- 16 Kasım 2008
- 13.765
- 13.418
- 823
Bul tabi da.Bulurim oni dayanlış yazdım düzeltecektim doğrusu bu zaten dedim
Yap banada yolla![]()

Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bul tabi da.Bulurim oni dayanlış yazdım düzeltecektim doğrusu bu zaten dedim
Yap banada yolla![]()
ya bence de biber dolmasının küçüğü makbul annemlede pazardan en küçüklerini seçiyoruz biz hep cins cins bakıyorlar bize büyük olan bana çok saçma geliyor ne o öyle pilav yer gibiRica ederim canım.Sizin işinize yarıyorsa ben mutlu olurum.Biber dolmasının minikleri makbuldur bizde.İri iri sevmiyoruz.O elmalı pasta harikadır.Geçen gün tart şeklinde yaptım kapanın elinde kaldı.
![]()
ya şundan yapmıştım bende çok güzel dereotlu poğaça dereotunuda çok severimDereotlu poğaça severlere nefis bir tarif.
DEREOTLU POĞAÇA
MALZEMELER
150 gr.yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Çeyrek demet dereotu
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
Peynir
Maydanoz
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılıp en son un koyulup yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan parça koparılıp avuç içinde açılıp peynirli maydanozlu içten koyulup kapatılıp yuvarlanır.Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir.(Davul fırında da pişirebilirsiniz.)
Eki Görüntüle 1890335
Eki Görüntüle 1890337
Aynen.ya bence de biber dolmasının küçüğü makbul annemlede pazardan en küçüklerini seçiyoruz biz hep cins cins bakıyorlar bize büyük olan bana çok saçma geliyor ne o öyle pilav yer gibi
ya şundan yapmıştım bende çok güzel dereotlu poğaça dereotunuda çok severim![]()
Eline sağlık lahmacunu çok severim tabi böreğideİyi akşamlar.
Yufkadan lahmacunu denemeyen var mı?Mis gibi oluyor tavsiye ederim.Tarifi daha önce vermiştim.
Eki Görüntüle 1892978
Bu da kestiğim lahmacunlardan artan parçalarla yaptığım kırpık böreğim.Çok ekonomiğim görüldüğü üzere.Artan yufkaları elimle parçalandım.Az süt,az sıvıyağ ve biraz peynirle harmanladım.Borcama koyup üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpip pişirdim.
Eki Görüntüle 1892979
Ben de bayılırım.Döner mi lahmacun mu desen lahmacun derim o derece.Eline sağlık lahmacunu çok severim tabi böreğidebu lahmacunu evde yapınca kişi başı kaç tane çıkıyor erkek kardeşim bir oturuşta bazen 10 tane yer boyutu böyle küçük olanlardan senin yaptığın gibi.
Mersin de içini biz hazırlayıp fırına veriyorduk hamuru onlardan oluyordu ama istanbulda çogunluk hazır 1 kere kardeşim söyledi eve ama begenmedim.Dönerin içinede ketcapı doldurmuşlar ev işlerini bir rayına koysak ben de evde denerim.Ben de bayılırım.Döner mi lahmacun mu desen lahmacun derim o derece.Erkek kardeşin 10 tane yiyorsa bundan 20 tane yiyebilir.
Küçük oluyor çünkü.Bir de yufka ya hafif:)Fındık lahmacun gibi düşün.Yarışmaya katıldığım zaman iki yufkayı üst üste koyup küçük çorba kasesiyle kesmiştim 14 tane çıkmıştı.Ama bu sefer daha az çıktı galiba.Yufkalar bazen küçük çıkabiliyor.
![]()
Burada da öyle bir adet yok.Lahmacun fırına verilmez.Biz pideyi veririz.Adana Mersin civarı fırına veriyor genelde galiba.Yaparlar ama işte sizin de beğenmediğiniz gibi güzel olmaz.Ketçapı istemezseniz koymazlar.Genelde sorarlar aslında soslu mu sossuz mu olsun diye.Ben de soslu severim.Mersin de içini biz hazırlayıp fırına veriyorduk hamuru onlardan oluyordu ama istanbulda çogunluk hazır 1 kere kardeşim söyledi eve ama begenmedim.Dönerin içinede ketcapı doldurmuşlar ev işlerini bir rayına koysak ben de evde denerim.
yok canım sormadılar fark ettim katıyorlar ketçabı ben istemiyorum katmayın dedim normalde sormaları gerek,benim bildiğim sos yapılsa bile ketçap olmaması gerek salçadan yapıyorlar bazı yerlerde.ketçaba ben sos demem kiBurada da öyle bir adet yok.Lahmacun fırına verilmez.Biz pideyi veririz.Adana Mersin civarı fırına veriyor genelde galiba.Yaparlar ama işte sizin de beğenmediğiniz gibi güzel olmaz.Ketçapı istemezseniz koymazlar.Genelde sorarlar aslında soslu mu sossuz mu olsun diye.Ben de soslu severim.Düzene girerseniz denersin inşallah lahmacunu.
Evet ketçap değil koydukları farklı bir sos.Yani buradaki öyle.Bence de ketçap sos değil:)yok canım sormadılar fark ettim katıyorlar ketçabı ben istemiyorum katmayın dedim normalde sormaları gerek,benim bildiğim sos yapılsa bile ketçap olmaması gerek salçadan yapıyorlar bazı yerlerde.ketçaba ben sos demem ki![]()
istanbul da ketçap koyuyorlarEvet ketçap değil koydukları farklı bir sos.Yani buradaki öyle.Bence de ketçap sos değil:)
Aynı gün değil ertesi gün bitiyor.Eline sağlık bu arada sizin evde yeniyor böyle şeyler pasta-poğaça aynı gün bitiyor değil mi![]()