Pazı kavurması eğer pazı iyiyse gerçekten lezzetli oluyor.Tarifi;

Pazılar doğranıp haşlanır.Sıvıyağda bol soğan kavrulur.Pulbiber ve karabiber eklenir.Yumurtası kırılıp karıştırılır.Suyu sıkılan pazılar eklenir,tuzu eklenir ve karıştırılır.

Pırasayı herkes biliyor ama belki bu sizin yaptığınız gibi değildir.

Sıvıyağda bir yemek kaşığına yakın salça yakılır.Pırasalar ve havuç eklenip biraz kavrulur.Üstüne çok çıkmayacak kadar sıcak su eklenir.Tuz,pulbiber ve yarım çay kaşığı şeker eklenir.Beş dakikaya yakın pişirilir.Sonra üzerine pirinç eklenip pirinçler pişince kapatılır.

İşkembe çorbası sevmiyorsunuz dimi.Ohh ne güzel hepsini ben yerim.Annemin elinden mis gibi:)

İşkembeler temizlenip doğranır.Düdüklüye koyulup üzerine çıkacak kadar su eklenir.Tuzu,pulbiberi,karabiberi ve ezilmiş sarımsağı eklenir.Biraz un sulandırıp eklenir ve pişirilir.Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı toz biber veya pulbiber gezdirilir.Bol limonla servis edilir.

En basit en lezzetli pasta.Bisküvili pasta.Yoğun kakaolu puding pişirilip kat kat bisküvilerin üstüne dökülür.Fındıkla süslenir.

Bu da lahana çorbası günümüzden:)Mısır ekmeği mısır ekmeği olalı eminim hiç kalp şekline girmemiştir.Yazık ona.

Son düzenleme:
Bizde lahananın her şekli mevcuttur görüldüğü üzere.Bu mısır yarmalı dolma.Böyle sade yenildiği gibi üzerine sarımsaklı yoğurtla da enfes olur.

En basit en lezzetli pasta.Bisküvili pasta.Yoğun kakaolu puding pişirilip kat kat bisküvilerin üstüne dökülür.Fındıkla süslenir.

Eki Görüntüle 1896910

3 nüde çok severim eline sağık.:)

Annemin el açması ıspanaklı kıymalı böreği.

Yaş veya kuru maya,un,tuz ve ılık suyla hamur yoğrulur.Üstü örtülerek mayalandırılır.İçi için sıvıyağda soğanla kıyma kavrulur.Haşlanan ıspanaklar eklenir.Pulbiber,karabiber ve tuz eklenir.Mayalanan hamurdan parça koparılıp oklavayla açılır.İç malzemesi koyularak sarılır ve rulo yapılır.Diğer hamurlar da rulonun etrafına sarılır.Üzerine yoğurt sürülüp pişirilir.

Anammmmmmmm en sevdigim
Yemeyi tabi
Yapamam ben bunu tepeme geciririm o carsaf yufkayi

Geldin de kapıma , şekerparesiz mi gönderdim

Adra canım ne zamandır girmiyordum buralara , yine döktürmeye devam ediyorsun canım
Evet Aus birşeyler yapıyorum işte.Yapınca da paylaşıyorum böyle:)Sen diyet yapıyorsun sanırım.Onun için hiç uğrama buralara.Çok sakıncalı.

Palamut ekşilisi.Diğer adı buğulama.Tarifi daha önce vermiştim.

Peynirli poğaça.Kıyır kıyır olandan.Bunun tarifi de sayfada mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…