31 yasındayım(bekar) duzenlı adet olurum 15 gun temiz geziyorum. En son 11nısan da adet oldum ve daha henuz olamadım adet olacagıma dair belirtı de yok. Mevsimsel gecısten diye düşünüyorum ama yine de panık sınır oluyorum. Normal durum mu yasayan warmı yada ne yapmam gerekiyor
Temiz günler ayrı adetli günler ayrı hesaplanmaz. Döngü adetin 1. günü ile başlar ve sonraki adetin 1. gününe kadar devam eder.
Sizin gün hesabınıza göre 22 veya 24 günde bir adet oluyorsunuz demektir.
21 gün ile 35 gün arası döngüler sağlıklı kabul edilir. Yani adetleriniz gayet düzenli ve sağlıklı.
En son 11 Nisanda adet olduysanız ve döngünüzü 24 gün kabul edersek 4 Mayısta adet olmanız gerekirdi. Yani 10 günlük bir gecikmeniz var. Bir kaç gün daha gecikirse doktora görünmelisiniz. Benim hiç bu kadar gecikmem olmadığı için normal midir bilemiyorum.
Adet döngünüzü hesaplamak için takvim kullanmanızı öneririm
Yok canım normal değil biz hemen hemen ayda iki defa adet görüyoruz ve bundan dolayı yumurta dayısı azalıyor. Hoş doktora gitsen de ne ilaç verirse versin adeti geciktirmiyor günü ne zamansa o zaman oluyor sen En azından gidip hormon tahlili falan yaptı ve özellikle amh baktır inşallah yumurta sayın düşmemiştir sıfır altına
Yok canım normal değil biz hemen hemen ayda iki defa adet görüyoruz ve bundan dolayı yumurta dayısı azalıyor. Hoş doktora gitsen de ne ilaç verirse versin adeti geciktirmiyor günü ne zamansa o zaman oluyor sen En azından gidip hormon tahlili falan yaptı ve özellikle amh baktır inşallah yumurta sayın düşmemiştir sıfır altına
Yılda 1-2 kere olan gecikmeler genelde stres, ilaç, mevsim değişikliği vs. Kaynaklı oluyor. Bence önemli bir problem yoktur, diğer arkadaşların önerdiği gibi bitki çayı ve masaj deneyebilirsiniz. Tekrar ederse doktora görünürsünüz.
Temiz günler ayrı adetli günler ayrı hesaplanmaz. Döngü adetin 1. günü ile başlar ve sonraki adetin 1. gününe kadar devam eder.
Sizin gün hesabınıza göre 22 veya 24 günde bir adet oluyorsunuz demektir.
21 gün ile 35 gün arası döngüler sağlıklı kabul edilir. Yani adetleriniz gayet düzenli ve sağlıklı.
En son 11 Nisanda adet olduysanız ve döngünüzü 24 gün kabul edersek 4 Mayısta adet olmanız gerekirdi. Yani 10 günlük bir gecikmeniz var. Bir kaç gün daha gecikirse doktora görünmelisiniz. Benim hiç bu kadar gecikmem olmadığı için normal midir bilemiyorum.
Adet döngünüzü hesaplamak için takvim kullanmanızı öneririm
Cok acıklayıcı oldu tesekkur ederim. Dedıgınız gıbı 10 gunluk gecikme varsa, basıma ilk defa boyle bısey gelse de suan normal olarak karsılamaya basladım. Bu hafta gıdıcem Dr. Eger olmazsam