Adet döneminde tahriş oluyorum

Mrschocolate

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
24
6
34
kızlar biraz ayıp olcak belki ama adet dönemimde vajinam pişik gibi çok tahriş oluyor kızarıyor bıktım valla kaç tane ped markası değiştirdim olmuyo kotex kullanıyorum yinede tahriş oluyo napıcam daha ikinci gün ya ped taktıkça artıyor ne yapabilirim canım acıyo

Libresse markası vardı eskiden, bir tek o bana böyle kaşıntı falan yapmazdı.
Çözümünüz sadece doktor gibi geldi bana, rahatlatıcı bir merhem verir belki ya da önleyici türden. Geçmiş olsun.

Aynen bende aynı dertten müzdaribim malesef. Kotex yine hepsinden iyi pamuk oranı fazla oldugu icin. Ben günde sık sık dusa girip sadece ılık su ile yıkıyorum adet dönemlerinde

Regl dönemleri dışında genital bölgenizde sabun, duş jeli veya şntim jel kullanıyorsanız regl döneminizde bu tip rahatsızlıklarla karşılaşmanız normal.

Bunları kullanmıyor yine de aynı şeyi yaşıyorsanız gün içinde tampon kullanmayı deneyin ve sık sık duş alın.

Ped yerine temiz bezlerden koyabilirsiniz...ama mikrop kapmamak için önceden bir güzel kaynatmanızda fayda var...bepanten de kullanabilirsiniz...

Bende de oluyor. Bende bunu epilasyonaa bağlıyorum. Genel de adet olmadan önce alırım çünkü.
Pedin üzerine peçete koyuyorum. İse yarıyor. Deneyin isterseniz.

Tavsiyem, bebek yağı kullanmak ve bol bol duşta yıkamak.

Şu an zaten tahriş olduğu için bebek yağı yakabilir. Ama bir sonraki adet döneminizde deneyin bence.

pedler mi alerji yapıyor size kışın da oluyor mu tam anlamadım neden pişik oluyor sıcaktan falan mı

kızlar biraz ayıp olcak belki ama adet dönemimde vajinam pişik gibi çok tahriş oluyor kızarıyor bıktım valla kaç tane ped markası değiştirdim olmuyo kotex kullanıyorum yinede tahriş oluyo napıcam daha ikinci gün ya ped taktıkça artıyor ne yapabilirim canım acıyo
Bende öyleydim. Çözümüde bim deki yada a101 deki şu ucuz olan pedlerde buldum. Onlar daha pamuklu ve yumuşak. Ama ince kare şeklinde olanlardan değil, uzun olacak. Klasik olanlardan. Adı rozi ydi sanırım yada scarlet

Son düzenleme:
Pedin üzerine bez koyabilirsin ve koyduğun bezi gün içinde sık sık degistirebilirsin. Çünkü bez işi biraz zor diye biliyorum. Kuruyunca o da tahriş yapar

Sık sık duş alıyorum. .
Peçete koyuyorum bazen azalınca. .
Orkid hava almıyor sağlıksız. .
Yada temiz ütülenmiş bez..
olmadı doktora gidin. .

bende de çok oluyordu
hani şu eskiden satılan pedler vardı pamuklu
onları kullanmaya basladım
tahriş kalktı ortadan. adını bılmıyorum ama A101 de satılıyor :KK53: kotex motex hıkaye

Tampon bir çözüm

Bir de ped üzeri peçete yerine gazlı bez öneririm zaten steril

Kullan at tek kullanımlık poşetlerde olanı da var

Aslinda bez en guzeli ama ugrastirici yani yikamasi falan zor
Ben kotex kullaniyorum yine en iyisi o :KK43: Ben ozellikle adet bitimine dogru asiri kasiniyorum adet bittikten 2 3 gun sonra geciyor kasinti.Sık sık tuvalete gidiyorum ben :/

X