Adini Koyamadigim Dusunceler

Cudana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
5.595
88
0
İstanbul
Merhaba arkadaslar uzun suredir kafamdaki bu sorularla bogusup duruyorum, son bir aydir hat safhada ...
Adini da koyamiyorum bir turlu ..
Belki herkes bu dusuncelere kapiliyordur bilemiyorum...

Dusunuyorum; doguyoruz , buyuyoruz, meslek sahibi oluyoruz, evleniyoruz, cocuk sahibi oluyoruz...

Herkes iyi evde yasamak istiyor ev almak icin ugrasiyor ,
kimi iyi arabaya binmek icin ugrasiyor ,herkes iyi bir hayat standardina sahip olmak istiyor ...
herkes cocuklarina iyi bir egitim vermek istiyor...

Hayat kimine guluyor, kimini aglatiyor .
Ama baktigimda oncelikler farkli olsa da amaclar genellikle ayni.
Kimimiz amacina kisa zamanda ulasiyor kimimiz ulasamadan oluyor...

Olum sekillerimiz, zamanlari bile birbirinden farkli olacak, ama elbet hepmiz toprak olacagiz ...

Bazen avmye gittigimde insanlara bakiyorum. Kimi alisveris derdinde, kimi cocuklarini getirmis eglence pesinde
Bizler de o insanlardan biriyiz ...

Sonra cocuklarima, baska cocuklara bakiyorum onlar da buyuyecek, okuyacak evlenecek, cocuklari olacak ,
onlara iyi bir egitim vermek icin, mutlu bir yuvalari olmasi icin cabalayacaklar , sonra onlar da toprak olacak...
siralama basa donecek, ayni duzen torunlarinda devam edecek ,
Insanligin yaradilis gayesi bu evet belki de ....

Bazen bize verilen gorevleri otomatik olarak yasiyoruz diye dusunuyorum
bu dusuncelerden kendimi alamiyorum...

Bir bosluk var adini koyamadigim ...

Sizce bende eksik olan nedir?
Neden boyle dusunceler kafamda donup duruyor?

Merhaba arkadaslar uzun suredir kafamdaki bu sorularla bogusup duruyorum, son bir aydir hat safhada ...

Dusunuyorum; doguyoruz , buyuyoruz, meslek sahibi oluyoruz, evleniyoruz, cocuk sahibi oluyoruz...

kimi iyi arabaya binmek icin ugrasiyor ,herkes iyi bir hayat standardina sahip olmak istiyor ...

Olum sekillerimiz, zamanlari bile birbirinden farkli olacak, ama elbet hepmiz toprak olacagiz ...

Bazen avmye gittigimde insanlara bakiyorum. Kimi alisveris derdinde, kimi cocuklarini getirmis eglence pesinde

Sonra cocuklarima, baska cocuklara bakiyorum onlar da buyuyecek, okuyacak evlenecek, cocuklari olacak ,
onlara iyi bir egitim vermek icin, mutlu bir yuvalari olmasi icin cabalayacaklar , sonra onlar da toprak olacak...

Hiçbir sorununun olmamasıdır kafandaki. Herşey yolunda olduğunda insan şüpheye düşer, Allah Allah bi sıkıntı yok mu bu işte diye :)

yaşlanıyorsun canım :)

şaka değil cidden yaş ilerledikçe bu düşünceler sarıyor insanı ama gerçek şu ki;bu dünya bir tiyatro sahnesi ve biz bize biçilen rolleri hakkıyla oynamaya çalışıyoruz..zamanımız gelip de rolümüz bitince asıl hayatımız o zaman başlayacak..

Hiçbir sorununun olmamasıdır kafandaki. Herşey yolunda olduğunda insan şüpheye düşer, Allah Allah bi sıkıntı yok mu bu işte diye :)

Sorunsuz insan olur mu? :)

Evet belki cok buyuk sorunlarim yok , ama demek istedigim sorunlu veya sorunsuz herkes onceligi farkli olsa da ayni amaclara hizmet ediyor

ben tesetturluyum, ailemde hele de babamın sülalesinde böyle bırsey asla kabul gormez, ciddi tartısmalarımız oldu.
babamın (uyuz oldugum) bı arkadası bıgun bıze geldi. ağzımdan laf almaya calışıyor güya... konusuyor benı konusturmaya calışıyor. neden gerek duydun buna falan fılan.
Allah inancı olmayan bi tip. inandıgın seylerin varlığını ispat et falan filan dıye konusuyor. :)) ölcez gitcez. ötesi yok falan.

