• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adetlere karşıymış...

Bence olmuyor.
Nasıl ki karşıdaki dedikoducu fesat teyze size akıl verince sinirleniyorsanız yada kötü niyetli bakkal onla bunla geziyor diye sağda solda sizin lafınızı yapsa sinirleniyorsanız aynı kötü zihni olan kötü insanların bir zamanlar kötü amaçlarla yaptıkları şeyleri devam ettirmiş oluyorsunuz.
Yani çook eskiden kötü niyetli bir kayınpeder kırmızı kuşak bağlayalım da yedi düvel bakire olduğunu anlasın diye kuşak bağlatıyorsa bizim yüzyıllar sonra eğlencesine bile olsa buna hizmet etmemiz gerekiyor bence.
Yada sırf bakire olduğunu anlamak için hamama götürüp kızı sıcak suya oturtan kötü kalpli bir kaynana diğer kötü niyetli kaynanalara fikir verince buna adet denmesi de saçma. Beni bunu 2000li yıllarda eğlencesine yapmam da saçma.
Artık gelişme göstermeliyiz bence.
Mesela bekarlığa veda bile bana daha sempatik geliyor. En azından kız kıza gidip son bekar gecelerinde eğlenmekten başka bir amacı yok, bir simgesi yok. Gidip eğlenilir. Ama fi tarihinde kadına değer vermeyen bir takım şahıslar kurban olsun kocasına diye o kötü kokan kınayı kıza yaktı diye ben işi modernleştirerek yine o anlama hizmet etmem.
Kına gecesinde mesela kız neden ağlatılıyor? Çünkü bir daha ailesini zor görüyor, gelin alma deniyor o zamanlar, kızlar evlenince o aileden oluyor kendi ailesini zor görüyor. E ağlar tabii. Şimdi durum böyle değilken sırf herkes yapıyor, para saçalım da dost düşman görsün diye buna hizmet etmek bana cidden çok kötü geliyor.
Bir zamanların fesat insanları bir taraflarından bir şeyler uydurmuş adı olmuş adet. Hala ama hala yüzyıl öncesindeki şeyleri sırf şov için yapmak bana alet olmak gibi geliyor.
Amaç eğlenmekse adet diye değil de içten gelen şekilde eğlenmek kötü anlamlara alet olmamak gerek bence.

Dedikoducu fesat teyze bana akıl verince ya da bakkal benim arkamdan konuşunca gibi durumlar yaşamadım sinirlenmiyorum da genel geçer sohbetler beni bağlamaz; insanlar her şey hakkında konuşabilir. Siz adetlere karşı geleceğim derken kültürünüzü yok etmeye kadar gidiyorsunuz. Ben bu kadar aşırılığa gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca dediğiniz adetlerin de bu amaçlarla uygulandığından 100 de 100 eminsiniz ben nedense o kadar emin olamıyorum. Bu kadar karşı çıkılacak bir şey hissedemiyorum üzerinde bile düşünmüyor kimse bence sizin dediğiniz gibi düşünende yok para saçar saçmaz herkesin kendi imkanları ama kına gecesinin yapılması bence güzel bir şey gelişememekle uzaktan yakından alakası yok

Not. Kına gecemde ağlamadım ve kınanın çok güzel koktuğunu düşünüyorum

Bir de şöyle bir şey var sadece kurbanlıkla fln bağdaştırıyorsunuz da bizim kınayı çok seven bayanlarımız var her zaman kınayı da ellerine saçlarına yakarlar bir nevi süs,süsleme anlamı var..

Birde herkesin fesat olup sizin bunu 100 yıllar sonrasında tespit etmeniz cidden takdire şayan.

Back