirmiş olduğunuz. ALLAH bebeğini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. ALLAH analı babalı büyütsün...... :16: Aşık oldum size,maşallah.

evet aynen dediğin gibi herkes o kadını sucsuz goruyor neden pekı aldatıldı dıye mı..yaa arkadaşlarr kımse evın ıcınde ne yasanıyor bılemez kı..burdan bırı cok mutluyuz esım benı sevıyor dıyordur belkı de evınde mutsuz esı hep dısardadır bu yani...

hiçbir İNSAN aldatılmayı hak etmez..evinde ne yaşanırsa yaşasın adam gibi adam olanın yapacağı şey eşini aldatmak değil gidip boşanmaktır..haysiyetli olan budur..insana yakışan budur..

lütfen şimdi de sevgilinizin eşini suçlamaya kalkışmayın.(sevgilinin eşi ne çirkin bir kelime ya)

MSJ tekrarı....................................

Son düzenleme:
nese kızlar nesee...
kimi beni anladı ona gore yorumlar yaptı..
kimi eskiden acısı varmıs zaten onun için benım yasadıklarım hakkında atıp tuttu
kimi bunları yaşadığı için bana bazı konuda hak verdi
kimi de ağır laflar etti...

yinede hepinize tesekkür ederim.ben çıkayım da daha çok uzamasın konu....

Atıp tutan sensin, zira o evin içinde ne olduğunu bilmeden , aşık oldum diye adamın yuvasını yıkmasına ortak çıkıyorsun.
O kadının nasıl biri olduğunu bilmiyorsun. Gözünle görmedin, kulağınla duymadın.
Ama nedesen "belki de masum biri değil" ibaresi üstünden, işine gelen şıkka inanarak vicdanını kandırıyorsun.

sunu anlatamadım ben olduğum ıcın yıkılmadı onun yuvası....zaten evınde huzursuzdu diyorum..eşi belki kocamı eve bağlarım diye ikinci cocuğuna hamile kalmış..bakın korunuyorum demiş spiral taktırdım demiş ama korumuyormus meğer ve hamile kalınca da ne yapsın....bu kadar rol çeviren kadının hiç suçu yok demi

zaten evınde huzursuzdu ölemiii erkekler hep böle zaten canları sıkılınca baska kapıya karılarını hiç sevmezler ama 2 cocuk yaparlar zaten evlerındede nedense hiç mutlu degıllerr annee o o eve emek vermıs yuvaya yıllarını vermıs tabıkı yuvası ıcın elınden gelenı yapacak allah böle erkkelerı bıldıgı gıbı yapsın tüylerım kalktı yıneee:5:

sadece acınacak bir durum herkes için .......sadece sevgiliniz mutlu kaybedeceği hiçbirşey yok........ahlaki tartışmaları ve durumun çirkinliğini geçtim......doğurganlık çağını vicdanı olmayan bir adam için harcıyorsunya....allah akıl fikir versin sana

İki yorumunuzu da sonuna kadar okudum. İçimi bir huzur kapladı. Cümlelerinizi okudukça. "Ali ata bak" bile yazsaydınız, bu huzuru hissederdim sanırım ben. Çok değişik. Farklı bir olgunluk, bir huzur sezdim sizde. Sanki karşıma geçmiş, kahvenizi yudumlarken konuşuyorsunuz :)
Kültürlü olduğunuz belli. Ve görmüş geçirmiş olduğunuz. ALLAH bebeğini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. ALLAH analı babalı büyütsün...... :16: Aşık oldum size,maşallah.

Aynen bende de aynı duyguları uyandırdı arkadaş.
Öyle güzel bir üslupla,aşağılamadan,hakaret etmeden anlatmış ki
takdir etmemek elde değil.

ne yazarsan yaz dikkate almıyorum senı..cnku anlayıp dınlemeden yargılıyosun..senın baban zamanında senı sahıpsız ılgısız bıraktı dıye bu hırcınlığın....herkes aynı mı be hayattaaa..herkes mı acımasız vıcdansızzz...askımı kullanıp ne dıcektım aman sevgilim sen o mutsuz yuvana gıt sırf cocuklar anne baba ıle yasasın dıe mı....

evet bunu diyecektiniz. evet onurlu bir kadın olarak aynen bunu diyecek,duygularınıza gem vurup evet bunu diyecektiniz. kendi mutluluğunuz için, 3 insanın mutsuzluğuna sebep vermemek adına,evet bunu diyecektiniz.

Son düzenleme:
Allah'tandamı korkun yok be senin...
eline ayağına dolanacak unutma...
aşık olmuşmuş....

Back
X