- Konu Sahibi Melegimbenim
-
olmassa oyle yaparsiniz canim naaparsin dedim ya daha zamanda varmis belki alirlar...
evet canim haklisin, kina ve dügünde hersey 4 4lük olmassa nisanlima acik acik söyledim o dügün bensiz olur dedim ortaligi yikarim söylemedi deme dedim.. herseyi bana birak dedi, aslinda varya kaynanamlar dünya tatlisi insanlar ama birde su adetleri yapsalardi.. belki gücleri yetmedi bilemicem veya islerine gelmedi uzak yol falan diye ama kina ve dügüne hersey yapilacak, 5 ay sonra tarih belirlenecek ve annemle konustum suan oturup ozaman bizim adetimiz söyle söyle diye konusun dedim tamam dedi.. hayirlisi bakalim
evet mutlaka söylicek annem konustuk demin, haklisin konusmadigimiz icin belkide
böyle oldu.. tarih belirlencegi zaman su bu böyle olacak diye konuscakmis annem artik bakalim hayirlisi canim
cok tskler amin insallah , cok cok tskler yorumlarin icin cok yardimci oldun allah razi olsun
yok artik oda amma abartmis
Eskiden kız evlenince kayınvalidesiyle, kayınpederiyle oturuyormuş. Bu yüzden ''kız alma'' deniliyormuş. Artık kız, erkek evlenince genelde ayrı eve çıkıyorlar. Yani alınan, verilen kimse yok. Adetler de eğer uygulanacaksa, herkeste farklı. Kız tarafının adetlerini, erkek tarafı bilemez. Biz eşimle herşeyimizi ikimiz yaptık. Aileleri işimize karıştırmadık. İkimiz de çalışıyorduk, paramızı biriktirmiştik. Düğün gibi fuzuli masraflar yapmadık. Çok da güzel bir balayı yaptık. Annen bence sana artık karışmasın, seni doldurmasın. Bunu engellemek sana düşer. Evlendiğinizde de aynı şeyi yapmaya devam eder. Mutluluğunuzu baltalar. Aman dikkat!
evet mutlaka söylicek annem konustuk demin, haklisin konusmadigimiz icin belkide
böyle oldu.. tarih belirlencegi zaman su bu böyle olacak diye konuscakmis annem artik bakalim hayirlisi canim
cok tskler amin insallah , cok cok tskler yorumlarin icin cok yardimci oldun allah razi olsun
aklına takılan bir şey olursa elimizden geldiğince fikir vermeye çalışırız
sen sor
olmassa oyle yaparsiniz canim naaparsin dedim ya daha zamanda varmis belki alirlar...
digerinide lafin gelisi soyledimde ama yinede kizin kardeslerine ve kendi kiyafetlerini erkek tarafina aldirdilar diye biliyorummm
aklına takılan bir şey olursa elimizden geldiğince fikir vermeye çalışırız
sen sor
tskler canimm
evet canim hayirlisi bakalim:)
olsun yinede cok kendi kiyafetleri kizlarinki kardesinki falan herkezin görüsü farkli iste:)
Canım, benim eşimin aileside uzaktaydı biz nişanlıyken bayramda ailesi gelsin diye beklemedik çünkü arada km ce mesafe var.
Ben çalışıyorum nişan elbisemi kendim aldım.
Eşimi çok seviyorum, bunu ailemde özellikle annemde bildiği için hiç adetlere takılmadı.
Yani nişanlını seviyorsan ki seviyorsun tabiki annenle konuş bunu annene hissettir ama öyle tartışarak sert bir şekilde kırarak konuşma, güzelce sarılarak kırmadan tatlı dille konuş çünkü o bir anne ve kızını gelin etmenin verdiği duygusallıkla böyle davranıyordur sende üstüne sert ve kırıcı olursan daha da kötü olur bunu sakın yapma canım
Adetlere uyulması, herşeyin dört dörtlük olması önemli değil önemli olan mutlu olmak , huzurlu olmak ve başta sağlık.
Nişanlıyken bu ailelerin tutumlarından çiftler ayrılabiliyor Allah korusun..
Onun için ailelerin fazla karışmaması lazım sende annenin söylediklerini asla nişanlına yansıtma.
