selam geçmiş olsun. doğum kontrol hapının etkisi hemen ertesi ayda bittiğinden ona bağlı değildir şikayetleriniz. hormon testlerinizin yapılması gerekiyor. ben tek sefer yaşanan adet düzensiliklerinde aceleci olmaktan yana değilim. ama tekrarlar ise adetinizin 3. günü bakılacak hormon testlerinizle durumunuzu belki aydınlatabiliriz. bu testler fsh, lh, e2, prl, tsh olarak şimdilik yeterlidir.merhaba doktor hanim ben sorunum da ayni sekilde öncellikle sunu söylemek istiyorum benim adetim her zaman o kadar düzenliydi ki anlatamam ya ayni gününde gelirdi hep yada bir iki gün oynardi ama gecen ay 18 gün gecikti doktor önce sanirim hamilesin dedi sonra degilsin bekle dedi testler negatif cikti ve 18 gün gecikmeyle regl oldum bu ay yine gecikti suan 10uncu gün ve hala adet olmadim gögüslerim cok sis ve agriyor ara ara karnimda agriyor adet düzensizligini hic bilmezdim ben bu iki aydir neden böyle oluyor anlamadim ben 10 aylik evliyim dogum kontrol hapini 5 6 ay kadar kullandim evlenmeden birkac ay önce basladim doktorum söylemisti ve suan 7 aydir kullanmiyorum sizce neden böyle oluyor dogum kontrol hapinin etkisi artik gitti de o yüzden bu degisimler oluyor ne olur cevap yazin almanyadaki jinekologlar bence hic iyi anlamiyorlar hersey normal dediler peki neden böyle oluyor
valla ilk adet olduğumdan beri var bende 2005 yılında pco olduğumu öğrendim
artık dr nefret ediyorum bi çare bulamadılar 3 yıldır hamile kalamadım
oturup düzgünce konuşmuyolar insanla kısırsın tüp bebk deyip atıyolar başlarından
kiloluymuşum falan filan zayıfkende çocuk olmadı
napim oramı buramımı kesim yani
eskiden annelerimiz babannelerimiz mankenmiydide çocuk oluyodu
kiloyla alakalı değil bence
tamamen allahtan herşey
merhaba doktor hanım ben geçen ay faranjit ilaçları kullandım ve reglim 2. gününde kesildi. 12 nisandı su ana kadar hala regli olmadım ellerim ve ayaklarımda yanmalar kasıklarımda kasılmalar oluşuyor. düzensiz şekilde farlutal kullandım. bir kaç gün önce korunmadım. daha öncesinde ilişkiye girmedim. yani bu yumurtanın atılma dönemi oldugunu düşünüyrum. bu dönemde hamile kalma ihtimalim olur mu? haftabaşı bir uzmana görünecegim ama şu anda kafam karışık biraz da panikteyim. cevaplarsanız sevinirim. teşekkürler.
selam epey yorgun, öfkeli bir yazı olmuş. ancak polikistik over kadınlarımızı zorlayan bezdiren bir durum biliyorum. elbette size durumunuzun geçmeyeceği sadece ihtiyacınıza göre tedavilerle durumunuzun düzeltilebileceği uzun uzun anlatılmalı. tüp bebek diyip geçmiyorlardır öncelikli yolların size yararı ne olacak bilgilendirmek gerekir. yani yumurtlama takipleri, aşılama ya da tüp bebektir seçenekler. polikstik hastalarda kilo vermek tedavi edici olduğu için istenir. kimse sizin vücut yapınızı beğenmediğinden böyle söylemez ya da manken olun derdinde değiliz:)) durumları birbiriyle karıştırmadan sakin ve sorularınıza tüm cevapları veren bir merkez ya da doktorla bu işin peşini bırakmamanızı öneriririm. benim tüp bebek hastalarımın her 5 tanesinden 1i polikistik yumurtalık hastasıdır ve gebelik oranları da oldukça iyidir. sevgiler, bol şanslar.
selam biliyorum yaşadığınız yerdeki sıkıntılarınızı gectiğimiz hafta oralardaydım. endometriozisten şüphlenildiyse durum sıkıcı bır hal alabilir. ancak izin dönemlerinde türkiyeye gelne bir çok hastam oluyor. istanbul uğrak yeridir. ben derim ki otlarla olmaz bu işler önce gerçek nedenlerinizi ortaya koymalı sonra seceneklerimizi değerlendirmeliyiz. bana 02122300809 numaralı telefondan ulaşın olur mu. sevgiler.
