Adıvar'ın El Emeği Göz Nuru Örgüleri

bunuda kendim için ördüm ama 1 kere giymek nasip oldu,gardrobumda bekliyor bakalım..tam baharlık bir kazak oldu

Bu kazağın yapılışını bir arkadaşım istedi bilgisayarıma yazıp kaydetmişken dedim birde siteye ekleyeyim..Yapılışını aynen kitaptan bu şekilde alarak yapmıştım.
MOR KAZAK

İP:250 GR LİLA
400 GR MOR
ŞİŞ:7 NUMARA
BEDEN : 38

Öne 68 ilmekle başlayın,1 ters 1 düz olarak 8 cm lastik örün.Uzunluğunu ne kadar isterseniz kol kesimine kadar düz örgü ile devam ediyorsun sonra 3-2-1 kol kesimini yapıyoruz.
2.sıra ördükten sonra öndeki degaje dökümü vermek için ilmekleri ortalayarak ön ortasından 10 ilmeğin her birinden 1’er ilmek çıkartarak artırın.İki sıra örün tekrar ilmekleri ortalayarak ön ortasından 30 ilmeğin her birinden 1’er ilmek çıkartarak örün.Mor renge geçişte 2 sıra düz örgüden sonra arttırdığımız ilmekleri 1 düz 1 ters lastik olarak her iki yandaki ilmekleri düz örün.Son olarak ilmekleri kapatın.
Arkaya 68 ilmekle başlayın.Lastikten sonra düz örgüyle uzunluğuna göre örün.Kolu 3-2-1 kesin.Yaka oyuntusunu yaptıktan sonra omuzları kapatın.

Kollara 36 ilmekle başlayın.2 ters 2 düz 8 cm lastik örün.Üzerine düz örgüyle devam edin.Kolun her iki tarafından eşit aralıklarla 1’er ilmek olmak üzere 5’er ilmek artırın.Kolu 2-1 kesin.Her sırada 1’er ilmek eksiltirek kolu tamamlayın.Yaka çevresine saçak yaparak bitirin..

Yine kendi ördüğüm bir süveter örneği..Tamamiyle örnek kitaptan alıntıdır,ilk başlarda öremem korkusu olsada yaptım bee:lepi:

Süveterin önü

Süveterin Arkası

:asigim::asigim::asigim:

Şimdi ekleyeceğim bütün yelekleri kız kardeşimin bebişi için yaptım

.Kızkardeşim şu an 7 aylık hamile:CüvCüv: Rabbim bebişini kucağına almayı ve bu yaptıklarımı giydirmeyi nasip etsin inşallah..:ecrin_bebek:
Yapılışları çok kolay ve basit örnekler..Bu ekleyeceğim mavi bebek yeleğini mesela bayramın 2.günü başlayıp 3.günü akşamı bitirdim.
Tabi evde olunca oturup bol bol örgü örüp hemde tatilin tadını çıkardım..

Yapılışı:Tam rakamlar veremiyorum bu yapılışa göre farkettiği için,ama teknik olarak boğazdan başlanıyor ve kol kısımları ayrıldıktan sonra,kollardan arttırılarak yapılıyor..

Asla yapmaktan vazgeçemiyeceğim,çok zevkli bir örülüş tarzı olan bir bebek yeleği..

Abimin kızı (biricik yiğenim) için ördüm,şimdide kızkardeşimin doğacak oğluşu için yaptım..
Ama yaparken inanılmaz sizi sıkmayan ve ördükçe örmek isteyeceğiniz bir örnek..

Bu arada lastik kısımlarını nohut örneğinden yani (1 ters-1düz ,diğer arka sıradanda tersi düz-düzü ters) şeklinde yaptım,azıcık değişik olsun istedim..

Bu arada örneğin nasıl yapıldığını Meral Tikil videolu anlatımı var,yapmak isteyenler olursa ben sitenin adresini ekleyeyim çünkü ben bu videoyu seyrederek çıkarttım.
Videoyu İzlemek için tıklayın

Yine bir yelek daha bunu akıllı ip diye aldım ama ipin renklerini falan hiç beğenmedim ama yinede ördüm işte..

En azından doğar doğmaz kucağa alınır alınmaz giyer bebişimiz inşallahhihoyyyt

Evet gelelim o mini minnacık patiklere..
Amanda aman doğacakta o minicik ayaklarına giyicek bu patikleri

Daha elimde bitmemiş 3 tane örgüm var.:1shok:Evet yanlış duymadınız 3 tane şişte bekleyen örgüm var..
İlk siyah bir kazak başladım kendime kış başında ama bebişin geliceğini duyunca rafa kaldırdım..

Ama bu kazağa nasıl bir örnek uyduracağımıda bilmiyorum ama işte böyle yarım kaldı yazık yaa
Bu kazak için önerebileceğiniz örnek olursa bana iletirseniz sevinirim,sizlerinde düşüncelerinizi almak istiyorum açıkçası
Buda bebiş için ördüğüm süveterim,henüz yarım ama bitmiş halinide ekleyeceğim

Evet gelelim birtanecik oğlum için başladığım iki ipten örmeye başladığım yelek..
İlk defa çift ipten yelek yapıyorum,yapılışı oldukça basit ve bir o kadar da zevkli.
Bakalım en geç 3 gün içinde biterde bitmiş halinide eklerim sizler için.

