İşkembe çorbası sevmiyorsunuz dimi.Ohh ne güzel hepsini ben yerim.Annemin elinden mis gibi:)
İşkembeler temizlenip doğranır.Düdüklüye koyulup üzerine çıkacak kadar su eklenir.Tuzu,pulbiberi,karabiberi ve ezilmiş sarımsağı eklenir.Biraz un sulandırıp eklenir ve pişirilir.Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı toz biber veya pulbiber gezdirilir.Bol limonla servis edilir.
Eki Görüntüle 1896908
En basit en lezzetli pasta.Bisküvili pasta.Yoğun kakaolu puding pişirilip kat kat bisküvilerin üstüne dökülür.Fındıkla süslenir.
Eki Görüntüle 1896910
Teşekkürler canım.3 nüde çok severim eline sağık.:)
Annemin el açması ıspanaklı kıymalı böreği.
Yaş veya kuru maya,un,tuz ve ılık suyla hamur yoğrulur.Üstü örtülerek mayalandırılır.İçi için sıvıyağda soğanla kıyma kavrulur.Haşlanan ıspanaklar eklenir.Pulbiber,karabiber ve tuz eklenir.Mayalanan hamurdan parça koparılıp oklavayla açılır.İç malzemesi koyularak sarılır ve rulo yapılır.Diğer hamurlar da rulonun etrafına sarılır.Üzerine yoğurt sürülüp pişirilir.
Eki Görüntüle 1897850
Bizim bu taraflarda cok yapiyorlar bu yemekten =)Bu da lahana çorbası günümüzden:)Mısır ekmeği mısır ekmeği olalı eminim hiç kalp şekline girmemiştir.Yazık ona.
Eki Görüntüle 1896911
Ben de açmayı değil yemeyi severim.Anammmmmmmmen sevdigim
Yemeyi tabi
Yapamam ben bunu tepeme geciririm o carsaf yufkayi
Sizin o taraflar neresi?Karadeniz Bölgesine yakın mı Margarikotin?Bizim bu taraflarda cok yapiyorlar bu yemekten =)
Evet Aus birşeyler yapıyorum işte.Yapınca da paylaşıyorum böyle:)Sen diyet yapıyorsun sanırım.Onun için hiç uğrama buralara.Çok sakıncalı.
Geldin de kapıma , şekerparesiz mi gönderdim
Adra canım ne zamandır girmiyordum buralara , yine döktürmeye devam ediyorsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?