Adem Özköse : Erdoğan’ı Savunmak

olsun, bence orada yüzmek icinde seyetmislerdir. Yani sey, olsun, eskiden bunu yapan biri bile yoktu yapmis en azindan sizde yüzüverin bir zahmet, hereyide devletten beklemeyin yahu. ! gallbbbb gallbbb

Daha önceki dönemleri yaşadınızdamı konuşuyorsunuz
70 leri 80 leri..
İnşallah o dönemlerde yaşanılanları yaşarız da bu zamanları mumla ararsınız!
artık ne diyeyim daha size...
Öyle klavye kahramanlığı yapmak atıp tutmak kolay

Sizler dillerinize pelesenk ettiginiz "ekmek kuyrukları" nı yasadıgınız icin mi konusuyordunuz?

Darbe donemleri dahil, Turkiye bu kadar rezil ve tehlikeli bir donem yasamadı cumhuriyet tarihinde evet.

İStersenlz madde madde tartısalım bu donemleri klavye kahramanlıgı yapmadan, bilgimiz ısıgında..Uyar mı?

arkadaş 13 yıldır,
herşey ellerinde hükümet, meclis,yargı, asker, polis
ama hala mağdurum da mağdurum
bi bitmediniz yaaa
şimdi derdiniz, 70lerde 80lerde yapılanların daha beterini yapmak mı?
ben o günü bilmem arkadaş ben o zaman doğmamıştım bile ben bugünün hesabını sorarım.
yaşadığım toprakları vatanımı karıştıran çalandan hesap sorarım,
ben bu ülkede doğdum benim dedem kurtuluş savaşı gazisi, onu bunu kralını tanımam kim
gelirse gelsin ülkemin çıkarına uymazsa hesap sorarım klavyede de sorarım gider meclise de sorarım, sokağa çıkar orda da sorarım.

Onların asıl düşmanlıkları ekonomik ve siyasi olarak bağımsızlaşmaya başlayan, artık bölgesel ve küresel bir aktör olma yönünde ilerleyen Türkiye’yedir.

Müslümanların umudu Türkiye, tam bağımsız Türkiye, ekonomik bağımsız Türkiye, siyasi bağımsız Türkiye, %52 nin Türkiye'si.
%48 i çöpe atın plz.

sokağa çıkar orda da sorarım.
yok soramazsin o zamanda fena gazliyorlar, bu daha en hafifi yoksa bir mermi yanlislikla kafanada gellir, hem sen ne ariyorsunki sokakta ? Ne isi vardi yip arkandan dua bile okunmaz.
Bunlar öyle insanlar.
Ben 6 aydir bu bölümde yaziyorum hala bir AKP li arkadas cikipda dan dan dan argümanlarini savunamadi yahu.
herkes kisa laf sokusturupkaciyor, bir taneside alinti birseyler koyuyor kaynaginida yazmiyor altina, aten yaninladiginida kendiside anlamiyor anlasakendi diliyle anlatacakda. Ve bana mantikli bir sunum yapamadilar hala. Sadece 10 - 15 arkadas, ayni görüste duygularimizi ifade ediyoruzama karsi tarafdan cit yok.
Yani ne istediklerinide anlamis degilim ? Intikam ? Gecmisdeki eziklik ? Nedir psikolojileri ?
Oysa ben cok güzel empati kruabilen bir insanim ama bir tek bu konuda kuramiyorum, niye acab ??? Beni aydinlat, bana mantikili seyler söyle diyorum. Yol yaptilar diyor. Hayyyy sizin yolunuza....millete uzayda neler yapiyor siz hala oradamisiniz yahu ?
Ülke elden gidiyor AKP hanimlari, haberiniz varmi ????? Ekonomi ??? Ha Dogru ya ordada bir Adam var Ekonominin e sini bilmiyor. Dolar kendi dengesini bulacak diyor, siz hic merak etmeyin diyor kriz gelmez, oohhh ne rahatladik ama simdi degilmi ? Ekonimiden anlamayan ekonomi baskanimiz bize merak etmeyin kriz olmaz diyorsa, olmaz bu Kadar basit ! Yoksa biz uzayliyizda görmüyormuyuz onlarin gördügü gibi acaba ???

