Adıvar'ın El Emeği Göz Nuru Örgüleri

evet nihayet kırmızı ipimle başladığım kazağımı bitirdim:dance:
işte resimleri ..bir ara hiç bitiremiyeceğimi düşündüm,çünkü bebek yünü ile ördüm..ama gayet hafif oldu..hoş duruyor valla siyah gömlek üstüne..bugünde giydim şuan üzerimde bu kazak ..

ipim : bebek yünü markasını hatırlamıyorum ama baya ince bir ipti
şiş: 3 numara kullandım

70 ilmek ile başladım,ilk iki sırada ters lastik yaptım.....koltuk altına kadar düz örgü ördüm..kolları 4-3-2-2 kestim ipim ince olduğu için...kol kesimi bittikten sonra 2 ilmek alıp bir ip dolama şeklinde ilk sırayı ördüm..tersi normal örüyorsunuz...düzden örerken yine aynı şekilde 2 alıp , bir şişe dolayarak devam ettim..

Aslında bu örneği ben uydurdum sayılır çünkü,kitapta gördüğüm bir kazak örneğinden esinlenerek yaptım..boğazlı yapmak istedim ama örnek delikli olunca uymadı maalesef

Son düzenleme:
Adıvar ellerine sağlık çok güzel olmuş hepsi rica etsem oval süveterinini oval kısmını nasıl ördün tarif edebilirmisin?

pembe olan bebek süveterini soruyorsan canım
şimdi kaç ilmek başladıysan ikiye böl daha sonra ,ortasından eşit bir şekilde her iki taraftan kesiyorsun tatlım..
şimdi sağ taraf şişte takılıyor,ortasını kesip sağ tarafı ördükten sonra
diğer sol tarafıda örüp bitiriyorsun yani ayrı ayrı yapılıyor..a.s.

şimdi ekleyeceğim bolero
kitaplarda örneğini görmüş olmalısınız
evimde bekleyen bir ipi daha değerlendirerek yaptım
ip biraz kalın geldi bu örneğe ama en azından değerlendirmiş oldum..
ip beyaz ve sarı simleri var,akşam çekerken de flaştan dolayı biraz parladı resimler kötü çıktı yani. ama yinede buraya ekleyeceğim,sizlerle paylaşmak istiyorum,

yapılışı: arka 70 ilmek başladım..2 ters,2 düz lastik örüp düz örgü ile devam ediyoruz..4-2-1 kol kestim ve omuza kadar tekrar düz örüp arkayı bitirdim..

ön:30 ilmekle başladım ... 2 ters,2 düz lastik ördüm,lastik kısmı bittikten sonra saç örgüsünü koyup 2 ters 2 düz örgü yaparak örgüyü her iki tarafta uyguladım..
her iki tarafıda örgüye diktikten sonra yaka kısmı uygulanır..daha sonrasında da lastik kısımlarını yapmak için ilmek çıkarılır ve örgü tamamlanır..

Son düzenleme:
evet bu beyaz yelek oldukça güzel ve hepsi bir örülüyormuş annemin söylediğine göre

unutmadan söyleyeyim süslemeleride ablacığıma aitt..hakkını yememek lazım yerimseniben

bu ekleyeceğim mavi yelek ise Tunus işi ile yapılmış
yani tek şiş ile örülüyor

Tunus işi tek şiş ile örülen bir örgü biçimi,annem bana öğretti ama henüz bir denemem olmadı..
ama en kısa zamanda bir tane yelek öreceğim bu şekilde,çok güzel görünüyor ve hafif duruyor a.s.
anneciğimin ellerine sağlıka.s.

Son düzenleme:
bu kazağın tamamı düz örgü,şimdi oğluma küçük geliyor ama kaldırdım...

