- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.184
- 823
- Konu Sahibi lamelifAmine
-
Ben 3-4 ay önce kızım için üniversite hastanesinde romatolojiden randevu istedim. 5 ay sonraya gün verebiliriz dediler .Hayatım, annemde net yok, telefonla almak zorunda mesela ve cildiye 3 hafta sonrasına gün verdi, 64 yaşındaki kadın 3 hafta sonrayı vayyyy görüyor musun bak diyerek söylenelim diye anlatmadı, rutin ana kız sohbeti arasında söylediği birşey ama sonuçta 3 hafta onun için sıkıntı çünkü Sedef hastalığı var, sıcak havalarda sıkıntıları artınca randevu almak istemiş, bana da yavrum sıkıntılarım arttı, yine gideceğim ama 3 hafta sonrasına gün verdiler dedi, burda annemin maksadı birşeyleri karalamak değildi belirteyimde.
Annenle aynı Şehirde değiliz ki. Kadın beni mi arayacak randevu al diye. Hayır şu zaman gel diye randevu veren yok, annem her seferinde kendi almak zorunda kalıyor randevuyu.elbette ablacım karalamak niye karalayacağız ki
eksikler hataalar var yok demiyorumki
ancak sezarın hakkı sezarade
inan çocukluğum hastanelerde geçti bir kan vermek için günler öncesinden gelip 13 kedi 2 köpek olan rahmetli dayımın evinde kalırdık başka yer olmadığı için
ve her gidiş anacım yorgan götürür getirirdi otobüslerde düşünsene göçebe işci gibi
hastaneye git gel ev temizliğiyle uğrasırdık
ancak şimdi gidiyorum takip hastasıyımda hemen dosyamı veriyorum elime barkodu veriyor şunu yap bunu yapma diye -tabi arada zılgıtta yiyorum kızıyorlar biraz boş davrandığım için
beli bi doktoru yokmu çünkü doktorlar hastalarına kendileri randevu vermiyormu şu zaman gel diye
benimkiler öyle misal
kanı veriyorum 20 günde çıkıyor
dışarıdan sekreterlikten çıkarken al diyorlar 20 gün sonra için alıyorum
bu arada sen neden almıyorsun netten annen için
teşekkür ederim Müne.Geçmiş olsunEgem
Annenle aynı Şehirde değiliz ki. Kadın beni mi arayacak randevu al diye. Hayır şu zaman gel diye randevu veren yok, annem her seferinde kendi almak zorunda kalıyor randevuyu.
Ki kusura bakılmasın ama anneme Teşhis koyana kadar bile deneme tahtasına çevirdiler, egzamadır dendi, ilaç verildi, strestendir dendi ilaç verildi, karaciğerden olabilir dendi ilaç verildi, en sonunda anneme anne öyle 2 bakılmaya ilaç vermesinler, tahlil istiyorum ben de dedim de tahliller yapıldı, zira benim annem şeker, tansiyon hastası bir kadın, tansiyona bağlı Felç geçirdi 10 yıl önce, öyle doktorların her kullan dediği ilacı içemez, onunda ağzı var dili yok diyemiyor doktorlara Teşhis için gerekli tetkikleri yapın lütfen diye, en sonunda Hamd olsun Sedef dediler, tabii teşhisi onaylansın diye 2 farklı hastanede farklı doktorlara da gönderdikte öyle kanaat getirdik.
Kan için 20 gün sonra mı? Çok değil mi? Eskiden sabah verip öğlenden sonra alınıyordu, demek o yüzden insanlar MR, USG gibi görüntülemeler için aylarca sıra bekliyor, bir arkadaşımızında beyin tümörü çıkmıştı, tümör büyüyor acil ameliyat dediler ama ameliyat öncesi tetkikler için 6 ay sonrasına gün vermişlerdi, tümörün büyüme hızına göre çocuğun 6 ayı çok kıymetliydi.
Neyse ben bu hastane mevzundan çok muzdaribim, hastane dediler mi sinirlerim tepeme çıkıyor zira kırk yılın bir başı bir kere götüreyim dedim kızımı, 39-40 derece ateşi olduğunu kendi ölçüp gören doktor okula gidebilir Demişti de kızım 1 hafta 10 gün ayağa kalkamamıştı, o gün bugündür uğramam kapısına, eksikliğini göstermesin lakin Allah düşürmesinde inşallah.