"budistler, puta tapıyor, satanistler ateşe, A ülkesi ineğe, B ülkesi güneşe, C ülkesi bilmem neye.... herkes bıseylere ınanmak guvenmek pesinde. ben gördüğüm, hükmedebildiğim, kendim yaratabildigim birseye inanamam, güvenemem. görmediğim bilmediğim ama herzaman beni koruyup kolladıgına inandığım bi güç istiyorum. bu hakkı kendımde görüyorum. buna da hiç biriniz karısamazsınız. ben senın inançsızlığına laf ediyormuyum??? etmiyorum ama garipsiyorum. o da benım düşüncem. bitti!!!" dedim

dünyaya kulluk vazifemi yapmak ıcın, sınanmak için geldim. namazımı kılıyorum, orucumu tutuyorum, akraba ziyaretlerimi yapıyorum, vs vs.... çocugumu buyutuyorum. herkes gibi gülüp eglenıyorum gezıyorum. yıyıp ıcıyorum. (bu aralar dıyetteyım :1:)

ahiret için hazırlanıyorum.... ölücem baskaları doğucak. onalrda ölecek vs vs... hayvanlarda bitkilerde öyle :)))
ağaçlarda bir mevsim çiçek acıo, bır mevsım meyve, sonra kuruyup gidiyor. sonra yıne canlanıyor...
bu gidişat normal :)))

yaşlanıyorsun canım :)

şaka değil cidden yaş ilerledikçe bu düşünceler sarıyor insanı ama gerçek şu ki;bu dünya bir tiyatro sahnesi ve biz bize biçilen rolleri hakkıyla oynamaya çalışıyoruz..zamanımız gelip de rolümüz bitince asıl hayatımız o zaman başlayacak..

Dogru soyledin cancagizim
evet sanirim yaslaniyorum :)

Evet iste demek istedigim bu bize bicilen rolu oynuyoruz
cocuklarimiz da oynayacak hatta belki de onlarin torunlari da ...

Evet belki cok buyuk sorunlarim yok , ama demek istedigim sorunlu veya sorunsuz herkes onceligi farkli olsa da ayni amaclara hizmet ediyor

Mutlaka canımıniçi öyle söylemek istemedim. kendi çapımızda sorunlarımı mutlaka oluyor. Garip bir his gelip yerleşiyor insanın içine, ne için yaşıyoruz?

Dogru soyledin cancagizim
evet sanirim yaslaniyorum :)

Evet iste demek istedigim bu bize bicilen rolu oynuyoruz
cocuklarimiz da oynayacak hatta belki de onlarin torunlari da ...

zaten yaşamak böyle birşey..rolünü oyna vaktin gelince git..dünyanın düzeni bu..önemli olan doğrularla gidebilmek..mahşer gününe yüzün ak çıkabilmek.

evet ,,dünya düzeni öyle işleyip gidiyor. bizler de o çarkın dişlileriyiz bize ait görevleri yapıyoruz..

aslında herkes farklı da olsa aynı hayatı yaşıyor ,kendinde bunu sorguluyor.

devran böyle dönüyor ve dönecekde.o yüzden ben hep derim mutlu olmaya bakalım her zaman yüzümüzden gülücük eksik olmasın.

Evet iste ne icin yasiyoruz ?

Cevabini da biliyoruz ama bende bir bosluk var bilemiyorum
inancli da biriyim ama sanirim maneviyatla ilgili...

benden sana bir tavsiye çok sorgulama sonu gelmez bunun :)

sen elinden geldiğince iyi şekilde yaşamaya bak..erteleme hayatını.

hayat felsefem şu;az beklenti çok huzur ve avuç içi kadar mutluluk yeter :21:

Hayattan beklentilerim cok sukur hep karsilandi
zaten oyle cok da uc beklentileri olan bir insan olmadim hic bir zaman ...

