• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Adetten hemen sonra oglu olupta diger cocugunu kiz yapanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
3 ünü de adet bittiğinde hamile kaldım diyorsun. 2 sorum olacak
1) Adet bitmeden hamile kalınabiliyor mu?
2) 1 ayda 1 defa mı ilişki yaşayıp hamile kaldın?

kız ya da erkek yapmak bizim elimizde değil Allah’ın takdiri.

Bunun bir formülü yok ki

Ayrıca 3 oğlunuz varmış sırf kız olsun diye 4. Denemek ne kadar mantıklı bilemedim.

O da erkek olursa ne yapacaksınız ?

Bebeğin Cinsiyeti Biyolojik Olarak Nasıl Belirlenir?​

Sperm hücreleri hem X hem de Y kromozomu içerebilirler. Yumurta hücreleri ise her zaman X kromozomu taşırlar.

Yumurta hücresinin içine girmeyi başarabilen sperm hücresi X kromozomu taşıyorsa yeni canlı dişi, Y kromozomu taşıyorsa erkek olur.

Yani bebeğin cinsiyetini belirleyen her zaman erkeğin sperminde bulunan kromozomdur.

Günümüzde Doğacak Bebeğin Cinsiyetini Belirlemede Kullanılan Yöntemler

Günümüzde doğacak bebeğin cinsiyetinin belirlenmesine yönelik bilimsel yönü hiç olmayan veya zayıf olan yöntemler olduğu gibi, oldukça güçlü bilimsel temellere dayanan çeşitli yöntemler geliştirilmiş durumdadır. Bunlardan en gelişmiş olan ve tüp bebekle beraber uygulanan PGT (prekonsepsiyonel genetik tanı) yöntemi %100'e yakın sonuç vermekte, ancak ülkemizde isteğe bağlı uygulanamamaktadır.

Batıl İnançlar​

Çocuğun cinsiyetini belirleyebilme arzusu insanları çeşitli inançlar geliştirmeye itmiştir. Halk arasında çocuğun cinsiyetini belirlemek için yaygın olarak kullanılan ancak bilimsellikten uzak inançlar bulunmaktadır.
Bunların bazıları şu şekildedir:
* Erkek çocuk sahibi olmak için bol kırmızı et tüketilmeli, tuzlu yenmeli, baba adayları gazlı içecekleri bolca tüketmelidir.
* Kız çocuk sahibi olmak için çiftler bolca balık eti ve sebze tüketmeli, kadınlar tatlı yiyecekler tüketmelidir.
* Erkek çocuk sahibi olmak için ilişkiden sonra kadın yerinden bir süre kalkmamalı veya ayakta ilişki pozisyonu tercih edilmeli, önce erkeğin orgazm olmasına izin verilmelidir.
* Kız çocuk sahibi olmak için misyoner (kadın altta) pozisyon tercih edilmeli, kadının ilişkiyi başlatmasına ve daha önce orgazm olmasına izin verilmelidir.
* Erkek çocuk sahibi olmak için gece saatlerinde ilişkide bulunulmalı, tercihen ay hilalde olmalı, ilişki için ayın tek sayılı günler tercih edilmelidir.
* Kız çocuk sahibi olmak için öğleden sonra ilişkide bulunulmalı, ayın çift sayılı günlerinde beraber olunmalıdır.
Bu inançların hangi bilimsel temellere dayandığı saptanamamış olduğundan güvenilmemelidir.

Kızlar bunu tabi ki biliyoruz cinsiyet kromozomları babadan gelir ama dr ların da söylediği gibi bu kromozomların yaşam süreleri var.Y kromozomları hızlıdır ama çabuk ölürler,X kromozomları ise yavaştır ve uzun yaşarlar.O yüzdendir ki yumurtlama zamanı girilen ilişkiden erkek çocuk olma ihtimali yüksek olur çünkü döllenmeye hazır bir yumurta vardır ve Y ler X lerden hızlı olduğu için cinsiyet erkek olur büyük olasılıkla.Yumurtlamadan 2 gün önce girilen ilişki de ise yumurtlama gerçekleşene kadar Y ler ölür ve kalanlar X tir bu yüzden kız olma olasılığı yüksektir.

Ayrıca 3 tane oğlu olan bir insanın kız istemesi kadar doğal bir şey yoktur.Ayrıca arkadaş illa ki olsun olmazsa istemem falan gibi söylemlerde bulunmamış.
Sonuçta Allahın takdiridir biz istediğimiz şey için duamızı ederiz,elimizden geleni yaparız gerisi Rabbimin bileceği iş.

