adetimin 17. gunu folikulum 11 mm, sizce bu normal mi?

narin_yarim

allahim sen bebeklerimi koru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
179
2
316
Kizlar ben hep 33 ve 34 gunde adet olurdum, gecen ay tam 38 gunde adet oldum. Bu ay yumurtlama takibi yaptirdim. Adetimin 17 gunu yani dun yumurtam 11 mm cikti, sizce gec yumurtlama soz konusu ola bilir mi?

38 günde 1 adet oluyosan yumurtlama günün tam ortası olduğuna göre 19. gündür...
38 gün için dr normal mi diyor ? ben 28 günde 1 oluyorum...ilaç kullanmadan 12. günde 15 mm idi...ilaç kullandığımda 10. gün 20 mm olmuştu...geç yumurtlama olabilir ama yumurtan yeterince büyümeden çatlıyoda olabilir...biliyosun döllenmesi için en ideal boyutlar 18-20 mm arası..

doktorum klomen tedavisine baslayalim diyor ama, ben burda bazi kisilerin tedavi olmadan dogal yollarla gebe kaldigini goruyorum. onun icin bilemiyorum tedaviye baslasam mi yoksa acele mi ediyorum?

ben doktorala pek guvenmiyorum aslinda. onlar her kesi ayni zanediyorlar ve cogu zaman tedavi sekilleri de ayni.

bence tedavi ol canım 11 mm çok küçük ve adet aralığında çok fazla ....
klomen tedavisinin bi zararı yok benim işyerinden arkadaşım klomenle hamile kaldı...ben olsam denerdim keşke bizim çzüm yolumuzda bu kadar kolay olsa...
eşinde herşey normalmi?

Kizlar ben hep 33 ve 34 gunde adet olurdum, gecen ay tam 38 gunde adet oldum. Bu ay yumurtlama takibi yaptirdim. Adetimin 17 gunu yani dun yumurtam 11 mm cikti, sizce gec yumurtlama soz konusu ola bilir mi?

Aadetin 17. günü yumoş büyüklüğü çok küçük kalmış şakkıdı

YUmoş günde 1 ve 1.5 cm büyüyürr.Senin yumoşş adetin 25.günü anca 20 mm olur.Bilmiyorum yumoşun kaliteki olup olmadıgını dokor karar vermesı gereklı.Her yumoş kaliteli olmuyor malesef büyüyebilirde büyümeyebilirdeşakkıdı

hep 33-34 günde adet oluyormuşsunn
geçen ay 38.gün gecikme olmuş olabilir.

33-34 baz alman gerekir benceşakkıdı

esimi henuz doktora goturemedim, cunki bayagi bir yogun :uhm: ama bir aralar ben ondanda suphelenmisdim. taki dun bu sonucu gorunceye kadar. cok uzuldum. kibele isimli uyenin yazilarini okudum teselli bulmaya calistim. yine de olmuyor. sanki doktorum hic bir sey bilmiyor gibi. adetin 17 gunu bu normal degil dedi bana.

canim yumurtanin kaliteli oldugunu nasil anlicaz, bu konuda bir bilgi vere bilirmisin. dr bu konuya hic girmedi de.
ben 5 ayda 20 kilo aldim sence buda yan etki yapabilir mi?
ama bence sen haklisin 25.gunu 20 mm olur ve eger adetim gecikirse demekki gec yumurtlamisim.
bu arada ovulasyon testleride cok yaniltiyor. 14.gunde cift cizgi cikmisti

Canım, normal şartlar altında 17. gün 11 mm olan folikul büyüklüğü küçük gerçekten.Ama adet döngünüz daha uzun sürüyormuş bu yüzden kesin bir şey denemez.Ben adetinizin 21. günü progesteron testi yaptırmanızı tavsiye ederim..Böylece yumurtalamanız olup olmadığını ve yumurtlama kalitenizin durumunu da öğrenmiş olursunuz..

dr. gecen ay hormon testi yapti, her sey yolunda dedi. bu ayda boyle iste. ne yapsam acaba?

dr. gecen ay hormon testi yapti, her sey yolunda dedi. bu ayda boyle iste. ne yapsam acaba?

Başka bir doktora görünün.Ancak 21. gün progesteronunuz normal sınırlardaysa 17. gün 11 mm olması çok ilginç .Belkide gerçekten geç yumurtluyorsunuzdur..:sm_confused:

Bir şey daha eklemek isterim.Bazı zamanlar yumurtlama olmayabiliyor rahmimizde.Bu yüzden bu ay yumurta gelişiminiz yavaşlamış olabilir.Herhangi bir doğum kontrol hapı kullanmadıysanız..

Bir şey daha eklemek isterim.Bazı zamanlar yumurtlama olmayabiliyor rahmimizde.Bu yüzden bu ay yumurta gelişiminiz yavaşlamış olabilir.Herhangi bir doğum kontrol hapı kullanmadıysanız..

hayir dogum kontrol hapi 6 sene once kullandim diana 35 tuylenme icin. kullandigim ilk ve son dogum kontrol hapiydi. ben bebis istiyorum onun icin hic bir ilac almiyorum. ama yinede istisnalar beni birakmiyor.

Son düzenleme:
merhaba kizlar sizi bilgilendiriyim diye yaziyorum, aranizda beni gibi olanlar belkide vardir diye dusunuyorum onlara azda olsa yardimci olayim bari buyrunnnnnnnnn ben adetimin 24.gunu yine ultrasona gittim yumurtam buyumustu 21 mm. dr yine gel bakalim catlamis mi dedi, gittim tam 27.gun ve yumurtam catlamisti. dr. bazi vitaminler ve progesteron icerikli bir ilac verdi. eger adet olursam yine gelmemi onerdi. benim adetim yumurtlamam gecikmeseydi bugun olucakti (belki de yine bugun olur) ovulasyon+14 gun hesaplarsak bu ay tam 41.gun mens. olucam.
aranizda benim durumumda olanlar varsa buyurun paylasalim kizlar.

Merhaba kizlar. Banada yardimci olursaniz cok sevinirim. Doktorum adetimin 12gunu ultrasonla altdan bakdiginda sag tarafda iki tane 10mm ve 11mm yumurtam olusdugunu soyledi. Sizce normalmi ?

Soruyu ben sorsam anca bukadar olurdu ben de 33 34 gunde bir regl oluyorum ama muhakkak oluyorum düzensiz degil yani ve bu ay genel kontrol icin kadin doguma gittigimde 17.günümdü yumurtam 11 mmdi. Soruyu soranla bire bir ayni.sanirim ben de bu ay cok gec yumurtlarim ve adetim gecikir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…