adet düzensizliği ve hamilelikk... (hamile kalanlar/kalmak isteyenler)

bernaaydin

Ediz ve Ela Deniz'in annesi ❤️
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
1.792
622
173
merhaba bayanlar;
son adetlerim düzenli değildir bi ay sonrasını asla tahmın edemıyorum bazen 30 bazen 35 bazen 40 gnde adet görüyorum. bu gebe kalmama engel midir? ayrıca adet düzensizliği olup da hamile kalan var mı?

kaldıysanız bebeğinizi kaç haftalıkken öğrendiniz?

lütfen burda toplanıp dertleşelim

Son düzenleme:

Selam bendede aynı dert var...
Kısaca kendimden bahsedeyim ... :)
4.5 yıllık evliyim 29 yaşındayım...
3.5 yıl doğumkontrol hapı ile korundum...bekarken adet siklüsüm 33 günde birdi...1 Şubat 2013 de son hapımı içtim ve Nisana kadar da eşim korundu,çünkü doktor korunun demişti...hatta 3 ay dedi de ben nisana kadar dayanabildim...Hapı bıraktıktan sonra normal şekilde adet oldum ama ya 2.ci yada 3.cü adetim gelmemişti...gelmeyince gebelikten şüphelendim...doktora gittim kanda bakıldı ama maalesef hamile değildim...adetim gelmeyince adet söktürücü verdi..içtim ve regli oldum..bu bahsettiğim süre de 58 gün süren bi olaydı..yani son adetimin üzerinden 58 gün sonunda nihayet regli olmuştum...
Sonra özelde gittiğim bu doktor sen ilaçsız hamile kalamazsın falan dedi..benim epey moralim bozulmuştu..ertesi gün için hemen ünv. hastanesinden randevu aldım ve mayısda başladım gitmeye...bir sürü tahlil yapıldı,eşime spermiyogram testi yapıldı rahim filmim çekildi ama hiç bir sorun bulunamadı ne bende ne de onda...ama buna rağmen hala hamile kalamadım...5 aralıkta aşılama yapıldı ama tutmadı...Şimdi çok ayrıntılı anlattım ama gel gelelim adet siklüsüme ...doğumkontrol hapından sonra düzenim bozuldu...aynı senin ki gibi oldu...28,29,30,31,33,35 günde bir adet olmaya başladım...bu nedenden dolayı kendi haline bıraksakda yumurtlama gününü hesaplayamadık...her neyse aralıkta olan başarısız aşılamadan sonra ilk adetimde bal-tarçın-çörekotuna başladım ...bu gece son kez yicem...bide internetten ovulasyon testi aldık ona başladım dün yapmaya...
Bak 2 dk da bütün hayatımı anlattım

Bu arada topiğin hayırlı uğurlu olsun inşallah...Allah'ım isteyen herkese bebek sahibi olmayı nasip etsin...inşallah bol bol hamişler çıkar bu topikten de...

haa bi de ben sigarayı bıraktım bir seneyi geçti...bayağı kilo aldım zaten evlendikten sonra almıştım...iyicene arttı kilom..evlendiğim zaman 58 kiloydum...sigarayı bıraktığım günlerde 66 idim..şimdi 73 kiloyum...
Kilo da etkiliyormuş adet düzenini canım

canmm hoşgeldiiin.
bende bu doktorlar yüzünden doktora gıtmeye korkuyorum hele kı ben yenı evlıyım yüzüme bile bakmıyorlar

öncede hep 30 31 günde olurdumm

son zamanlar sapıttı takip edemiyorum konrtol edemıyorum.. etrafımdakı ınsanlar 1 deneyişte hamıle kalıyor çok imreniyorum...

ben bu ay kendım de eşime de keçiboynuzu yediricem canm..

yumurtalıklar için de incir kürü havuç kürü iyi diolar yapsam mı dengem bozulur mu ben ölesine bi kaç ay daha denesem mi daha 2 aylık evliyim.

rabbim aratmasınn..
isyankar olmaktan korkuyorum..

canm ben evlendiğim gün bıraktım sigarayı

56 kiloydum 60 kilo olmusum.. benm hep duzensız ve agrılıydı adetım

ne zaman adet olcam asla kestıremıyorum cok canımı sııkıyor

mesela son adet 1 aralık suan hala olmadım beklıyorum kasık agrısı bel agrısı sinirlilik var olucam ama olmadım

Hoşbulduk canım...

Evet daha taze gelinsin sen :)...
Bir kaç ay kendi haline bırak ama ovulasyon testlerinden mutlaka al derim canım...çünkü adet düzenin yok benim gibi...bir de keçiboynuzu çok faydali...ben eşime incir de aldırttım ama önce bal tarçın çörekotunu denemek istedim...eşim her gün incir yiyor..inşallah bir faydası olur...benim olumsuz aşılamamdan sonra bir ay ara verildi...bu ay da olmazsa yine devam tedaviye...bir ay ara bir ay tedavi prosedür böyle ilerliyor canım...
Yaşın kaç? Yaşında genç ise bir kaç ay kendi haline bırak derim...Tabii yanında kürler de yapabilirsin ama aşırıya kaçmadan...:)

ben 25 eşim 32 yaşında .
bahsettiklerim dışında ne kürü yapabilirim.
bi arkadasım bana 2 ayda adet oluordum dedi ama masallahh Allah bağışlasın 2 oğlu var..

bende sabırsızlık var aslında adetlerım duzenlı olsa yıne bu akdar stres yapmıycam da duzensız

Bak demek ki senin de bünyen kilo almaya müsait...dikkat et canım benim gibi olma...daha fazla kilo almayasın...

