adet öncesi sendromu yüzünden eşiyle sürekli tartışanlar,buna çözüm arayanlar

Akuamarin10

Atesle suyun harmonisi
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
1.840
493
163
Balikesir
selam kızlar...adet öncesi pms yüzünden eşiyle adetine bi kaç gün kala sinirler tepesinde olduğu için ve hep bu yüzden kavga çıkaran yada tartışma yaratan varmı aranızda? istemeyerek oluyo biliyorum gereksiz alınganlıklar,aniden sinir patlamaları ve ota çöpe ağlama bilrsiniz...ben bu yüzden eşimle hep tartışıyorum istemeden.kendime mani olamıyorum aniden patlıyorum.o an yaptığı herşey gözüme batıyor yada inadına yapıyor gibi geliyor içime atıyorum sabret diyorum.olmuyor normalde çok üstünde durmam ama regli öncesi hiç sabrım olmuyor pat die lafı yapıştıyom kırıc oluyorum bazen hak ediyor ama ben normal zamandan daha ileri gidiorum istemeden.tepkilerim çoğalıyor..sonrada pişman oluyom.bu lafı benmi söledim diyorum:26:olsada bi kaç gün sonra aniden patlıyorum.valla iki ucu pis değnek adeta.konuşsam bağırsam dırdırcı damgası yiyoruz, istemeden,sussam kırmamak için bendaha kötü oluyorum..idare etmek nasıl birşey anlamadım çok zor çok.bu yüzden evliliğim tehlikede bile diyebilrim..siz de böle bir sorun varmı? yada varsa nasıl çözüyorsunuz lütfen yardım edin deneyimlerinizi paylaşın

canım bende yaşıyordum o gerginliği ve hep eşimi uyarıyordum, adet dönemimdeyim hassas ve sinirliyim bugünlerde benimle fazla konuşma diyordum. o da anlayış gösteriyordu genelde. sende paylaş bence

ben varım

ama artık kendimi dinlemeye başladım,
sinirlenince, bi saniye bu adet öncesi gerilim, gerçek değil, sinirlencek bişey yok diyorum kendi kendime

Son düzenleme:
canım bende yaşıyordum o gerginliği ve hep eşimi uyarıyordum, adet dönemimdeyim hassas ve sinirliyim bugünlerde benimle fazla konuşma diyordum. o da anlayış gösteriyordu genelde. sende paylaş bence

saol canım haklısın ..sölüyorum ama bazende gerçekten kızmamı gerektiren durumlarda beni ciddiye almamasından ve onun haksızken bu durumu kullanıp haklı çıkmasından korkuyorum ,yani anlatamadım sanırım tam olarak, gerçekten haklı olduğum zamanlarda bile durumumu regliye bağlayıp sebepsiz sinirlendiğimi sanmasın çünkü bazen gerçekten haklı yere sinirleniyorum regliyle beraber biraz tepkim büyüyor sadece,:) ama hak ediyor bazen söylenenleri sadece biraz abartıyorum işte mesela o an kızmam gerekiyorsa yada söylenmem gerekiyorsa sadece ben birden bağırıyorum gibi ,sorun bubiliyorum çok salakça ama her kadın yaşıyor her ay tekrarlanıyor bu durum kendimden nefret ediyorum

kesinlikle bunu silah olarak kullanıyorlar
aslında sinirlenilcek şeye sinirleniyoruz ama tahammül eşiğimiz düşük, parlama oranımız yüksek oluyor sadece

ben varım

ama artık kendimi dinlemeye başladım,
sinirlenince, bi saniye bu adet öncesi gerilim, gerçek değil, sinirlencek bişey yok diyorum kendi kendime

benim çok yoğun oluyor duygularım ya panikatağımda var zaten,bambaşka biri oluyorum "birisi dur bi sn bu sadece regliden sakin ol dese" dese o an adamın boğazına yapışcam o derecetahammül,sabır gibi kelimeler yabancı geliyor o an

bende bir anda parlayan tiplerdenim canım ya sorma ama oda hoşuma gidiyo bırak o regl döneminden bilsin sen istediğin gibi bağır çağır evliliğin her anında olabiliyo gerilme ben eminim eşin seni ciddiye alır. ama ani parlamalar için iyi bahane adet dönemi :))

