Adet öncesi sıkıntı:(

violette

zor bir yola çıkıyorum
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
1.309
12
45
iyi günler Meltem hanım.Ben her adet öncesi nerdeyse 1 hafta öncesinden itibaren çok zor gunler gecırıyorum.Fiziksel sıkıntıların yanısıra son derce sinirli,gergin ve saldırgan oluyorum.Normalde sabırlı bir insan olmama ragmen sankı içimden bir canavar çıkıyor.Sinirli,sıkıntılı oluyorum.Herşeyi takıyorum.Herkesten nefret ediyorum.Adet gorunce rahatlıyorum.Zehır oluyor bir hafta boyunca hayatım.Eşimle sudan şeylerden tartışıyorum.Artık dayanamıyorum.Her ay çekmek çok zor geliyor.Biliyorum yaptığım doğru değil ama önerebileceğiniz bir ilaç varmı? ya da tavsiyeniz?teşekkür ederim.a.s.
 
Violette, sizin de söylediğiniz üzre size herhangi bir ilaç önermeyeceğim. Adet öncesi yaşadığnız bu gerginlik birçok kadının yaşadığı bir zorluktur. Bu konuda jinekologunuza danışın. O size bu dönemlerde kendinizi daha az gergin hissedeceğiniz bir preparat önerecektir.
Bunun dışında o dönemde kafein, tein, alkol ve sigaradan uzak durun. Ilık banyo alın. Mümkün olduğunca gerginlikten uzak durmaya çalışın.
Sağlıkla,
Dr. Meltem Kavcar Sırmalı
Online Terapi
 
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.iyi çalışmalar dilerim
 
merhaba meltem hanım doğum yaptıktan sonra ,8 yıldır PMS sendromu ile mücadele ediyorum hayatım kabusa döndü, evliliğim bitmek üzere psikolojik tedavi gördüm. çok ağır ilaçlarda kullandım bu dönemlerde kendime ciddi zararlar bile verdim.Kendim olmaktan çıkıyorum kimse beni anlamadı eşim de . Lütfen bana yardım edin.
 
ben adetliyken çok halsiz ve sinirli oluyorum.sinirimi kontrol altına alıyorum ama halsizlikle baş edemiyorum oturduğum yerde kalıyorum nedeni nedir
 
merhaba dr hnm ben adet dönemimde daha sıklıkla olmakla beraber normal yaşantımdada çok stresli ve takıntılı ve kavgacı bir tipim ama adet dönemimdedaha çok oluyor temizlik takıntım olsun eşime karşı davranışım olsun çok zor günler geçiriyorum bir öneriniz varmı bu konuda acaba şimdiden teşekkürler.
 
Hacbek, pms yaşamı zorlaştırır, doğrudur. Bu konuda izlemeniz gereken yol, öncelikle jinekologunuza başvurarak, bu konuda destekleyici hormonları kullanmak. Sonrasında bir psikiyatra başvurarak kendinize zarar verecek seviyey ulaşan bu dönemde bir trankilizan kullanmanız. En son olarak da bir psikolog ile düzenli görüşerek süreci yönetmeyi öğrenmeniz.
Bu etapları doğru izler ve tutarlı bir şekilde sürdürürseniz, şikayetleriniz yaşayabileceğiniz kadar hafifler.
Sağlıkla,
Dr. Meltem Kavcar Sırmalı
Online Terapi
Psikolog.gen.tr
 
çok teşekkür ederim ama psikiyatriste gittim ama bir faydası olmadı daha önceden böyle değildim aslında yaşadığım şehir beni yıprattı ist gelipte erz gibi bir yer beni bu hale ssoktu. çocukta olmayınca
 
X