Afrika kölesi gibi oldum

Polemik olacak ama bende birşeyler söylemek istiyorum..
Eşinizin yaptığını içinize nasıl siniyor..3,5 yaşında oğlum var varın evin halini siz düşünün ama yinede eşime hiç bir iş düşürmem. Ütümüde, yerleri silmeyide,çamaşırıda,tozuda,bulaşığıda ben yaparım ve kaldıki bende çalışıyorum..Eşimden tek istediğim kıyafetlerini düzgünce yerine koyması ki sağolsun yaparda..Çok nadirdir eşimden yardım istediğim oda en fazla yemek yediğimiz masayı toplamada yardımcı olması..Şimdi ben kölemiyim ve inanın hepsini zevkle yapıyorum ve evim daimi temizdir.Anca büyük temizliğe bayan alıyorum oda senede 2 kez.

iyi de arkadaşım siz böyle bi hayatı benimsediniz memnunsunuz diye, bu arkadaş kendinimi paralasın. madem evlendiler eşi de her türlü ev işine yardım edecek. siz aksini düşünüyo, uyguluyo olabilirsiniz ona bişey diyemem ama normali budur, erkekde ev işlerine yardım etmelidir. ne yani kadınla eve hizmetçi olsun diyemi evlendi yoksa hayatı paylaşmak için mi? yok o erkekdir yok elinden gelmez yok anlamaz yapamaz zihniyeti yüzünden çoğu erkek şuan bu halde. ama ben öyle annelerde tanıyorum ki, oğlunu öyle güzel yetiştirmiş ki, yani onla evlenecek kız ne şanslı diye düşünüyorum. ama anneler bu konuda doğru yetiştirememişse bile, eşleri uğraşıp doğru yolu göstermeli yardım etmeyi öğretmeli.

öncelike görüşünüzü paylaştığınız için teşekkürler.

Muhalefet olmak adına cevap yazmıyorum. Sadece öz fikrimi açıklamak için yazıyorum.

eşimin 2 kız kardeşi var. Biri doktor diğeri lisede. İkisi de yumurta kırmayı bilmez. Evde kayınvalidem deli gibi hizmet eder. Kızlarına da iş yaptırmaz oğluna yaptırmadığı gibi. bunun nedeni, kendisi gibi ezilsin istemiyor. Kendisi evlendiğinden beri kayınvalidesi ile kayınpederine bakıyor. Zamanında çok ezilmiş. Evlatlarını okutuyor ki, çok para kazansınlar, eşlerine muhtaç olmasınlar, rahat bir hayat yaşasınlar diye.

e biz de bu yüzden okutulduk. Ben ilk evlendiğim sene 2 ay ev hanımıydım. O süreçte evde tüm gün temizlik yapardım. Akşama da eşimle gezmeye giderdik. Yemek de batmazdı, ev işi de. Evin kontrolünü harika sağlamıştım.

Sonra işe girdim. Malum özel sektör.Yeri geliyor Mesaiye kalıyorum. Hepsi bana ağır geliyor. Öbür yandan, ben de gezmeyi seven biriyim. Bu evlilikte birileri hayatını yaşarken diğerinin sorumlulukara gark olması bence adil değil. Hepimiz anne kuzusuyuz. bunun için büyütülmedik bence.

Ben kendini eşine evlatlarına adamış çok kadın gördüm. Hepsi 55- 60 yaşında yıpranmış hasta geziyorlar....

kızmakta çok haklısınbi arkadaşın dediği gibi evdeki fazla eşyalardan kurtulsan temizlik için daha az zaman harcarsın mesela benim evimde de az eşya vardır hızlı hızlı 1 2 saatte heryeri tertemiz yapabiliyorum bu da genel temizlik haftada bir..onun dışında çocuk olmadığı için hafta içi sadece işten gelince yemek yaparım...gezmeye vaktim var ama nerdeeee pc başında otur dur

kendini bu kadar temizliğe kaptırma hasta falan olursun sonra Allah muhafaza, bütün hayatını ev işi yaparak geçiremezsin, etrafı biraz sil süpür sonra kocanla çık gez dünyaya bidaha mı gelecen, anladığım kadarıyla çalışıyormuşsun çocuğunda yok sanırım, e karı koca çalışıyo çocukta yok evde 3. şahısta yok ne diye kirlensin eviniz tuvalet banyoyu yıkarsın,bide toz alırsın süpürgeye de tutarsın sonra çık gez, bu kadar temizlik hastası olma canım benim canının kıymetini bil....

Son düzenleme:
Analar oğullarını küçüklüklerinden itibaren böyle yetiştiriyor.Paşa oğulları hepsi. :)) Erkek annelerine büyük görev düşüyor bu noktada.Annesine yardım etmeyi öğrenen erkek yarın öbür gün eşine de yardım edecektir,hem de seve seve.Hayat müşterek,eskiden kadınlar çalışmıyormuş bu nedenle tüm evin yükünü sırtlanıyorlarmış.El insaf,günümüzde kadınlar çalışıyor.Robot mu yahu kadın?Adamı baksın,çocuğu baksın,evin işini yapsın,bi de para kazansın... Ben olsam eşimle gezerim tozarım ev ne olursa olsun!Bi daha gelmeyeceksin bu dünyaya...Ayda bir kadınını al,gerisine eşin de paşa paşa yardım edecek,başka yolu yok...