Yoksa biz uzayliyizda görmüyormuyuz onlarin gördügü gibi acaba ???
inan umrumda değiller nasıl bir saçmalığa inanıyorsa inansınlar.
ama kendilerine millet, bize türkiye düşmanı diyemez kimse
Milliyetçilik onlara kalmadı çok şükür.
ülkenin geldiği durum ortada
yok paralel, yok faiz lobisi, yok pkk
hep bir bahane var bunlar ülkende çirit atarken sen napıyordun demeyelim mi?
onlar servet peşinde millet olmuş, biz Türkiye düşmanı ........

ama haklısın,
boşuna bu çaba, bak adamların umrunda değil dertleri,başkanlık seçim
alacakları oy, alacakları cukka.
biz de burda laf anlatalım

_MedceziR_ Tabiiki ama o dönemlerin zorluklarını bizzat yaşamış olman şartıyla yani hastane ekmek su kuyruklarını sokaklarda biriken çöp dağları yüzünden,haftalarca akmayan sular nedeniyle temizlik ihtiyaçlarımızı karşılayamdığımız için hepatit b vb hastalıkları geçirip devlet hastaneleri denen lanet yerlerde günlerce sürünmüş olman gerekli
bunlar ilk aklıma gelenler
Arkası yarın...

Bu saydıklarınız 2. Dunya savası donemi olmasın?

HAstane kuyruklarının suanda olmadıgını mı soyluyorsunuz?

HAdi tum bunların 4-4 luk oldugunu farzedelim, zaten bir hukumetin yapması gerekenlere bakarak, memeleketi ve halkı kanlı bir oyunda piyon etmesini mesrulastırır mı tum bunlar? Uniter yapının bozulmasına, anayasanın degistirilmeye calısılmasına, yıllardır tum lokomotiflerin emperyalistlere satılmasına, halkı kin ve dusmanlıga sevketmesine, hırsızlıga ve yolsuzluga seyirci mi kalalım?

Artık ekmek kuyruguna girmiyoruz rahatca dus alabiliyoruz diye memleketi elimizle teslim edelim dilerseniz?

BAkın bizler bir subayı sehit oldugu icin "MENEMENİ YAKIN" diyen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN halkıyız.

Şehide kelle diyenin, baskanlık ve koltuk hırsından gözü dönerek her gun gencecik askerleri sehit ettirenin degil.

Son düzenleme:
Yahu olur mu hiç, duble yollar yapıldı, köprüler yapıldı.
Önemli olan bunlardı zaten.
Ekmek kuyruğuymuş, su kuyruğuymuş.
Tek dert bunlardı zaten ülkede!
Temizlik ihtiyacı derken?
Bu şahsiyetler önce beyinlerini, vicdanlarını temizlesinler.
Ve anca böyle komik örneklerle savunurlar baştakileri.
Acınası bir tablo.

Hastane olayına değinmek istiyorum. Bu sene 2 kere devlet hastanesine gittim kendi isteğimle. Eşim vazgeçirmeye çalışmıştı.
1 tanesinde doktor yüzüme bakmadı, yüzüme bakacak mısınız diye sormak zorunda kaldım. Baktım n'oldu cevabını verdi sağ olsun.
İkincisinde karnımda müthiş bir ağrı, gittim uzan dedi uzandım. Neresi ağrıyor dokun göster dedi, dokunmadı bana. Ramazandı, doktor erkek. Orucu bozulurmuş. Benim o ağrımın sebebi apandisit imiş (apandisit patlaması gecikilirse öldürüyor). Özele gittik, apar topar ameliyata aldılar beni. O adama kalsaydım şu an bu satırları yazamıyor olacaktım.
Çok övülen hastane sisteminden bir kesit size. Ha birde ücretsiz vs kanmayın rica ederim, eczanelerde alınıyor o ücret. Ama insanlar eczaneden aldıkları ilaç parası içinde sanıyorlar onu.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın, henüz çalışan statüsündesiniz sanırım, sadece eczanede kesiliyordur sizden, emekliler 20 lira muayene ücreti veriyor, eczanede ayrıca para ödeniyor, emekli maaşından yine kesinti yapılıyor.