Aslinda boyle bir duzen neden insanliga pay bicilmis
ya da insanlik kendisi mi bu duzeni kendine pay bicmis ?

offf vallahi garip sorular beynimi kemiriyor

Ben hep hayata karşı olan hırlarımı sorguluyorum bir iki yıldır..
Çalış çalış çalış..
Kazan kazan kazan..
Biriktir biriktir biriktir…
Ee sonra????
Nasıl olsa öleceğim değer mi diyorum bazen..
Hayatımdaki önemli çınarlar gittikten sonra dedem gibi gerçekten de çok hırs yapmaya değmez hiçbir şey…
Bakın en son Mehmet Ali Birand.. arkasında neler bıraktı neler…

Ben hep hayata karşı olan hırlarımı sorguluyorum bir iki yıldır..
Çalış çalış çalış..
Kazan kazan kazan..
Biriktir biriktir biriktir…
Ee sonra????
Nasıl olsa öleceğim değer mi diyorum bazen..
Hayatımdaki önemli çınarlar gittikten sonra dedem gibi gerçekten de çok hırs yapmaya değmez hiçbir şey…
Bakın en son Mehmet Ali Birand.. arkasında neler bıraktı neler…

Olay maddiyat da degil canim ,
dedim ya kimi amacina ulasiyor, kimi de ulasamadan oluyor

Bence yaslanmakla da alakali degil cok fazla. Ki Cudana sen yasli misin Allah askina :):):):):) O zaman ben esimi niye aldim??? :):):) Senden iki yas kücük :)

Yazdiklarini okuyunca esimle yaptigim sohbetleri gördüm. Bu sorulari o kadar sik ve zamansiz esime soruyorum ki. Özellikle evlendikten sonra daha cok düsünmeye basladim. Disari gidip bir bankta oturdugumuzda insanlara bakiyorum. Kimi mutlu, kimi mutsuz, kimi sevgilisi ile kavga ediyor, kimisi öpüsüp koklasiyor. Sonra pencerelere bakiyorum, her bir dairede bir aile var, ya da bekar birisi oturuyor. Hepsinin kendine göre dertleri var, hepsinin kendine göre mutluluklari var, sorumluluklari var. Kimi ev alma derdinde, kimisi arabalara bakip ic geciriyor, kimisi bu sene tatile cikabilecek miyiz diye düsünüyor. Öte yandan kiminin evinde 10 tane bilgisayar, kapisinda mercedes, herkesin ayni evde 2-3 tane odasi, banyosu var...

Bir yandan bu esit olmayan gelir dagilimina isyan ederken, öte yandan neden cogunlugumuzun ayni düzeni takip ettigini sorguluyorum. Doganin kanunu bu sanirim, insan evladinin ihtiyaclari var. Bu ihtiyaclarin da bir sirasi var. Ya da birini elde etmeden digeri gelmiyor. Onun disinda, insan denen varlik düzeni takip etmeyi seviyor bence. Kurulu bir düzenin pesinde gitmek daha güvenli geliyor. Oku, büyü, evlen, ev al, araba al, mutlu yasa, ölüm geliyor. En basit düzen bu zaten. Bunu takip etmeye meyilli oluyoruz otomatik olarak :) Öte yandan zaten siradisi olmak insanlarin kurdugu bu düzende cesaret istiyor. Dolayisiyla bir cercevenin icindeyiz ve onu kirmak her baba yigidin harci degil anladigim bu benim hayattan.

Mesela ben kendimi siradisi bilirdim, hep herkesten farkli olmak istemistim. Calisip iyi para kazanip dünyayi gezmek tek basima, Afrika`da cocuklarla bir yaz gecirmek, sonra Hindistan`a gitmek, sonra orangutanlarla yasamak vs. Bunlar hala icimdeki güzel hayaller, yastiga kafami koydugumda kendimi istedigim yerlerde hayal edip manevi mutlulugu sagliyorum. Ama sonra ben de sevdim, asik oldum, hayattan beklentilerim degisti. Insan olarak savunmasizligimi gördüm, beni anlayan bir insana ihtiyac duydugumu gördüm, sonra asik da olmusken, o insanla bir yuva kurmak istedim. Evlendim.

