- 27 Haziran 2015
- 6.299
- 19.483
- 448
- Konu Sahibi degisikbirkadin
-
Süslüsözlükte de açtınız sanırım. Adıyamanlıların en büyük özelliği adıyamanlı olmaları diye biliyorum.
Nerelisiniz ayEşimin memleketi hergün 3.sayfa haberlerine konu olan şehirlerin başında geliyorailem ilk etapta bu yüzden evliliğimize sıcak bakmamıştı hatta. Eşimi ve ailesini tanıyınca fikirleri değişmişti.
Kendi memleketim gelenekçi ataerkil zihniyetin baskın olması ile bilinir ama gelin ve damatlara bu kadar değer veren, maddi manevi destek olup hicbirseylerine karışmayan bir yer daha bilmiyorum. Arkadaşlarım sizin köyden birini bulsan da rahat etsek derdi şakayla karışık.
Bende ic egeyle olumsuz şeyler duydum mesela, ege deyince sorunsuz aileler gelmiyor aklıma. Yani şehir üzerinden bir genelleme yapmak doğru değil, aile önemli olan bunuda tanımadan bilemezsiniz.
afiyamanlilar icin bir soz var bilir misinz adiyamanlilar yaman olur deerlermerhaba arkadaşlar. erkek arkadaşım istanbul'da doğup büyümüş ailesi de ıstanbul'da yaşıyor ama adıyamanlılar. aile apartmanlarında yaşıyorlar. artık ailecek tanışma planımız var. sormak istediğim şu çok sabit olmamakla beraber bazı memleketler belli başlı özellikleri ile biliniyorlar mesela kayserililer mesela trabzonlular. benim annem de babam da egeli. merak ediyorum nasıl olur ne gibi farklılıklar benzerlikler vardır. cevaplar için teşekkürler
ErzurumNerelisiniz ay
Erzurum
Aynen Bnm gördüklerim de hep kadına bu açıdan bakıyorlardı kızlar izinsiz wc ye bile gidemez, tesettürlüyse kendi evinde bile kısa kollu bşy giydirmezler. Bn bu zihniyete sahip insanla (nereli olduğu farketmez) arkadaş bile olamazdım.Ünide sinif arkadaşım Adıyamanliydi.
Sohbetimiz vs asla yoktu çünkü tarikat vs işlerine çok meraklıydı bu nedenle beni pek sevmezlerdi. Sadece bir defa yemekhanede aynı masada bulunmuslugumuz oldu Şöyle bir sohbete denk geldim.
"Kadın kadınlığını bilecek cocuk doğurup eviyle ilgilenecek,erkek zaten para kazanmıyor mu ?"
Bazı dini oluşumların merkezi gibi görüyorum ben Adiyamani. Bu nedenle de antipatik buluyorum.
Tabii siz şehre göre değerlendirmeyin asla tanışın az cok belli olur adetleri huylari
Delikanli olurlar diye biliyorum.
Araştır nasıl olunurmus simdi 2 saat anlatamam.Delikanlilik nedir? Nasil delikanli olunur? Memlekete gore mi delikanlilik unvani verilir? Her Adiyamanli delikanlimidir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?