Adete 5 gün kala yumurtalıkta çatlamış yumurta

Simurgh83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2020
118
94
28
Merhaba hanımlar. Bugün adetime 5 gün kala vajinal ultrason muayene oldum. Doktor yumurtalıklara baktı ve yumurtaları saydı. Sağ yumurtalıkta 7 yumurta saydı, hatta biri çatlamış dedi. Doktora sordum ama başka bir konu ile ilgili gittiğim için ona yoğunlaştı, beni bu konuda pek aydınlatmadı. Sorum şu:
Adete 5 gün kala yumurtalıkta çatlamış yumurta olması normalmi? Yani bildiğim kadarıyla yumurtlama yaklaşık 14. gün gerçekleşiyor. Döllense de döllenmesede tüplerde ilerliyor. Adete yakın rahme ulaşıyor. Döllendiyse tutunuyor, döllenmediyse adet kanamasıyla atılıyor. Adete 5 gün kala yumurtalıkta çatlamış yumurtanın ne işi var???

Çatlamış yumurtayı orada gormesi cok normal, o ay her hangi bir günde yumurtan catladiysa bunu adet gününe kadar doktor görebilir yumurta catladiginda sivi bırakır.
Ben ovulasyon testi ile takip yaptığımda reglimin 14. Günü yumurtam catlamisti. Ve o ay reglimden 1 gun önce muayenem vardi doktorda yumurtan catlamis sivisida burda demisti yani herhangi bir aksilik yok bu olmasi gereken bir şey.

Yumurta 14. gün çatladıysa yolculuğu başlamıyormu? Yani yumurtlama gününü takip eden hafta yumurtalıktan ayrılıp, tüplerde ilerleyip, tüplerde sperm ile karşılaşıp, adete yakın embriyo olarak rahme geliyor ve tutunuyor diye biliyorum. Tabiki döllenme olduysa. O yüzden şaşırdım. Adete 5 gün kala hala yumurtalıkta diye.

Bence hala yumurtalıkta değildir zaten yumurta dış yapısı diye bir şey var çatlar ve içindeki asıl yumurta o salınır dış yapısı orada kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…