Merhaba..Benim de adetlerim düzensiz..4 aydır korunmuyoruz..bugün 43 gün oldu henüz adet olamadım test de yaptım maalesef negatif..adetlerim 35-45 gün arası değişebiliyor..daha önce adetlerim düzensiz olduğu için hormon testi yapıldı prolaktin(süt hormonum)yüksek çıktığı için ilaç verdi dr..neden hala adet olmadım bilmiyorum..hafta içerisinde dr a kontrole gidicem..adet düzensizliği çok canımı sıkıyor..:2:

benimde eşimle aramda 8 yaş var canım...
soğan kürü,incir kürü bi de bu benim yaptığım kür var canım...başka bende bilmiyorum var mı bu yolda sabır şart canım...sabır olmazsa olmaz...hem fazla düşünmek de iyi değil...kafanı takmicaksın,taktığın sürece olmaz...

38. Gün benim de canım.. bende test yaptım negatif. hormon bozukluğu tüylenme vs dende anlaşılıyormus galına var mıydı tüylenmen canım? mesela ablam gunde adet oluyodu bıde tuylenme baslamıstı yüzünde dr gttı hormonları bozukmuş

ahh şu sabırsızlıklarımız...

görüşürüz canm iyi geceler

tüylenmem çene altnda az var canım..bir de son yıllarda çok kilo aldım..dr a gittiğimde zayıflamam gerektiğini söyledi..69 kgyum boyum kısa..diyete başladım bende..zayıflayınca adetlerin de düzene girecek dedi..prolaktini de ilaçla düşürebileceğimizi yüksekken hamileliğe engel olduğunu söyledi..ilacı kullandıktan sonra gerçekten normal değerlere indi.6 ay denedikten sonra olmazsa gel dedi ama benim adetlerim yine bayağa gecikmeye başladı..başka bir sorun mu var diye tekrar kontrole gidicem..daha önce dr a muayane oldun mu?

yook hiç gitmedim dr a ama gitmeyi düşünüyorum nasıl bakıyorlar hormonlara canm alttan mı ? Adet lı mı olmam lazım

yook hiç gitmedim dr a ama gitmeyi düşünüyorum nasıl bakıyorlar hormonlara canm alttan mı ? Adet lı mı olmam lazım

adet olduktan sonra adetin 3.günü kan tahlili yapılıyor canım..dr a gittiğinde hormon testi yaptırmak istiyorum dersen yönlendirir seni..ya da adetlerim de düzensizlik var dersen zaten kendi de isteyecektir hormon tahlili..bence de git canım en azından ona göre drun yönlendirir seni..

Merhaba arkadaşlar benimde adet düzensizliğim var benim sizin gibi değil bazrn 3 ay bazen 6 ay olamıyorum hatta kendi kendime adet olamıyorum sokturuculerle anca haziranda evlendim korunmadim hic arkadaşın tavsiyesi ile glifor diye bir hap kullandim genelde seker direnci olanlar kullaiyormus ama yumurta gelişimi cok iyi sagliyormus. Neyse bundan 3 ay once hamile kaldım ama hüsranla sonuçlandı kalp atışlarinu duymadık ve alindi simdi hamilr kalamaktan doktora gidip test yapamaktan korkuyorum bakalım jns güzel bebeklerimizi kucagimiza alırız

Adet düzensizliğin nedeni ile ilgili drla görüştün mü canım..en azından adet gecikmelerin olmasına rağmen hamile kalabilmişsin..3 ay 6 ayı da buluyor dedin..bu adet gecikmelerin son zamanlarda mı oldu..yoksa uzun zamandr adet gecikmen oluyor muydu..ben 27 yaşındayım..13 yaşından beri adetlerim düzensiz.

Doktor hep tahlil dedi korktum yaptırmadim... bnm de hep düzensiz glifor dite bir hap var bana iyi geldi düzensizliğm halen devam ediyor tarlusal yani söktüruculerle adet oluyorum

Doktor hep tahlil dedi korktum yaptırmadim... bnm de hep düzensiz glifor dite bir hap var bana iyi geldi düzensizliğm halen devam ediyor tarlusal yani söktüruculerle adet oluyorum

bende aynı durumdayım canım adet söktürücü ile adet olyom hep.glifordaicyom bide inofolic verdi onuda iciyorum.bu ay serephone içecegim nişanlıyım ama cocuk istiyorum evlendiğim ay.bu ay icecegim bakalım nasip...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…