Şimdi ben bu iletiyi okusam, hele de durumum anlatılanlardan kötüyse, millet kendine dert arıyor derim. Fakat işte herkesin kesesine göre derler ya...
Son zamanlarda kendimi hayatta çok küçük çok sıkışık hissediyorum. Maddi durumum iyi değil. Okuyorum. Okuyorum çünkü mezun olduğum bölüme özel sektörde iş yok. Ancak üniversitede kalırsam para kazanrım. O yüzden doktoraya başladım. Aslında doktora yapacak durumum yok ama işte daha iyi bir iş için. Şimdi haftada üç gün ders, iki gün part time iş iki gün de ders çalışmaya vakit kalacak. Üst baş, yeme içme yok, işte elime geçen akbil parası kitap parası birkaç fatura parası olacak.
Hadi maddiyata şuan yapacak çok şey yok da, çevremdeki insanlara da mı yok? Onlar da batıyor. Bir erkek arkadaşım var. Nişan düşünülüyor birkaç ay içinde. Gelin görün ki temel her şey olmasına rağmen (güvendir saygıdır vs) fazladan tek paket koymamışlar garibime. bir buçuk senedir birlikteyiz. bir kere yemeğe çıkmışlığımız yok. bir şey yaptığımız yok. Ailem iyidir ordadırlar çoğu zaman, ama bir dert konuşmak desen bir plan desen ona vakitleri yok.
Yani sanki her şey doyacak kadar var. Keyfe dair hiç bir şey yok. Özellikle erkek arkadaş mevzuu ( en rahat değiştirilebilecek müdahale edilebilecek o ya, neticede para daha fazla kazanamıyorum ve ailemi değiştiremem) çok kafamı kurcalıyor. Bir şeyler ters gitti mi köşeye çekilip somurtan biri değilim gerekirse bin defa konuşur anlatır araştırır yoluna koymaya, nezaketle, çalışırım. Bin defa onunla da konuştum. Hep yapacağım der hep de bir şey olmaz. Tipik değil mi? Sevgilim bana ilgi göstermiyor.
Yani bayıltıyor bazen hayat. Dengeli ve doyumla yaşanması gerektiğine kesinlikle inanıyorum. Abartı işlerden oldum olası hiç haz almadım. Ama bir ayı borçlardan sonra ele kalan 250 tl ile 26 yaşında geçirmek mi olmalı bu kanaat? Sırf aldatmıyor, dövmüyor kötü davranmıyor diye sevgili değil tamamen arkadaş gibi davranan biriyle evlenmek mi olmalı? Kanaatin de bir sınırı limiti yok mudur. Herhalde varsa da ben kaçırıyorum.
Bu gün dolunay (evet ben inanırım böyle şeylere) başka kimselerin de canı sıkkın olabilir farklı mevzulardan. Bir Ya sabır kendime bir de size çekiyorum...