Ben bir akrabamizdan örnek verebilirim. Kiz cok kücük boylu oldugu icin bir türlü talibi cikmamisti, ama öyleki arkadan görsen cocuk sanarsin. Annesi bile kizim evde kaldi derdi. Ailede nekadari genc kuzenleri varsa hepsi evlendi, bir tek o kalmisti, yasida 33 olmustu. Bana bile birkez rica etmisti tanidigin birisi varsa beni tanistirirmisin diye, bir sürü erkekle tanisti tanistirildi ama hic biriylede bir yemege cikmadan fazla birseyde yasamamisti, hep erkekler bunu birdaha aramiyorlardi.
Aslinda huyu suyuda kötü degil, iste cok asiri kücük boylu oldugu icin birde acik sacik giyinmeyi, gezmeyi tozmayi cok seven bir tip oldugu icin tahmin ediyorum.
Bir gün dedimki ona: Bak göreceksin, duracaksin duracaksin sonra turnayi gözünden vuracaksin

Ozaman oflayip poflamisti ben evlenmek istemiyorum artik zaten diye, ümidini kesmisti.
Simdi birde kizda hakli: Cevresinde es dostlardan isteyen yoktu, herkes evde kalmis gözüyle bakiyordu.
Bunu isteyecek gibi olan tiplerde, böyle hani evlendikten sonra kapanirmi gibi sorular soruyorlarmis, yani daha cok böyle dini bütün bir gelin istiyorlar -kendi ogullari yapmasada, gelin öyle olacak tabii

Buda öyle seylere hic gelemiyordu.
Birde sabah 5de kalkip ise gidiyordu aksam 8de eve geliyordu.
Ailesiyle beraber yasiyor, öyle arada sirada belki arkadaslariyla bir yere tek gidiyordu, yoksa hep ailesiyle.
Arkadaslarida zaten hep evlenmiste zamanla, artik onlarinda colugu cocugu vardi, bu mecburen istesede gidemiyordu fazla bir yerlere öyle tek basina. Yani kiz nerde kimle tanissinki?
Bir kac senedir bir isyerinde calisiyordu, sonra oraya yeni bir bayan geldi calismak icin, bunun patronu oldu.
Kadin böyle cok moderin birisi, kirk küsür yaslarda ama mini etekle geziyor, esiyle ailesiyle beraber gezip tozuyorlar sürekli.
Kadin bunuda cok sevmis, bir yigenim var tanistirmak isterim senle demis. Yigenide bundan bir yas büyük, hic evlenmemis birisi.
Oda cok moderin birisiymis, kizdanda belki bir kafa uzun boylu, yani yan yanada cok yakisiyorlarda.
Tanismislar, oglan ama nasil asik olmus anlatamam. O güne kadar kimse bunu begenmezken, o oglan gözlerinin icine bakiyor, dünyanin en güzel kadinisin falan diyor, elini birakmiyor hic, misafirlikte bile olsa, o derecede yani. Bir sene icinde evlendiler.
Iki insan ancak bukadari birbirine uyumlu olabilir, ailelerde süper anlasiyorlar, hic giyim kusamda problem olmuyor hepsi ayni tarz seyleri sevdikleri icin. Onun adina cok mutlu oldum gercekten, simdide harika bir evliligi var, kendisini asiri seven bir esi ve sanki ablasi diye süphelenebilecegin derecede kendisine benzeyen bir kaynanasi var.
Herzaman dua etki, kendisi ve ailesi sana uygun ve seni cok seven bir esin olsun, herseyinde hayirlisi olsun.
Ve aman evleneyim artik diyerekde evlenme sakin, mutsuz olursun. Umudunu kaybetme, hazirlikli ol, birden karsina cikacaktir :)