Adıyla yaşasın hurafe mi?

Miricandan

Macera dolu amerika
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
381
213
23
38
Kızlar ablam hamile kızı olucak sanirim adini vefat eden kuzenimin adini koymayi düşünüyoruz herkes aynı şeyi oda yaşar vs diyor hurafe dir bu di mi?

Kızlar ablam hamile kızı olucak sanirim adini vefat eden kuzenimin adini koymayi düşünüyoruz herkes aynı şeyi oda yaşar vs diyor hurafe dir bu di mi?
Bizlerde ölen 2 dayımın isimlerini yeğenlerimize koyduk bizlerde de bunlara inanılır genelde ama koyduk yanlarında bir isim dahil

Bizlerde ölen 2 dayımın isimlerini yeğenlerimize koyduk bizlerde de bunlara inanılır genelde ama koyduk yanlarında bir isim dahil
Bizde öyle düşünüyoruz her kafadan bişey çıkıyor anlamın genel iyice riskli üzüldüm istemiyoruz

Adıyla yaşasın= bebegin isminin anlamı güzel olsun. Bebegin huyları anlamına çeksin manasında diye biliyoru. Ve tabiki hurafe ama dini açidan emin olmak istiyorsanız. Bunu bilen birine danışmanız daha açıklayıcı olur sizin için.

Bu hurafe de ne gerek var çocuğa seslenince o öleni hatırlamaya

Yine çocuk küçükken herkes ayy yaşı benzemesin diyecek çocuk anlam veremeyecek yine huyu benzer mi benzemez mi diye konuşulacak

Şimdiden bu konuda tedirgin olmuşsunuz bu ömür boyu çocuğa yük olur gibi

Her çocuğun bağımsız bir adı olmalı ona özel olmalı bence

Hurafe tabii ki adıyla kaderin ne alakası var? her insanın kaderi kendine özeldir koyulan ad ile kader değişmez. İsim dediğimiz şey sadece bizim insanları çağırmak için kullandığımız bir şey başak bir anlamı yok. Benim teyzemin bir oğlu vefat etti 14 yaşında öbür oğlu kendi çocuğuna ölen ağabeyinin ismini koydu teyzemlerde çok sevindiler. Bir arkadaşımda kızına ölen ablasının ismini koydu. Hiçte ona seslenirken öbürünü çağrıştırıp üzülmüyorlar çok ayrı bir şey o.

Bizde öyle düşünüyoruz her kafadan bişey çıkıyor anlamın genel iyice riskli üzüldüm istemiyoruz
Rabbim herkezin kaderini ayrı ayrı yazmış taşıya bileceği bir isim koyun.Çocuklar isminin anlamını taşır birşey olmaz kafanıza takmayın

Vefat eden insanın ismini, çocuğa koymayla ilgili dini açıklamalar, videolar var, netten onlara bakabilirsiniz. Onlar aynı şeyi yaşar kısmının hurafe olduğunu söylüyor.

Olur mu öyle şey yahu? Ne saçma. Çocuğun kendi kaderidir bu, Allah öyle yazmadıysa hiçbir şey olmaz.

Adı ile yaşasın başka bişey. Ayrıca ölen kisinin ismini koymakta da bir sorun yok. O zaman kimse Ahmet Mehmet Muhammed Ali veli isimlerini koymasın !

Kızlar hepimize tek tek cevap veremiycegim bize sizin gibi düşünüyoruz anlamın eşi ve ailesi anlama böyle diyerek moralini bozuyor hepinize teşekkür ederim konum kapanabilir

Elbette hurafe ama ben olsam hele ki genç yaşta vefat eden birinin adını çocuğuma koymam. Dusunsenize o çocuk vefat eden kuzenin anne veya babasının yanına bir ortamda girecek. Başlayacak annesi ağlamaya ah evladım gitti vs diye. Çocuğu düşünebiliyor musunuz ? Beni görünce agliyorlar ya da ahlaniyorlar diyecek çocuk. Negatif enerjiyi saymiyorum bile. Bence hiç hoş değil siz bilirsiniz tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…