- Konu Sahibi ReinedelAmour
-
Polemik olacak ama bende birşeyler söylemek istiyorum..
Eşinizin yaptığını içinize nasıl siniyor..3,5 yaşında oğlum var varın evin halini siz düşünün ama yinede eşime hiç bir iş düşürmem. Ütümüde, yerleri silmeyide,çamaşırıda,tozuda,bulaşığıda ben yaparım ve kaldıki bende çalışıyorum..Eşimden tek istediğim kıyafetlerini düzgünce yerine koyması ki sağolsun yaparda..Çok nadirdir eşimden yardım istediğim oda en fazla yemek yediğimiz masayı toplamada yardımcı olması..Şimdi ben kölemiyim ve inanın hepsini zevkle yapıyorum ve evim daimi temizdir.Anca büyük temizliğe bayan alıyorum oda senede 2 kez.
Eşinizin yaptığını içinize nasıl siniyor..3,5 yaşında oğlum var varın evin halini siz düşünün ama yinede eşime hiç bir iş düşürmem. Ütümüde, yerleri silmeyide,çamaşırıda,tozuda,bulaşığıda ben yaparım ve kaldıki bende çalışıyorum..Eşimden tek istediğim kıyafetlerini düzgünce yerine koyması ki sağolsun yaparda..Çok nadirdir eşimden yardım istediğim oda en fazla yemek yediğimiz masayı toplamada yardımcı olması..Şimdi ben kölemiyim ve inanın hepsini zevkle yapıyorum ve evim daimi temizdir.Anca büyük temizliğe bayan alıyorum oda senede 2 kez.
canim bosver gitsin
demesi kolay tabii
bak benim 1 bck yasinda super yaramaz bi oglum var
calismiyorum ustelikte
ama napimm evimi gorsen harp olmus burda dersin
onceleri bende takiyodum o dagitiyo ben topluyodum
baktim olmuyo biraktim isin ucunu darmadagin her yer
ama psikolojim eskiye gore daha saglam o da bi gercek
skma canini akil saglgin hepsinden onemli
bak kocana ne kadar relax..
ona inat takma hatta
Bu konuya belki başka türlü çözümler üretilebilir.. En azından ben öyle yaptım..
Ev temizliği dışında, "Dağınıklık" kelimesine inanılmaz yeni tanımlar getiren eşim sayesinde farklı bir çözüm bulmam da ne yazık ki gecikmedi..
Bundan önce oturduğumuz kendi evimiz inanılmaz büyüktü iki kişi için.. Ev ne kadar büyük olursa, eşya da o kadar fazla oluyor.. İnsanoğlu boşlukları doldurmakta ustadır.. Dolaplar bile kurtarmıyor bir yerden sonra.. Eşyanın kölesi oluveriyoruz..
Açıkçası ben dayanamadım.. Yaşamaya da hakkımız var çünkü...
Kiraya çıktım, önce ki evimin yarısı kadar bir eve.. Eşyaların gereksiz olanlarının hepsinden vazgeçtim.. İşlevsel bir mutfak, az eşyalı bir salon, bebek için hazırlanan bir oda ve minimalist bir yatak odası ile yaşıyorum şu an.. Lüksün ev mi yoksa yaşam hakkı mı olduğu konusunda karar verme mekanizmasından geçiyor herşey, sanırım...
İki haftada bir ütücü tutuyorum, iki haftalık herşey ütülenip kaldırılıyor..
Ayda bir derin temizlik yapıyorum, ki hiç gerek kalmıyor gibi bir şey.. çünkü her haftasonu ve akşam zaten derine yakın bir temizliği çok kısa sürede yapabiliyorum.
Camları sildirmek için de (Yükseklik korkusu var) bir kadın tutuyorum her ay..
İnanılmaz boş vaktim var.. Üretmek için.. gezmek için... Kendime ayırmak için...
Belki böyle bir şey düşünebilirsiniz...
Erkekler temizlikten hazzetmezler... Ben eşime bile toplu olmayı öğretemedim.. Olmuyor.. Annenin öğretemediği bir şeyi ne yazık ki şartlandırmayla öğretmek imkansız.. karakter çünkü...
Bebek de geliyor, işimi arttıramam.. Zira köle değilim... Kimseye muhtaç olmayı da sevmem..
Evliliğimden de vazgeçmek istemiyorum bu basit şey için....
Evi küçültüp, biraz eşyaları dağıtınca hem sen inanılmaz rahatlarsın, hem hayatın...
Küçük bir tavsiye.. ve inan zor değil...
Ps. Üstelik hesaba katmadığımız pozitif bir yanı daha oldu bunun... Kendi evimden aldığım kira, tuttuğum evin kirasını fazlasıyla karşıladığı gibi, ütücü ve cam temizleyici hanıma da yetişiyor da artıyor.. Bunu da söylemeden geçmek istemedim...
aynı durum bizde de var. kocama artık evli bir adam olduğunu söylemekten bıktım usandım. adamda aile olgusu yok ki. doğru dürüst bir aile ortamında büyümemiş. bunu en başından söylemişti annem ama aşk işte. başlarda gözünü kör ediyor insanın. konuşmak bile işe yaramadı bizde ne yazıkki. kedi köpek gibiyiz artık.daha 3 senelik evliyiz üstelik :S
İşte ben buna inanamam; yani evin harp meydanı gibiyken psikolojinin sağlam, içinin rahat olması bana imkansız geliyor.
Bir kere dağınıklığın kendisi başlı başına stres kaynağı.
Obsesyon derecesindeki temizlik düşkünlüğü tabii ki huzurszluk verici ama dağınıklığın içinde de huzur bulmayı anlayamam, inanmam da açıkçası.
Gercekten evliliginizden ve mutlu oldugunuzdan emin olmadan bir cocuk yapmayin.
Her zaman söylüyorum, cocuk tek kisinin tasiyabilecegi bir sorumluluktan cok öte bir sorumluluk.
Bizim ataerkil toplumumuz kadina evde otur, cocuk bak, hem evin, hem cocugun hemde
esin sorumlulugunu tek basina yüklen dedigi icin babalarin kafasi rahat.
Bunun normal ve hakki oldugunu düsünen erkek, kadinin tek basina yetistirdigi cocugun
babasi oldugunu ilan etmekten öte gitmiyor.
Dolayisiyla cocuk sahibi olmadan evvel iyi düsünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?