aslında sinirlenilcek şeye sinirleniyoruz ama tahammül eşiğimiz düşük, parlama oranımız yüksek oluyor sadece

aynen öyle canım çok iyi anlamışsın beni..dediğin gibi sinirlencek şeye sinirleniyorum ama tepkim daha yoğun daha üst seviyede oluyor.normalde sadece cevap verir geçerim ama o an ben bildiğin kurt yani gözüme herşey batıyor sigara yaksa batıyor,arabaya hızlı kullansa batıyor .ufak tefek şeyler oysa..normalde biraz mükemmeliyetçiyimdir burcumdan da kaynaklanıyor sanırım kötü olan herşeyi eleştiriririm.ve mükemmellşitirmeye çalışırım.benim için bir şey ya en iyisi olmalı yada hiç zaten o yüzden panikatağımaptal ben herşeyi bukadar ince elersen al sana ama kişilik işte değişmiyorki

yok canım ya ben yeni evli sayılırım gerçi bir yıl oldu ama birbirmizi çok iyi tanımadan evlendik beni yanlış tanımasından korkuyorum "canım cicim bak ben normalde böle değilim adet dönemi çıldırıyom" diyemiyorum.dersem biliyorum idare etcek ses çıkrmıcak ama bu seferde kendimden tazvi vercem giib geliyo....ikilemde kalıyorum, eşim eminim tamam deyip anlayış göstercek tanıyorum onu ama ama her sinirlendiğim şeyi de "sen yine adet dönemindesin galiba" die bir soruyla karşılaşmak da çok sinir bozucu olur herhalde istemem o soruyu duymak.. beni ciddiye almaz bu kadın gene malum gününde diye düşünüp kayle almaz die bütün derdim.yanlış mı düşünüyorum belki bazılarınız eminim dicek "amannn desin ne isterse düşünsün sen keyfine bak" dicek ama ben kendimi mücadele edilmesi gereken başedilmesi gereken ve idare edilmesi gereken biri gibi göstermek istemiyorum.bundan çok korkuyorum.

tam bize göre bi karikatür(üstüne tıkla)

Son düzenleme:

chees senle daha öncede konuştuk sanki yanlışmı hatırlyorum acaba gerçi normaldir karşılaşma olasılığımız

eşim alıştı artık hemen anlıyor halimden.
Mutsuz, tahammülsüz, keyifsiz oluyorum.
adam evin içinde kedi gibi geziyor.
Bende sevmiyorum kendimi böyle ama yapacak birşey yok.

ben de varım bu durumu yaşayıp rahatsız olan.
normalde kızmayacağım şeylere kızıyorum.
bağırmayacağım şeylere bağırıyorum.
o dönem öyle tahammülsüz oluyorum kı durduk yere çocuklara bile bağırabiliyorum bazen.
eşimle sürekli konuşuruz hatta adet dönemim yaklaşırken derim bak reglim yaklaşıyor gergin olabilirim. o da anlayışlıdır her zaman

ama sorun şu ben bu hormonal dengesizlikten yoruluyorum. bu süreci gerilmeden atlatacağım
ilaç bulsam hemen içeceğim.

canım ben şimdilerde çuha çiçeği kapsülü aldım onu kullanıyorum iki hafta oldu öbür reglime kadar denicem ama en az 3 ay kullanmak gerekiyomuş bitkisel bi ilaç duymuşsundur belki umarım işe yarar yararsa herkese tavsiye etcem

ben adet öncesi çevremde ki herkese çatıyorum ya
ben benlikten çıkıyorum resmen hatta adetliyken de bir ve ikinci günleri arasında bu sinirli hal devam ediyor
olmadık şeylere kızıyorum elimde değil ya olmadık şeylere ağlıyorum
mesela adetliyken benimle konuşurken şaka bile yapsa karşımda ki ciddiye alıyorum ve ağlamaya başlıyorum ve ya çok kırılıyorum gözlerim doluyor resmen
kadın olmayan anlayamaz hiç hemde
bir erkek asla anlayamaz adetliyken nasıl karnım ağrıyor,nasıl cçikolata çekiyor canım ve nasıl duygu değişim patlaması yaşıyorum anlaayamazlar hiç hemde

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…