- Konu Sahibi Benbenmesela
Yapmayın gerçekten ya.Köylerde oturuyor bu ailelerin çoğu.Çocuklarını okutmak istiyorlar ve bunun için tek alternatifleri yurtlar.
Zaten bu yıla kadar devlet yurdu varmış ilçede yıkıp çocukları zorla bu allahın cezası yurda taşımışlar.Bu insanların başka careleri yok ne yazık ki.Gariban insanlar hepsi.Yani sizin sıcak evinizde kahvenizi içerken hakaret edebileceğiniz suçlayabileceginiz insanlar değiller.
Ayrıca türkiye de hiç bir yurdun yangın merdiveni kapısı açık olmaz.Sadece çocuklar çıkmasın diye değil sapık dolu ortalık hepimiz biliyoruz. Ayrıca çocukların çıkıp başına bişey gelme ihtimalleri de çok fazla.Olayı sadece namusa indirgemeniz biraz garip.Bu konu nasıl çözülür inanın tam bilemiyorum ama aileleri suçlamanız safi kötülük.Siz 3 gün sonra unutacaksınız ama bu aileler bi ömür hatırlayacaklar kuzularını boş keseden konuşmayın yani.
Hiç de boş keseden konuşmuyorum
Öyle bir ailenin çocuğuyum çünkü
Ama ebeveynler için öncelik çocuğun can güvenliği olmalı
Benim çocuğum acil bir durum olursa dışarı nasıl çıkacak bu sorunun cevabını aramak için alim olmaya gerek yok
Bu çocuklar yurda bırakılırken aileler bu şartları sorgulamıyorsa yabancılar ne kadar önemser ??
Tabi ki kurumun sorumluluğu büyük ancak evlat ailenin, o kurumdakilerin çok umurunda mı şimdi ölen çocuklar, iki gözyaşı döküp evlerine dönecekler, madem aile için önemli, aile önlemi kontrol etmeli