Adet kanı azalması yaşayan var mı?

Ashley_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
502
11
46
Bursa
Ben son 5-6 aydır bunu yaşıyorum.
bundan önce adetim 7-8 gün sürerdi ve ilk 3 gün çok gelirdi sonraki günler azalırdı.
ama artık ilk gün bile bir ped ancak değiştiriyorum.sonraki 2.gün ise doğrudürüst gelmiyor bile :(
Ayrıca adet kanım normal akıntı kıvamında akışkan değil en cokda bunu anlayamıyorum.nasıl desem akışkan değil sümüksü kıvamda ama akıntı değil
bildiğin kan ve kan renginde.
Bu durumu yaşayan var mı?Yaşlandım sanırım :( menepoz olabilir mi die korkuyorum :(
Yorumlarınız nelerr?

kaç yaşınızdasınız evlimisiniz.aynı sorunu 1 yıl boyunca ben yaşadım evlendikten sonra.test yapıldı ve süt hormonumdan dolayı kaynaklanmış oldupunu söylemişti doktor.dostinex kullandım geçen ay ve adetim 4 güne kadar çıktı.bende 2 gun zor oluyordum 1 pedi bile zor kirletiyordum.eğer genç yaştaysanız bu sorun olabilir.

Ayırca gelen kanın kıvamı cok ilginc kan renginde ama çok koyu kıvamda ve akışkan değil.normal akıntının kan renginde olanı.akmak bile akmıyor :44:

bnm 18 yaşıma kadar 20 günde 10 gün ilk 4 gün ped yetiştiremezdim şimdi bnm de aynı problemim var 2008 den beridir 4 senedir 22 yaşındayım:105: bende senin gibi ilk zaman merak ettim ama ilk zaman birazda işime gelmişti çünkü ilk 4 gün dışarı bile zor çıkıyordum okadar fazlaydı yani heran çıkıcak diye şimdi bazen olduğumu bile unutuyorum bende mi endişelensem acaba yha:26: ben normale döndü diye seviniyordum ama:26: herkesin böyleydi bnm ki anormaldi gibi düşünüyordum:25:

Süt hormonları yükselmiş olabilir.

Bende pcos var. ilk zamanlar hormonlarım normaldi
Sonradan doğum kontrol hapı tedavisinde lh yükselince adet olamamaya başladım.
Şimdi adet görmek için uğraşıyorum .

İnşallah önemli bişeyin yoktur ;)

[/B]

Son düzenleme:
bnm 18 yaşıma kadar 20 günde 10 gün ilk 4 gün ped yetiştiremezdim şimdi bnm de aynı problemim var 2008 den beridir 4 senedir 22 yaşındayım:105: bende senin gibi ilk zaman merak ettim ama ilk zaman birazda işime gelmişti çünkü ilk 4 gün dışarı bile zor çıkıyordum okadar fazlaydı yani heran çıkıcak diye şimdi bazen olduğumu bile unutuyorum bende mi endişelensem acaba yha:26: ben normale döndü diye seviniyordum ama:26: herkesin böyleydi bnm ki anormaldi gibi düşünüyordum:25:

cnm senin yaşın henüz çok genc o yüzden sen tasalanma.ilk adet döneminde çok gelir hele de zayıfsan senin ki normale dönmüş.cünkü cok gelmesi de iyi değil

Lüteinleştiren hormon ( süt hormonları ) yükselmiş olabilir.

Bende pcos var. ilk zamanlar hormonlarım normaldi
Sonradan doğum kontrol hapı tedavisinde lh yükselince adet olamamaya başladım.
Şimdi adet görmek için uğraşıyorum .

İnşallah önemli bişeyin yoktur ;)

ben 3 ay önce falan hormon testi yaptırdım orda e2 50 falan cıktı ben ondan biraz korktum sadece.bi de kist varmış ama doktor cok küçük cm bile değil yok bişey dedi.ama süt hormonları için tahlil yaptırmadım.özel bi tahlil sanırım

cnm 12 yaşına daha yeni gireceğim sene oldum ilk ilk yıllar değil yani 2001 ocak da oldum:26: ilk yıllar değil içime kurt düştü şimdi süt hormonlarım nereden çıktı yha:51:

cnm 12 yaşına daha yeni gireceğim sene oldum ilk ilk yıllar değil yani 2001 ocak da oldum:26: ilk yıllar değil içime kurt düştü şimdi süt hormonlarım nereden çıktı yha:51:

Anladım cnm ya ben yanlış okumuşum ilk 2-3 yıl öyle yoğun geldi dedin sandım.çünkü bende ilk adet olduğumda 2-3 yıl çok zayıftım ve ped yetişmezdi.o döneme gitti aklım.
süt hormon testini bende bi arastırmayı düşünüyorum.ondan sebep olabilir

ben 3 ay önce falan hormon testi yaptırdım orda e2 50 falan cıktı ben ondan biraz korktum sadece.bi de kist varmış ama doktor cok küçük cm bile değil yok bişey dedi.ama süt hormonları için tahlil yaptırmadım.özel bi tahlil sanırım

östrojen hormonun düşük gibi sanki
hiç başka bi hastalıktan şüpelenmedi mi pcos gibi mesela ? Kist ne kisti ?

Hormon tahlillerinde şikayetini anlatıyorsun doktorlarda ona göre tahlil veriyorlar.
Eğer sağlık güvencen varsa devlet hastanelerinde yaptırabilirsin.Özel bir test değil.

Bu arada yanlış yazmışım süt hormonu prolaktin

Son düzenleme:
östrojen hormonun düşük gibi sanki
hiç başka bi hastalıktan şüpelenmedi mi pcos gibi mesela ? Kist ne kisti ?