Son düzenleme:

ablamın oğluma hediyesi öyle kulanışlı bir yelekki bu yelek
şimdi sayıyorum bu yelek ile
en büyük yiğenim giydi
kardeşi edanur giydi
oğlum berke de giydi
bu yelek ile 3 çocuk büyüdü,şimdi bakalım belki kız kardeşimin bebeği olur onuda büyütür ne dersiniz yerimseniben

bunuda ben kendime ördüm
simli kırmızı ipten ördüm

2düz,2 ters örgü tamamı

Son düzenleme:

bu yeleğide annem çeyizime ördü,ama bir kere bile giyemedim...sizlerle paylaşmak için çeyizimden çıkartıp resimledim..

nihayet kardeşime ördüğüm gri bolero bitti ve şuan sizlere sunuyorum
harika bir şey çıktı ortaya,aynısından kendime de öreceğim işte

Son düzenleme:
GRİ YELEK YAPIMI:

ARKA: 60 ilmekle başlayıp 2 ters 2 düz örün 4cm lastik örün. 6cm düz ördükten sonra 4+2+1 ilmek kesin. 22 cm daha örüp omuzları kapatın. Omuz genişliği 3cm alacak.
ÖN: 28 ilmekle başlayıp, 20 ilmek 2 ters 2düz lastik örün. 4 ilmek ters, 4 ilmek düz devam edin. 3. sırada sıra sonundaki 4 düzün yanından 1 ters ilmek arttırın. Sonraki ters sırada, sıra başında kalan 4 düze 1 ters ilmek daha ilave ederek devam edin. 6. sırada ki 4 düz ilmeğin 2’sini sağa, 2’sini sola alarak saç örgüsünü oluşturmaya başlayın.14. sırada 1 ters ilmek daha arttırıp toplam 3 ters örün. 16. sırada 1 ilmek daha arttırarak 3 ters ilmeğin yanına 1 düz ilmek örün. 25. sırada 1 düz daha arttırarak 2 düz ilmek olarak devam edin. 6cm sonra 4+2+1 olarak kolu kesin. 22cm daha örüp omuzu kapatın.
KOL LASTİĞİ: 104 ilmek çıkarıp 2 ters 2düz 4cm lastik örün.
YAKA: arka ve ön parçaları diktikten sonra 56 ilmek çıkarıp, 2 ters 2 düz 16cm lastik örün. Yaka kenarları için 132 ilmek çıkarıp 2 ters 2düz 4cm lastik örün.

BEN BU AÇIKLAMAYA GÖRE KİTAPTAN BAKARAK YAPTIM BU ÖRNEĞİ

Biricik yiğenim Burcu için yaptığım ve Bayramda hediye ediceğim pembe bolero, 2 günde örüp bitirdim ve buraya ekleyerek hemen sizlerle paylaşmak istedim a.s.

Son düzenleme:

arzucum bu örneği ben netten buldum evdede iplerim vardı hemen yapmaya karar verdim..Yaptığım örneğin açıklamasını hemen buradan yazayım canım kolay zaten,eğer deneyimin varsa örgüde hemen anlarsın..

bak bu örgünün netteki resimleri ve açıklamasınıda canım..
bolero için;
56 ilmek ile başlayarak 2 ters 2 düz örüyoruz.yaklaşık 100 sıra ördükten sonra (sırt uzunluğuna görede ayarlanabilir bu sıra) örgüyü 2 katlıyoruz uçtan 6 sıra dikiyoruz ve kol kısımı açılmış oluyor.
sonra hem uçlarını hemde kollarını tığ ile örüp bitiriyoruz..

etek için;
100 ilmek ile başlanıyor.6 sıra iki ters iki düz lastik örüldükten sonra 25 sıra düz örgü devam ediyor daha sonrasında 10 ar 10 ar dilimlerini ayırıyoruz uzunluk kısmını nasıl isterseniz ayarlayabilirsiniz.ve yine aynı şekilde tığ ile kenarlarını süslüyoruz

Diğer açıklamalarıda canım bayramda anneme gideceğim o zaman alırım buradan yazarım yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…