ben bunu sadece adana için söylemiyorum güzelim. ben de eskişehirde yaşıyorum. eskişehir de izmirde adapazarında bursada bir çok merkezde tedaviyi denedim. ama bir adanada, eskişehirde ayda 30 tüpbebek yapılırken istanbul ankarada (belirli merkezlerden bahsediyorum ) daha fazlası yapılıyorve bu adamlar fazlasıyla deneyimli. bahsettiğim doktorlar tüpbebeğin eğitimini kanada da alıp buradaki doktorlara veren doktorlar. ben kafama göre değil bu işi inanın çok fazla araştırmış türkiyedeki tüm hastanelerin derneklerine üye olan birisi olarak söylüyorum. tabiki tutup tutmama şansı kişiye göre değişir hastalık yaş vs. anadoludaki doktorlarımızın çoğunun branşı değil zaten infertilite. ama istanbul ve ankarada hepsi değil sadece bu işi yapan mekezler var oda bir elin parmaklarını geçmez güzelim . birde bu iş artık reklamı yapılan bir gelir kapısı olmuş biliyorum o seminerleri her ilde var güzelim.
Şiracım doğru söylüyorsun tabiki yurt dışında kendini çok iyi geliştiren dr.lar var.
Ama canım biz İstanbul'a Ankara'ya gidecek şartlara sahip değiliz.
O nedenle bize en yakın olan, en içimize sinen yeri seçiyoruz.
Keşke imkan olsa da burdan arkadaşlarımızdan duyduğumuz başarı oranı daha yüksek merkezlere gidebilsek.
Öncelikle gidilen merkezin para tuzağı olmaması,ekibin iyi olması,özellikle embriyologların iyi olması gerekiyor.
Keşke herkes ilk denemede pozitife ulaşsa.
Sen ilk tüp denemeni nerde olmuştun?
ben daha 3. aşılamamı yaptırcamTüpe var şimdilik.
Şimdiden araştırayım Ankara olmaz ama belli de olmaz,gidebilirim,küçük de bir ihtimal olsa.
Ama ailemin yanını tercih ediyorum ilk seçenek olarak.
Aşılamalarımı başka bir şehirde yaptırmanın zorluklarını yaşadığımdan.
Neyse öpüyorum sizi şekerler,gönlünüze göre olsun herşey..