3 ünü de adet bittiğinde hamile kaldım diyorsun. 2 sorum olacak
1) Adet bitmeden hamile kalınabiliyor mu?
2) 1 ayda 1 defa mı ilişki yaşayıp hamile kaldın?
Wvet hamile kalınabilir araştırın..evlendiğimde regliydim iyi biliyorum....3. Cocumda da 1 seferlik ilişkiden kaldım temizlendim hamile kaldim... sonrasında korudum. Kazaya inanmazdım ama maalesef du eşimden kaynaklanan durum..evet bu Allah in ilahi takdiri....ben 4.yu kiz olsun diye yapmıyorum zaten eşimde bende 4.yu istiyoruz kıymetimizi ne varsa o olur..
Günümüzde Doğacak Bebeğin Cinsiyetini Belirlemede Kullanılan Yöntemler

Günümüzde doğacak bebeğin cinsiyetinin belirlenmesine yönelik bilimsel yönü hiç olmayan veya zayıf olan yöntemler olduğu gibi, oldukça güçlü bilimsel temellere dayanan çeşitli yöntemler geliştirilmiş durumdadır. Bunlardan en gelişmiş olan ve tüp bebekle beraber uygulanan PGT (prekonsepsiyonel genetik tanı) yöntemi %100'e yakın sonuç vermekte, ancak ülkemizde isteğe bağlı uygulanamamaktadır.

Batıl İnançlar​

Çocuğun cinsiyetini belirleyebilme arzusu insanları çeşitli inançlar geliştirmeye itmiştir. Halk arasında çocuğun cinsiyetini belirlemek için yaygın olarak kullanılan ancak bilimsellikten uzak inançlar bulunmaktadır.
Bunların bazıları şu şekildedir:
* Erkek çocuk sahibi olmak için bol kırmızı et tüketilmeli, tuzlu yenmeli, baba adayları gazlı içecekleri bolca tüketmelidir.
* Kız çocuk sahibi olmak için çiftler bolca balık eti ve sebze tüketmeli, kadınlar tatlı yiyecekler tüketmelidir.
* Erkek çocuk sahibi olmak için ilişkiden sonra kadın yerinden bir süre kalkmamalı veya ayakta ilişki pozisyonu tercih edilmeli, önce erkeğin orgazm olmasına izin verilmelidir.
* Kız çocuk sahibi olmak için misyoner (kadın altta) pozisyon tercih edilmeli, kadının ilişkiyi başlatmasına ve daha önce orgazm olmasına izin verilmelidir.
* Erkek çocuk sahibi olmak için gece saatlerinde ilişkide bulunulmalı, tercihen ay hilalde olmalı, ilişki için ayın tek sayılı günler tercih edilmelidir.
* Kız çocuk sahibi olmak için öğleden sonra ilişkide bulunulmalı, ayın çift sayılı günlerinde beraber olunmalıdır.
Bu inançların hangi bilimsel temellere dayandığı saptanamamış olduğundan güvenilmemelidir.
Teşekkürler

Wvet hamile kalınabilir araştırın..evlendiğimde regliydim iyi biliyorum....3. Cocumda da 1 seferlik ilişkiden kaldım temizlendim hamile kaldim... sonrasında korudum. Kazaya inanmazdım ama maalesef du eşimden kaynaklanan durum..evet bu Allah in ilahi takdiri....ben 4.yu kiz olsun diye yapmıyorum zaten eşimde bende 4.yu istiyoruz kıymetimizi ne varsa o olur..

Teşekkürler
Allah gonlunuze gore versin insallah kızınız olur sağlıcakla 🙏

Teşekkürler
  • Y spermleri erkek çocuğu yapan genetik materyali taşır ve küçük ve zayıf ancak daha hızlıdırlar.
  • X spermleri kız çocuğunu yapan genetik materyali yumurtaya taşır ve daha büyük, kuvvetli ancak yavaştırlar.
  • Bilimsel olarak bu mantıkla cinsiyet belirlemeye çalışanlar var. Yumurtlama gününü belirleyip erkek (sperm daha hızlı ama dayanıksız ) bebek için sadece yumurtlama gününde kız (sperm daha yavaş ama dayanıklı) bebek için yumurtlama günleri dışında birliktelik olması tavsiye ediliyor. ama sizin açıklamanızla bu yöntemin etkisiz olduğu ortaya çıkıyor.
  • son olarak istediğiniz kadar çocuk yapabilirsiniz bu sizin kararınız.

• Y spermleri erkek çocuğu yapan genetik materyali taşır ve küçük ve zayıf ancak daha hızlıdırlar.
  • X spermleri kız çocuğunu yapan genetik materyali yumurtaya taşır ve daha büyük, kuvvetli ancak yavaştırlar.
  • Bilimsel olarak bu mantıkla cinsiyet belirlemeye çalışanlar var. Yumurtlama gününü belirleyip erkek (sperm daha hızlı ama dayanıksız ) bebek için sadece yumurtlama gününde kız (sperm daha yavaş ama dayanıklı) bebek için yumurtlama günleri dışında birliktelik olması tavsiye ediliyor. ama sizin açıklamanızla bu yöntemin etkisiz olduğu ortaya çıkıyor.
  • son olarak istediğiniz kadar çocuk yapabilirsiniz bu sizin kararınız.
Aynen sanki bu yöntem arkadaşta tutmamış gibi sma şöyle düşündüm döngüleri çok kısa ise adetten hemen sonra yumurtlamış olabilir.Sonuçta bi de şu var hiç bir yöntem yüzdeyüz değil Rabbim herkese gönlündekini versin

Benim 3 oğlum var .3 ude adetim bittiğinde hamile kaldim malum sağlıklı sıhhatli hayırlı kızım olsun istiyorum. Öncelik Yüce Rabbim den tabiiki.. ama bi yöntem uygulayıp ta kız Çocuğuna hamile kalan varmi acaba lutfen beni yanlis anlamayın.

