• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adıyla yaşasın hurafe mi?

Adıyla yaşasın demek aynı kaderi yaşar manasında değil sizin kuzeninizin adında kaç kişi var dünyada o isim her gün kaç kişiye veriliyor hepsi aynı şeylere ortak olacak değil ya.
Dini inancınız varsa isimler anne baba ismi hesaplaması yapılarak çocuğa konacak isim de hesaplanarak uygun mu değil mi diye bakılır dini inancınız yoksa eğer çoğu insan isimlerin anlamlarının insana bir şeyler kattığıni düşünür burçlar gibi mesela örnek vereyim benim aynı isimde tanıdığım insanların bir kaç huyu çok benzer di ay bütün özgeler aynı bütün denizler aynı falan gibi anlatabildim mi bilmiyorum ama ben isimlerin anlamını insanı etkilediğine inanıyorum

Hayır, tabiki de aynını yaşamaz.

Allahın bileceği iş belki de yaşar ama o isimdeki herkesşn aynı şeyi yaşaması gerekirdi öyle düşünecek olursak

Kızlar hepimize tek tek cevap veremiycegim bize sizin gibi düşünüyoruz anlamın eşi ve ailesi anlama böyle diyerek moralini bozuyor hepinize teşekkür ederim konum kapanabilir
Onların düşündükleri başka isim var demek ki, bahane etmişler bunu.
Mune Mune @Margarikotin arkadaş konunun kapanmasını istiyor.

Aynisini tabii ki yasamaz ama olen birinin adini yeni dogan birinde yasatma normal mi sizce?

Öyle bir şey varsa hemen gidip adımı Zengin Güzel Akıllı Özmükemmel'e çevireyim, adımla yaşarım :)
Adı Yaşar olan herkesin ölümsüz olması gerekiyor aynı mantıkla. Bir dakika düşününce bunların hurafe olduğu kolaylıkla anlaşılıyor zaten.

Kızlar hepimize tek tek cevap veremiycegim bize sizin gibi düşünüyoruz anlamın eşi ve ailesi anlama böyle diyerek moralini bozuyor hepinize teşekkür ederim konum kapanabilir

işte sıkıntı burada esasen

bu kararı ablan ve eşi verecek

biz dediğiniz ablan ve onun ailesi ise olmaz tabii

nasıl ki eşi ve kv bir isim bulup bu olsun diye dayatamazsa ablan da bir isim bulup bu olsun dememeli

çocuğa kendine ait bir isim konulması önerimi yineliyorum bu nedenle

Bu nasil oluyor bir ara televizyonlarda hesaplar yapiliyordu hatta unluler ev paralarina yurtdisinda cocuguna isim hesaplatiyordu.
O kadar masraflı bir iş değil ki anne baba adı çocuk cinsiyeti ile akıl fikir hesabı (adı bu akıl fikir hesabı) yapılıyor çocuğa koyman gereken isim seçiliyor ama ben pek inanmıyorum bu tür şeylere

O kadar masraflı bir iş değil ki anne baba adı çocuk cinsiyeti ile akıl fikir hesabı (adı bu akıl fikir hesabı) yapılıyor çocuğa koyman gereken isim seçiliyor ama ben pek inanmıyorum bu tür şeylere
Bende bana aklin fikrin yokmu diyosun sandim bir an :D
Ben inaniyorum yani suna olumlu ses olumlu cagrisimlar vermesine negatif enerji vermemesine gibi.Tesekkurler arastirayim bu isimle ama benim duydugum baskaydi sanirim buda ilgimi cekti.

Sanmiyorum herkesin kaderi farkli ama Ben koymazdim. Cunku her ona baktigimda aklima gelip uzulecegim neden bunu yapayim ki? Ya Ben uzulecegim ya da kuzenin annesi babasi kardesleri vs. Ne gerek var yani isimmi kalmadi

Bende bana aklin fikrin yokmu diyosun sandim bir an :KK70:
Ben inaniyorum yani suna olumlu ses olumlu cagrisimlar vermesine negatif enerji vermemesine gibi.Tesekkurler arastirayim bu isimle ama benim duydugum baskaydi sanirim buda ilgimi cekti.
yok estağfurullah :):) bende enerjisine inandığım için sadece anlamlı isimlerin insana pozitif enerji verdiğini düşünüyorum

yok estağfurullah :):) bende enerjisine inandığım için sadece anlamlı isimlerin insana pozitif enerji verdiğini düşünüyorum
Evet o da var ben ismimin anlamini tasiyorum mesela iyiki kotu anlami yok yada birden fazla anlami buda onemli bence Turkcede su demek baska dilde su anlamda kotu etki edebilir.

Ölen birinin isminin koyulmasına karşıyım şahsen ,çünkü çocuğa hitap ederken hep o kişinin üzüntüsüyle anılacak

Oyle diyorlar bende duydum ama dogrulugu tartısılır bana babamın babannesinin ismini koymuşlar hala kızarım kimileri huyun suyun aynı o diyor ;) yuce Allahın gücü herşeye yeter bir isimle diger insanlara aynı kaderi yaşatır mı?

Benim kişisel tercihim vefat eden birinin ismini koymam yeni bebek yeni isim

Back
X