Bunlar ufak şeyler canım hiç canını boşyere sıkma bir ömür mutluluklar diliyorum nişanlınla sana Allah ağzınızın tadını bozmasın, tamamına erdirsin inşallah
tabiki haklisin isitip isitip önümüze sunamazlar bunu zaten düsününce bu yüzdenden moralim bozuluyor
,konusuldu sonra bosuna masraf kinayla dügünü daha güzel yapariz, bizim burdan komsular cevremiz nasil gelecek falan denildi, ki biz zaten sirf burdan bizim cevremizden cagiracaktik 60-80 kisi kücücük biyer tutacaktik sonra vaz gecildi , zaten 1 ay sonrada ben is geregiyle baska sehire tasindim o yüzden 1 ayda ne hazirlik yapilacaktiki yetismezdi zaten
Canım aynı yollardan bende geçiyorum! MALESEF!!
Kendi abimin düğünü var, damat alır diye tutturdular! Bayramda neden harçlık vermemişler Bizim de aramızda 12 saat mesafe var var. vs, A'dan Z'e kadar hepsini bende yaşadım..
Ve benim aileme tek cevabım: BEN HALA ANNEMİN, BABAMIN EVİNDE YAŞIYORUM O YÜZDEN SİZ BANA BAKMAK VE İHTİYACLARIMI KARSILAMAK ZORUNDASINIZ, NİŞANLIMA BENİ BU ŞEKİLDE MAHCUP VE EZİK DURUMA DÜŞÜREMEZSİNİZ. dedim, o gündür bu gündür tek laf çıkmıyor.
Güzelim erkek bu, istediğin kadar sev-sevil yarın basına kalkar, ananın evindeyken bile ben seni giydiriyordum, ben yediriyordum diye!
Kocam bile olsa asla kimsenin ağzına laf vermem.
Senin vermen gereken laf, nişanlına değil ANNENE! Susmasını bilsin ve seni k.validenlere karşı küçük düşürmesin.
Ve sen sen ol asla bunları nişanlına yansıtma!
Bence hepte erkek tarafına yüklenmemek gerekiyor ve bence erkek seni değil sen erkeği alırsın. Gelinliğe ve kına elbisesine birşey diyemem ama nişanı sonuçta kız tarafı yapar ve elbisesinide kız tarafı kendisi alır. Hepte erkeğe yüklenmek olmaz sonuçta ikiniz bir yola çıkıyorsunuz ve hadi bakalım ben %20yi yapcam sen de kalan %80ni diyemezsiniz. Tabiki erkek tarafının özellikle yapması gereken şeyler var onlar apayarı ama bir okadarda kız tarafınında yapması gerekenler var. Bir aile " dünür ben bunu alırım gerisine karışmam" diyemez bence. Az öncede dediğim gibi annemde gelenek, görenek ve adetlerin olduğu yerde doğdu büyüdü ve evlendi ama artık zaman farklı ailelerde bunun bilincinde olmalı. Benim fikrim canım..
annemle sürekli tartisiyoruz sebep ise nisanlimin ailesinin 'yerine getirmedigi adetlerimiz'
aramizda 6 saatlik yol var, bayramda gelmediler pazar günüydü zaten.
annem dünyanin lafini eti bana bi adet bile bilmiyorlar bilmem ne , haklimi annem?
bu insanlar nasil gelirki 6 saat ertesi gün is günü, tamam isteseler gelirlerdi ama ya maddi yönden?
---
dahasi nisanlimin kuzeni evleniyor bizde davetliyiz abiye giyecem sanirim akraba diye
annem bu abiyeyi nisanlimin ailesi almasi gerektigini söylüyor nisanli kiz giydirilirmis, ve az önce tartistik bu yüzden
ya tamam hakli olabilir annem ama napiyim yani? nisanlima senin annen benim elbisemi almasi lagzimmi diyim arada kaldim
ufak tefek seyler belki ben istemezmiyim yapsinlar ama yapmiyorlar iste belkide bunlara pek önem vermiyorlar, eskidendi diye
belkide maddi imkanlari yok
gercekten lütfen bir fikir verin sizlerde nasildi
ve kina,dügünde alisverisler hazirliklar hangi adetlerimiz kesinlikle yerine getirilmeli beni aydinlatin lütfenn...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?