Emekliler bu sebeple hastaneye zorda kalmadıkça gitmek istemiyor, hastanelerde sıra sorunu yok mu?
Annem 3 hafta sonrasına randevu alabildi. Sıra yoktur evet ama cildiye için bile 3 hafta sonrasına gün veriyorlar, Alo 182'de ücretli. Randevu almalısınız ki hastaneye gidebilesiniz, 3 Kuruş emekli maaşıyla nasıl olacak ki?

Gençken aileden kalıtsal hastalıklarınız yoksa hastaneye gebelik, nezle grip veya sizinki gibi ani gelişen ameliyatlık durumlar için gidersiniz, sağlık hizmeti asıl belli yaştan sonra Önem arz ediyor, o zamanda kesilen Ücretler yüzünden insanlar pek gidemiyor, bu ülkenin emekli kitlesinin büyük kısmının işçi emeklisi olduğu unutuluyor sanırım.

muayene ücretlerini eczanelerin almaya başladığı ilk ayda bi teyze eczacıya siz soyguncumusunuz,
ben bu ilacı daha önce X bir fiyata aldım siz beni dolandırmayamı çalışıyorsunuz die yedi adamları.
anlatamıyorlar muayene ücreti teyze diyorlar yok dinlemiyor
televizyonda bangır bangır söylüyorlar, ilaç fiyatları düştü hastane parası kalktı diyorlar
siz beni dolandırıyorsunuz dedi çıktı gitti.
yani yine hükümet sütten çıkmış ak kaşık oldu, yine işin içinden sıyrıldı
olan eczacıya oldu.

Evet emekliler gelmedi aklıma, kendi yaşadıklarım canlandı gözümde. Annem de emekli halbuki. 182 randevu alma ücretini unutmuştum. Kısaca devrim mevrim olmadı sağlıkta, rezalet oldu.

Benim bir tanıdığım daha yeni gitmiş, kadın dul maaşı alıyor, eşi vefat etti birkaç sene önce, başkada geliri yok bu kadının, evi kira, kendisi şeker hastası ve tansiyon sorunu var, yaşa bağlı sıkıntıları da oluyor.

2 gün önce konuştum, 20 lira muayene ücreti vermiş, eczanede de Ücret Ödemiş, maaşımdan da kesilecek, kira, faturalar derken hiçbir yere çıkamıyorum Mune, giyimde almıyorum, birtek yemeklik için para harcıyorum, onu da yemezsem olmaz ki, zor çok zor geçinmek ama neyse bugünüme şükür dedi, üzüldüm öyle deyince

Gençken çalışıyoruz ama yaşlanınca, dul, yetim maaşı veya kendimiz emekli olmuşsak tek bir emekli maaşıyla olur mu sanıyorsunuz?
Ki şu yetim aylığına da değineyim, konu farklı yerlere gidecek ama birçoğunuz bilmiyorsunuzdur.

Allah gecinden versin, vefat ettiğinizde geride bir kız Çocuğunuz varsa ve o kız çocuğunuz 01/10/2008 tarihinden sonra doğmuşsa, bakmakla yükümlü olunan statüsüne girmiyor, bu ne demek kızınız okumuyorsa 18 yaşını doldurduğu an, okuyorsa 24 yaşını bitirdiği zaman GSS'li oluyor, bakmakla yükümlü statüsünde olmadığından da yetim aylığı alamıyor.

Hepiniz gençsiniz, Çocuklarınızın çoğunluğu 2008 sonrası doğanlardır büyük ihtimal, işte kız Çocuklarınız ilerde Allah göstermesin ama ihtiyaç halinde yetim Aylığı alamayacak bakmakla yükümlü statüsünden çıkarıldıkları için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…