Esinizin kardesi var mi? Varsa cinsiyeti?

Kızlar bunu tabi ki biliyoruz cinsiyet kromozomları babadan gelir ama dr ların da söylediği gibi bu kromozomlarım yaşam süreleri var.Y kromozomları hızlıdır ama çabuk ölürler,X kromozomları ise yavaştır ve uzun yaşarlar.O yüzdendir ki yumurtlama zamanı girilen ilişkiden erkek çocuk olma ihtimali yüksek olur çünkü döllenmeye hazır bir yumurta vardır ve Y ler X lerden hızlı olduğu için cinsiyet erkek olur büyük olasılıkla.Yumurtlamadan 2 gün önce girilen ilişki de ise yumurtlama gerçekleşene kadar Y ler ölür ve kalanlar X tir bu yüzden kız olma olasılığı yüksektir.

Ayrıca 3 tane oğlu olan bir insanın kız istemesi kadar doğal bir şey yoktur.Ayrıca arkadaş illa ki olsun olmazsa istemem falan gibi söylemlerde bulunmamış.
Sonuçta Allahın takdiridir biz istediğimiz şey için duamızı ederiz,elimizden geleni yaparız gerisi Rabbimin bileceği iş.
Allah razı olsun
kız ya da erkek yapmak bizim elimizde değil Allah’ın takdiri.

Bunun bir formülü yok ki

Ayrıca 3 oğlunuz varmış sırf kız olsun diye 4. Denemek ne kadar mantıklı bilemedim.

O da erkek olursa ne yapacaksınız ?
Birsey mi yapmam gerekiyor sizce ben illaki olsun demiyorum dikkatli okuyun
Allah gonlunuze gore versin insallah kızınız olur sağlıcakla 🙏
Hayirlisiyla sağlıklı olsun inşallah
Esinizin kardesi var mi? Varsa cinsiyeti?
2 kız 2 erkek kardesler

Aynen sanki bu yöntem arkadaşta tutmamış gibi sma şöyle düşündüm döngüleri çok kısa ise adetten hemen sonra yumurtlamış olabilir.Sonuçta bi de şu var hiç bir yöntem yüzdeyüz değil Rabbim herkese gönlündekini versin
Belki de adetten kalan içerde atık yumurtası vardı adet bitimi o dollendi

Belki de adetten kalan içerde atık yumurtası vardı adet bitimi o dollendi
Aynen bu da bir ihtimal👍
Bu teoriyi duyunca hemen kızımın ve oğlumun zamanlamasına baktım gerçekten tutuyor.
Oğlumda sadece 14.gün tek ilişki sonrası korunma,kızımda ise nasıl olsa tutmaz diye reglimin bittiği gün olmuştu ve sonrası hep korunmuştum.
Tabi ki takdir-i ilahi Rabbim herkesin gönlünce versin

Aynen bu da bir ihtimal👍
Bu teoriyi duyunca hemen kızımın ve oğlumun zamanlamasına baktım gerçekten tutuyor.
Oğlumda sadece 14.gün tek ilişki sonrası korunma,kızımda ise nasıl olsa tutmaz diye reglimin bittiği gün olmuştu ve sonrası hep korunmuştum.
Tabi ki takdir-i ilahi Rabbim herkesin gönlünce versin
Demek ki siz de adet bitiminde atık yum yokmuş kızınız olmuş
Sizi bir yere etiketleyecegim inceleyin

Benim ilk kız 2. Erkek şimdi hamileyim bir kızım daha olacak inşallah. Valla hamile kalmadan önce hiç dikkat etmedim. Allah'ın nasibi. Ama oğlumda yumurtam çatladığı zaman 3 gün üst üste ilişki oldu. Bunun etkisi var mi bilemem. Bu hamileliğimde de yumurtlamadan 2/3 gün önce beraberlik olmuştu. Ne kadar doğru bilemem

Benim ilk kız 2. Erkek şimdi hamileyim bir kızım daha olacak inşallah. Valla hamile kalmadan önce hiç dikkat etmedim. Allah'ın nasibi. Ama oğlumda yumurtam çatladığı zaman 3 gün üst üste ilişki oldu. Bunun etkisi var mi bilemem. Bu hamileliğimde de yumurtlamadan 2/3 gün önce beraberlik olmuştu. Ne kadar doğru bilemem
Evet işte benimde aynı şekilde oldu ve tamamen tesadüf haberim bile yoktu bu yöntemden.Adet bitimi olan ilişki,zaten olmaz hamilelik falan dedim reglim o gün bitmişti çünkü ve bebek düşünmüyorduk,bütün ay boyuca da hep korundum o yüzden eminim gününden.

Evet uyuyor teorilere sağlıkla gelsin evladınız 🤲

Back
X