teşekkürler öncelikle ben erzurumdayım 4 dr gittim ama en son gittiğim klomen verdi yumurtlamışım ama gelişmemiş bol bol yinede çalış dedi
bende daha dr gitmedim 1 yıl oldu
bana burda önereceğiniz dr varmı acaba
ilk defa yasmine başlayan bayanlar yardım lutfen
--------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar mrb,
ben 27 yaşında evli bi bayanım bu zamana kadar hiç dogum kontrol hapı kullanmamıştım.tatil zamanıma denk gelen bi adetim var 16 temmuzda tatile çıkıcam fakat son 3 aydır hep ayın 16 yada 17 sinde hasta olmuşum
bende bu amaçla 1 hafta öne çekilebilir diye doktora sorarak yasmin aldım.adetimin ilk gunu başladım bugun 9. gununm ilaca devam ediyorum fakat adetim 4 gun surup gerisi kahverengi akıntı şeklinde oldu halada devam ediyor çok canım sıkıldı.yeni başladığım içinmi böyle oldu bu ay hep hasta gibimi olcam ben ya
sizden ricam benim gibi yeni başlayanlar benim gibi sıkıntı yaşayanlar varmı ve ben bu hapın şişkinliğinden başağrısından ve iştah açımından 1. kutuyu bitirip bırakmaya karar verdim.
bırakırsam bi zararı varmı adet dönemlerim nasıl olur lütfen beni bilgilendirirmisiniz.gecen seneki gibi tatilde geciktirici hap içerek tatilimi zehir etmek istemiyorum lütfen cvp yazın arkadaşlar...
benimde adetlerim her ay 10 günle 14 gün arası bi gecikmeyle oluyo ama oluyorum adet benim cildimde sivilcelenme olduğunda cildiyeye gitmiştim biraz tüylenmede var hormon testi yapıldı temiz çıktılar ama adetli değildim ogün doktorda öle bişey sormadı direk yaptırdı bide ben geçen sene böbreklerime bakmak için ultrason çekilirken bi tane kist görmüşlerdi 6cme yakın kadın doğuma göndermişlerdi oda adet olcağın içindir bu kist adet olduktan ve bittikten sonra gel demişti bende öyle yapmıştım kistin kaybolduğunu sölemişlerdi ultrasonla bakıp yumurtlama kisti bişey değil falan denilmişti polikistik over belirtilerine adet düzensizliği tüylenme falan deniyo bende korktum tekrar bi kadın doğuma gidicem ama siz cevaplarsanız gidene kadar içim rahatlar geçen sene polikistik over olsaydım ultrasonda çıkarmıydı yoksa onun teşhisi farklımı bende 2 yıllık evliyim ve artık korunmayı bırakıp çocuk sahibi olmak istiyorum şuan diş tedavilerim var inşallah bitsin doktorada gözükücem bana yapılan hormon testi bi işe yaramamışmı oldu acaba adetin 3.günü yapılmadı çünkü doktor bey acil cevaplarsanız çok sevinirim
ilginiz icin cok tesekkur ederim sizde gormussunuz yani insan ne halde olursa olsun burda beklemek zorunda bu kadar ruhsuzlar birde avrupa derler doktor bey benim adetim son zamanlarda bir hafta ileri atmaya baslamisti bu ay hala gelmedi yani ben simdi son oldugum adet donemindenmi sayicam cunku test yaptim 3 gun gecince negatif cikti hala olmadim haziranin 4ne kadar beklemek zorundayim cildircam artik yani hamile olma ihtimalim varmi sizce bu durumda tekrar test yapip moralimide bozmak istemiyorum cok uzuluyorum cunku:kedi::kedi:
selam tekrar erzurumda tüp bebekle uğraşan hastaneniz var ben 1 ay da olsa orada görev yaptım, biliyorum oraları:)))sizin yapınızdaki hastalarda durumunuzun iyi anlatılması anlaşılması ve sabırlı olunması gerekiyor. hümeyra hanıma bir uğrayın isterseniz benim de selamımı söyleyin. bol şans
merhaba, polikistik yumurtalıklar ultrasonda tipik olarak izlenebilir. beraberindeki sorunlar tüylenme kilo artışı, sivilceler gibi ürettiği hormonlerın bozulmasındandır. çocuk istemininz ön plana geldi ise mutlaka hormonlarınız tekrar değerlendirilmeli düzensizlikler tedavi edilmelidir. dişiniz için de geçmiş olsun. istanbuldaysanız dilerseniz benimle de görüşebilirsiniz. sevgiler.
merhaba geçen sever başka bir bilgisayardan sorularınıza cevap verirken süleyman bey adına cevap vermiş gibi oldum kusura bakmayın, sorularınız birebir bana geliyor:)) adet gecikmesinden sonra kanda gebelik testi negatifse çok büyük beklentiler olmaz . haziranın 4ünü niye bekliyorsunuz randevunuz o tarihe mi? bence sizi türkiyeye alalım yaz tatilinde çocuk için gerekli tedavinizi hızlıca yapıp tekrar memeleketinize gönderelim:)) sevgiler.
acaba şifa hastanesinimi diyorsunuz dr hanım soyismi nedir acaba hümeyra hanımın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?