Birincisi her erkeğin yaptığı bir değil mesela benim babam değme ev hanımlarına taş çıkartacakdüzeyde çok güzel temizlik yapabilir yemek yapabilir elinden her iş gelir gayet de yaptığı şeyler herkesin içine siner. İkincisi sizin çalışma koşullarınız ile herkesin çalışma koşulları bir değil evinde akşam 8-9 gibi olan bayanlarımız var. Üçüncüsü siz kendinizi süper kadın ilan edip bu yolda canla başla çalışıyorsunuz diyeherkes böyle kendini ev işlerine adamak zorunda değil.

Son düzenleme:
Evin muhtemelen 4 veya 5 odadır genelleme olarak konuşuyorum... birde mutfak vardır..
haftanın bir günü iki odayı diğer günü kalan 2 odayı süpürün.. yer tozlarını viledalayın..
küçük süs objelerini bibloları küçük eşyaları azaltın. toz almak kolaylaşır..
Banyoyuda banyoya girecğiniz bi zaman yarım saat önce girin önce banyoyu yıkarsınız duş alıp çıkarsınız..
2 haftada bir evde kalıp dip köşe girersiniz:)ayda 1 de temziliğe kadın geliyormuş..
Temizlik elbette önemlidir ama hayattan geri kalmanıza sebep olacaksa sizi mutlu etmicekse ne fayda:))

Yapılması gereken işler için dominantlık yapıyormuşsun ya, yapma... Bırak evi b.k götürsün yoksa anlamayacak yaptıklarının değerini. Hep derim, temizlik öyle bir şey ki yapmadığında belli olmaz yaptığında görünür.

canim bosver gitsin
demesi kolay tabii
bak benim 1 bck yasinda super yaramaz bi oglum var
calismiyorum ustelikte
ama napimm evimi gorsen harp olmus burda dersin
onceleri bende takiyodum o dagitiyo ben topluyodum
baktim olmuyo biraktim isin ucunu darmadagin her yer
ama psikolojim eskiye gore daha saglam o da bi gercek

skma canini akil saglgin hepsinden onemli
bak kocana ne kadar relax..
ona inat takma hatta

İşte ben buna inanamam; yani evin harp meydanı gibiyken psikolojinin sağlam, içinin rahat olması bana imkansız geliyor.

Bir kere dağınıklığın kendisi başlı başına stres kaynağı.

Obsesyon derecesindeki temizlik düşkünlüğü tabii ki huzurszluk verici ama dağınıklığın içinde de huzur bulmayı anlayamam, inanmam da açıkçası.

kesinlikle obsesyon derecesinde temizlik hastalığım yok.
hatta dağınık biriyimdir. Evi toplu ve temiz tutma gayretindeyim.

bir aralar çok pisti. ansızın misafirler geldi. rezil oldum diyebilirim. Bunu birdaha yaşamak istemiyorum..

sizin yazdiginiz her satira hayranim öyle icten güzel yaziyorsunuz ki sanki bi kitap okur gibi okuyorum devamini bekler gibi...
her yazinizi gördügümde mutlaka okurum okumadan gecmem.

aynı durum bizde de var. kocama artık evli bir adam olduğunu söylemekten bıktım usandım. adamda aile olgusu yok ki. doğru dürüst bir aile ortamında büyümemiş. bunu en başından söylemişti annem ama aşk işte. başlarda gözünü kör ediyor insanın. konuşmak bile işe yaramadı bizde ne yazıkki. kedi köpek gibiyiz artık.daha 3 senelik evliyiz üstelik :S

Ben yine de Ümitliyim. Bir yolu olmalı çözüm bulabilmek için diyorum.

Benim eşim ise tam tersi, ailesiyle kedi ve köpek gibi olan adam evlenince ana kuzusu, baba kuzusu oluverdi.
Ne garip birşeydir şu insanoğlu.

size bunu ispatlayamam ki..
sizde soylemissiniz kendi agzinizla SIZE IMKANSIZ GELIYOR..

Gercekten evliliginizden ve mutlu oldugunuzdan emin olmadan bir cocuk yapmayin.
Her zaman söylüyorum, cocuk tek kisinin tasiyabilecegi bir sorumluluktan cok öte bir sorumluluk.
Bizim ataerkil toplumumuz kadina evde otur, cocuk bak, hem evin, hem cocugun hemde
esin sorumlulugunu tek basina yüklen dedigi icin babalarin kafasi rahat.
Bunun normal ve hakki oldugunu düsünen erkek, kadinin tek basina yetistirdigi cocugun
babasi oldugunu ilan etmekten öte gitmiyor.
Dolayisiyla cocuk sahibi olmadan evvel iyi düsünün.

Esinbanu hanım. Müthiş bir tespitte bulunmuşsunuz. Güzel satırlarınızı zevkle okudum.
Sizinle tamamen hemfikirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…