Mankenim oğlum olur üzerine giydirip resimlerim,en azından gözünüz manken görür bee:asigim:

Merhabalar canım,teşekkür ederim övgü dolu kelimelerinden dolayı..
Eğer bana mesaj sayısını yada hangi örneğin açıklamasını istiyorsan o mesajı alıntı yaparak yanıt verirsen ben sana açıklmaasını seve seve yazarım..
Dediğim gibi bu şekilde bulmam yada anlamam çok zor..
Mesela ilk sayfasa açık renk demişsin o sayfada hem pembe hemde yeşil renk yelek var hangisi..

Evet yiğenimin ismi belli oldu artık kardeşimin bebişi olarak değilde ismi ile hitap etmek çok güzel.
Burak Efe'mizin yarım kalan süveterini bitirmiş olmanın gururu ile buraya ekliyorum efenim

Bu arada oğluma ördüğüm yeleğide bitirdim,ama resimlemeyi unutmuşum..Ama akşama muhakkak resimleyip buraya eklerim..Yani elimde şişte bekleyen örgü sayısı 1 e düştü..Çok mutluyum oh beeee:dance:

Evet efenim oğluma ördüğüm yeleğide en sonunda bitirdim..
Gayette güzel değişik bir model oldu ve müsaitken onuda eklemek istiyorum
Bitireli gerçi 1 haftayı geçti ama ancak vakit bulabildim

Nihayet bu kış ayında kendim içinde bir şey örebildim..
Oğlum,yiğenlerim derken kendim için örmeyi hep erteledim..
Kış başında başlayıp uzun bir süre dolapta beklettiğim ve nihayet 3 gün evvel bitirdiğim yeleğim...

Bu arada evde kullandığım ve çok fazla deforme olmuş siyah yeleğimin düğmelerini değerlendirdim ve bu yeni yaptığım yeleğime diktimkaydirigubbakcemile3
ADOŞUNUZUN BLOĞUNA ZİYARET ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Son düzenleme:
Birazdan buraya ekleyeceğim yeleği hürrem 2000 arkadaşımız yapmış,sağolsun burayada ekledi ve bende hemen yapmak için kolları sıvadım..http://www.kadinlarkulubu.com/kendi-el-emeklerimiz/238408-tek-parca-bebek-yelegi.html
Amma velakin bir türlü denk getiremedim..3 defa söktüm yaptım,söktüm yaptım,sonrasında hürremimden de yardım alarak en sonunda yeleği bitirdim..

Bu resmide ekliyorum hürremim sayılarını verdikten sonra ancak yapabildim..Belki görüp yapmak isteyenler olabilir..Benim düştüğüm hataya düşüpte emekleriniz boşa gitmesin:asigim:

Evet bu kazağı canım oğlum için ördüm..

Kışın o soğuk ayaz günlerinde sıcacık tutacak bir kazak oldu..

İyi günlerde giysin inşallah.gamyoncuiremsu

Yine ben geldim..Hürremim canım arkadaşımın vesilesi ile yaptığım mavi yeleğin şimdide pembesini huzurlarınızda taktim etmekten şeref duyarım..

Nasıl ama ilkine göre bu daha hoş ve güzel olmuş değilmi?kaydirigubbakcemile5

massallah marıftelı hatunsun :)

bısey sorucam beyaz hırkayı boyundan baslamıssın sanırım
boyundan nasıl baslanıyor anlatabılırmısın rıca etsem

Anlatmaya çalışayım canım..
Şimdi kime göre örücen yaşı ne bilemiyorum ama;
Öncelikle yaka boyundan başladığın için ki ben 70 ilmek başladım,bir ters bir düz örüyoruz.Sonrasında yaka eni bittikten sonra düz örgüye geçerken önce lastik kısmını örüyoruz bir ters bir düz kaç tane olucaksa.Sonra düz örgü devam edip kol kısmını ayarlıyoruz ve kolunu açağımız ve koluda birlikte örüleceğinden bir ilmek şişe örmeden doluyoruz ve bir düz ördü yapıyoruz tekrar bir arttırıyoruz...Sırt kısmınıda yine düz örüp diğer kolunuda aynı şekilde bir attırıp,bir düz örgü,tekrar bir tane daha arttırıp düz örgüye devam ediyoruz.sonra diğer tarafta lastik kısmını örüp.Örgünün tersine geldiğinimizde tersten normal örgü devam ediyoruz.Arttırma yaptığımız yerelerde yine aynı şekilde ters öreceğiz..
bu şekilde her düz örgüde arttıra arttıra devam ediyoruz taki kol kısmını denk getirip kol boyu gelene kadar.Kol boyu gelincede kolu kesip bedenide düz örüp bitiriyoruz.
Pek anlatımım kıt olsada umarım anlatabildim.Sevgiler

Yeni bitirdiğim yeleği sıcak sıcak dumanı üstünde hemen ekliyorum.
:teytey:

Haydi bakalım alalım yorumları nasıl ama beğendinizmi?kaydirigubbakcemile5

Yeni bitirdiğim yeleği sıcak sıcak dumanı üstünde hemen ekliyorum.
:teytey:

Haydi bakalım alalım yorumları nasıl ama beğendinizmi?kaydirigubbakcemile5

ablacım elıne saglık hepsı bırbırınden gusel btun orneklerını ınceledım :) yalnız bıde anlatım olsa ben de hamıleym bebegıme orgu ormek ıstıyorum :CüvCüv:bu ornektekı kol nasıl oruluyor anlamıs degılım netten de arastrdım ama bı turlu bulamıyorum:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…