Hormon tahlillerinde şikayetini anlatıyorsun doktorlarda ona göre tahlil veriyorlar.
Eğer sağlık güvencen varsa devlet hastanelerinde yaptırabilirsin.Özel bir test değil.

Bu arada yanlış yazmışım süt hormonu prolaktin

canım ben devlette yaptırdım zaten.doktor hiç anlatmadı bende netten baktım çoğu tahlil değerime sadece bi sorun yok dedi.
pcos nedir?hangi değere bakılır inan bilmiyorum?
kistlerimde ne kisti onu da bilmiyorum :( cok uyuz doktor ya anlatmadıki bişey.sorun yok dedi gecti.

Canim doktora gidebildinmi sorun neden ogrenebildinmi??
Benimde adet kanamalarimda azalma var son aylarda ve dedigin gibi afedersin kan renginde ama sumuksu uzayan sekilde:17: acaba neden boyle oluyor ben daha once prolaktin hormon testi yaptirmistim ama prolaktinim normal seviyedeydi..acaba adet sokulemiyormu yada ne yapmak gerekir ki??bu sence hamilelige engelmidir..bilgisi olanlar yazarsa sevinirim kizlar...

Canim doktora gidebildinmi sorun neden ogrenebildinmi??
Benimde adet kanamalarimda azalma var son aylarda ve dedigin gibi afedersin kan renginde ama sumuksu uzayan sekilde:17: acaba neden boyle oluyor ben daha once prolaktin hormon testi yaptirmistim ama prolaktinim normal seviyedeydi..acaba adet sokulemiyormu yada ne yapmak gerekir ki??bu sence hamilelige engelmidir..bilgisi olanlar yazarsa sevinirim kizlar...

Canım doktora hala gitmedim bu sebeple.Yani gitmeyi düşünüyorum her ay ama test için hep geçmiş oluyor bi bakıyorum adetin 5. günü gelmiş.Malesef hala devam ediyor aynı sorun.Gelen adet kanında azalma var ve rengi cok acık ve uzayan bir kıvamda nette bakıyorum bilgi de bu tarz.
Umarım aynı sorunu yaşayanlardan yazan olur buraya.

Ben son 5-6 aydır bunu yaşıyorum.
bundan önce adetim 7-8 gün sürerdi ve ilk 3 gün çok gelirdi sonraki günler azalırdı.
ama artık ilk gün bile bir ped ancak değiştiriyorum.sonraki 2.gün ise doğrudürüst gelmiyor bile :(
Ayrıca adet kanım normal akıntı kıvamında akışkan değil en cokda bunu anlayamıyorum.nasıl desem akışkan değil sümüksü kıvamda ama akıntı değil
bildiğin kan ve kan renginde.
Bu durumu yaşayan var mı?Yaşlandım sanırım :( menepoz olabilir mi die korkuyorum :(
Yorumlarınız nelerr?

bende de bir yıla yakın düzensizlik var hep az geliyor normalde 1 hafta yoğun süren şimdi bi 2 -3 ped zor gelio sadece 3 ayda bi düzgün olursa oluo sonra yine az devam edio ne yapacağımı bilmiyorum yaşım 22

Benim kanamam hiç bir zaman aşırı olmamıştı,zorlayan bir durum yoktu ama gününde düzensizlik olurdu,azar azar da bir hafta sürerdi.
doğum kontrol hapına başladım,düzene soktu ama bu sefer de 5 ay sonra fln iyice azaldı benim kanamam,dediğiniz gibi kahverengimsi bir akıntı şekline dönüştü ve 3 günde olay bitiyordu.ben haptan diye düşündüm ve bıraktım.şimdi normale döndüm.

hap kullanıyorsanız diye sorucaktım ama kullanmıyormuşsunuz.menapoz da değildir sanırım.bu kdr erken giriliyor mu? bence doktora güzelce anlatın,ısrarcı olun malum devletteki doktorlar çok ilgisiz oluyorlar.imkanınız varsa özele gidin ya da.

Benim kanamam hiç bir zaman aşırı olmamıştı,zorlayan bir durum yoktu ama gününde düzensizlik olurdu,azar azar da bir hafta sürerdi.
doğum kontrol hapına başladım,düzene soktu ama bu sefer de 5 ay sonra fln iyice azaldı benim kanamam,dediğiniz gibi kahverengimsi bir akıntı şekline dönüştü ve 3 günde olay bitiyordu.ben haptan diye düşündüm ve bıraktım.şimdi normale döndüm.

hap kullanıyorsanız diye sorucaktım ama kullanmıyormuşsunuz.menapoz da değildir sanırım.bu kdr erken giriliyor mu? bence doktora güzelce anlatın,ısrarcı olun malum devletteki doktorlar çok ilgisiz oluyorlar.imkanınız varsa özele gidin ya da.

Hap kullanmıyorum ama annem biraz erken girmiş menapoza o yüzden ben bu kadar merak ediyorum.Umarım öyle bişi olmaz.En kısa zamanda doktora gideceğim insallah

Arkadaşlar mrb ilk doğumumdan 6 ay sonra spiral taktırdım ve 4 yıl kadar durdu spralim gebelik düşündüğüm için çıkarttırdım ve 4 adet dönemimle birlekte kanamalarımda azalma oldu normalde 6 gün süren rengli dönemim şimdi 2 ye kadar düştü ve bu durumu yaşayan var mı en yakın tarihe randevu aldım ama yinede aynı şikayeti yaşayan var mı diye yazmak istedim benimle aynı şikayeti olan yazabilrse sevinirim

Back
X