Sonra esime dedim ki bir gün disarida oturuyorduk; " Herkes evleniyor cocuk sahibi oluyor. Yani illa cocugumuz mu olmali? Cocuk olunca hayallerimizin bir cogunu gerceklestiremeyecegiz. Bak su parktaki aileler gibi her Pazar günü onlari gezdirmek zorunda kalacagiz. Istedigimiz yerlere gidemeyecegiz. Birlikte macera yasayamayacagiz cünkü cocuklarin güvenligi öncelikli olacak bizim icin. Biriktirdigimiz paralar cocuklarin masraflarina gidecek. Bu mu acaba istedigimiz? Hayallerimiz ne olacak? "

Sonra bir cift geldi yanimiza yeni evli, bir bebekleri vardi masmavi gözler bukle saclar... Ikisi birden bebekle sakalasiyorlar falan... Nasil tatli bir manzara, adam bir esini öpüyor, bir bebeginii...

Sonra birbirimize baktik, gözlerimizin ici parladi. Benim hayaller uctu gitti zaten. Insan dogasi geregi, üremek ve cogalmak da istiyor. En azindan bu benim dogamda var, anne olmak istiyorum, esim de baba olmak istiyor. Bu da az önceki konusmanin bosa gitmesi demek oluyor.

Kisacasi, benim de gönlüm kurulu düzenden yana olmaya basladi. Ev alalim, kira derdi olmasin, cocuklarimiz olsun, mutlu bir yuvamiz olsun, sonra cocuklarimizin basarilarina mutlu olalim vs...... :1::1::1:

Demek ki ben de cok asiri farkli degilmisim ki o zinciri kiramadim. :1:
Kirmak da istemedim aslinda. Böyle mutluyum :16:

Son düzenleme:
Olay maddiyat da degil canim ,
dedim ya kimi amacina ulasiyor, kimi de ulasamadan oluyor

Amaçlar da göreceli bir kavram canım ama maddiyat sadece bir örnekti. Ona bakarsan bazen sorgulamıyor musun nasıl bir adalettir bu diye.
Kız çıkıyor sahneye iki kıvır+ şarkı hiçbir eğitimi yok alıyor 40-50 bin dolar… ben o parayı kazanmak kaç ay hatta kaç yıl çalışıyorum acaba? Ayrıca hayatımda nelerden feragat ediyorum onu kazanmak için bu da ayrı bir bakış açısı…

Evet iste ne icin yasiyoruz ?

Cevabini da biliyoruz ama bende bir bosluk var bilemiyorum
inancli da biriyim ama sanirim maneviyatla ilgili...

evet maneviyat bencede
kendimden başka kimsenin inancını bilemem..
kendim için konuşayım
ibadetlerimi yapmadığım zamanlarda istediğim herşey olsun ama doymuyorum lezzet almıyorum..
birine yardımcı olduğumda , nafile bir ibadet yaptığımda, yaşadığım mutluluk doyum anlatılmaz..
bu dünya oyalanma yeri olduğundan dünya işleri oyalıyor sadece..
bence bu yönde bişeyler yapmaya çalış (belki yapıyosundur bilmiyorum akıl vermek değil amacım dediğim gibi ben kendimi anlattım:31:)

bence de çok büyük sorunlarının olmamasından kaynaklanıyor canım ki tabiii inşallah öyledir.
Ben mesela bak şu kırmızıyla yazdığım yere kadar kaldım ,ondan sonrası yok o yüzden çocuklarım da ne olacak onlarda büyüyecek evlenecek falan gibi bir düşüncem olamaz da.
Allah sağlık versin de devran dönsün böyle ,boşver.

julia roberts'ın ye , sev , dua et diye çok sevdiğim bir film var, rutin giden hayatındaki boşluğun ne olduğunu bilmiyor ve bulmak için italya,hindistan ve bali ye gidiyor...izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim

Back
X