bu arada bütün hasta arkadaş ve ailelerine ALLAH cc şifalar versin inşallah
mune-ege -parkon-ofis ve gözden kaçırdığım varsa
senin fikirlerin farklı bile olsa tarzını çok seviyorum, söylemeden geçemedim :)
Hayırlısı olsun inşallahteşekkürler
tarz derken biraz arızalıyım ben sabah yımırtalarım toplancaknası bir tarzım varki acaba diye düşünmeyim
Hayırlısı olsun inşallah
Konuyu çooook başka yerlere getirdim ama dedim ya, hakikaten çok muzdaribim, bazı şeyler yaşadım çünkü, böyle hastane dediler mi tüylerim diken diken oluyor benim, buz gibi soğuyorum
Bir varmış bir yokmuş
Evvel zaman için de kalbur saman için de
Beyaz mı beyaz tenli, güzel mi güzel, akıllı mı akıllı bir kız yaşarmış.
Bu kızın bir de orman da yaşayan büyükannesi varmış.
Büyükannesi bu güzel kıza, küçücükken daha, kırmızı başlıklı bir pelerin örmüş. Bu kız da bu pelerini çok sevip, sürekli giydiği için, kıza KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ lakabını takmışlar.
Neysee efenimmm,
Gel zaman git zaman, bizim büyük anne rahatsızlanmış ve bizim kırmızı başlıklı kız da büyükannesine yiyecek götürecekmiş.
Götürecekmiş götürmesine de, o hain kurt pusu da avını bekliyormuş.
Bizim iyi niyetli kırmızı kızı kandırmış ve yiyecekleri alabilmek için planını uygulamış. Kırmızı kızdan önce büyükannenin evine gidip, büyük anneyi yutmuş ve büyükannenin kıyafetlerini giyerek yerine geçmiş.
Eeee...
Devamını biliyorsunuz işte.
Neden mi yazdım bu masalı yazdım.
Boşverin, bizi de böyle kandırıyorlar işte.
Bizi de bu kırmızı kız ve büyükannesi gibi kurtaracak bir avcımız olacak mı?
Sanmıyorum.
O zaman devam edelim masallara inanmaya
Evlat sahibi olmak istiyorsunuz sanırım, Allah yardımcınız olsun, Herşeyden önce insanız işte, kadınız hassasız..memleketin durumuna üzülsekte, karşı fikirlere kızsakta ..teşekkürler
tarz derken biraz arızalıyım ben sabah yımırtalarım toplancaknası bir tarzım varki acaba diye düşünmeyim
üniversitelerin saha çalışmaları vardır. google education diye arattığınızda bir sürü sonuç açılır önünüzde. teknolojik gelişme, kullanılan AR-GE, yeni projeler, sağlık sektöründeki gelişmeler, toplumsal yapıya etkisi hep akademik olarak sınıflandırılan ve değerlendirilen veriler.ALLAH iyiliğini versin ben onumu kastettim
eee tamamda yandaş olmayan siteyi nasıl bulacağız bu veriler için
Böbrek dedinde aklıma geldi, bende gidiyordum az kalsın, bende ne talihsiz kadınım yahubizde ki şans, avcı da böbrekleri falan çalarmemlekette adam kalmadı azizim
yorumlarına denk geldikçe takip ediyorum ve aslında seni alıntılamak istemiyorum .. çünkü yazdıkların o kadar boş geliyorki bana yaş 20 yada azıcık üstü eminim bundan geçmişi nerden bilecen sadece moda olsun diye siyaset yapan gençler bir noktaya kadar anlıyorum sizide ama belli bir noktadan sonrası valla bayıyorr.. ve sadece moda olsun diye siyaset yapan gençler o kadar çoğaldıki şu ülkemdeee..Bu saydıklarınız 2. Dunya savası donemi olmasın?
HAstane kuyruklarının suanda olmadıgını mı soyluyorsunuz?
HAdi tum bunların 4-4 luk oldugunu farzedelim, zaten bir hukumetin yapması gerekenlere bakarak, memeleketi ve halkı kanlı bir oyunda piyon etmesini mesrulastırır mı tum bunlar? Uniter yapının bozulmasına, anayasanın degistirilmeye calısılmasına, yıllardır tum lokomotiflerin emperyalistlere satılmasına, halkı kin ve dusmanlıga sevketmesine, hırsızlıga ve yolsuzluga seyirci mi kalalım?
Artık ekmek kuyruguna girmiyoruz rahatca dus alabiliyoruz diye memleketi elimizle teslim edelim dilerseniz?
BAkın bizler bir subayı sehit oldugu icin "MENEMENİ YAKIN" diyen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN halkıyız.
Şehide kelle diyenin, baskanlık ve koltuk hırsından gözü dönerek her gun gencecik askerleri sehit ettirenin degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?