- Emoji Skoru
- 353
- Puanlar
- 303
- Konu Sahibi Yorgunbirisi
Sanki baya da yüklenmişsiniz gibi kendinize. Ayda 2 bile olsa duygularınızı biraz daha anlamlandırmak adına belki deneseniz fayda görürsünüz maddi olarak zorlamayacaksa. Ben de uzun süredir devam ediyorum, terapistimin zeki ve güzel sorular sorabilen biri olduğunu düşünüyorum, sorduğu bazı sorular gerçekten ufkumu açıyor, bağlantısı olmayan şeyler gibi gelen 2 farklı durum aslında bağlantılı çıkabiliyor. E ne işe yarıyor bu derseniz sakinleşiyorum. Her duygumu mekanikleştirip mantıklı açıklamalar bulmaya çalışmayı azalttım. Kendime yaptığım baskıyı azalttı mesela.Samimi mesajınız için teşekkür ederim. Destek almayı kendim farkındalığım olışup kafamda her şey oturmuştu. Hatta başka sorunlarımı konuştum ayrılık yerine okadar umurumda olmadı bir süre sonra. Metot mu bilmiyorum ama kendimi kurallardan konteolcülükten vazgeçmeye çalışarak duygularımı yaşayarak özetle özgür bıraktım diyebilirim. O kadar çok yazdım ki kitaplar okudum videolar izledim insanlarla konuştum. Bunları çok yapınca uzun bir süre hepsini yapmayı bıraktım çünkü yazacak bir şeyim kafamın alacağı bir kelime kalmamıştı. Kendimi geliştireceğim diye o süre canımı çıkardım. İşte çalıştım o süre de işim çok yoğun bir işti.
Aklıma çözülecek bir şey varmış gibi gelmiyor. Karşıma çıksa kendini anlatmak istese dinlemeden geçmek isterim vakit kaybı olarak görürüm. Bilmiyorum belkide dediğiniz gibi çözmem gerekmiyordur. İstemeden yine kendimi sıkıştırıyor da olabilirim bilemiyorum.![]()
Şu şükür defteri olayı var bilmiyorum biliyor musunuz. Şükür defteri, teşekkür defteri gibi düşünebilirsiniz.
Hayatta sahip olduğunuz her şeye karşı farkındalığı arttırmaya yönelik, bir süre sonra da beyin olumsuz yerine öz benliğine dair olumlu şeylere odaklanıyor. Ben ve çevremden birkaç arkadaşım fayda gördük.
O adamı, ona dair bir şeyleri düşünmek yerine aldığınız nefes, keyifle içtiğiniz bir kahve, sahilde yaptığınız bir yürüyüş için bile kendine teşekkür etmek insanı gerçekten kendine odaklıyor. Bence en azından denemekten zarar gelmez