- Konu Sahibi ReinedelAmour
-
herşey bir yana bu tür konular açılınca
bazıları ben çocukta bakıyorum temizlikte yapıyorum kocamada hiç bi iş buyurmuyorum diye övünüyorlar ya
ben size ne diyeyim hatunlar
.............
Aferin onlara... Bunu duyunca her şeye değiyor demek ki.
tabi değiyordur eminim sadece alkışlanmak pohpohlanmak için insanın kendini telef etmesine değermi hiç
tabi birde olması gereken budur gibi anlatılmasına
herşey bir yana bu tür konular açılınca
bazıları ben çocukta bakıyorum temizlikte yapıyorum kocamada hiç bi iş buyurmuyorum diye övünüyorlar ya
ben size ne diyeyim hatunlar
.............
Kadının hem dışarıda hem evde çalışması kadını çok yıpratıyor,kimse kimsenin kölesi değil evlenip eş oldular diye.
Eşinize kararlı bir dille anlatın çok yorulduğunuzu ve evinizdeki işlerin ortaklaşa yapılması gerektiğini.
Orada burada kendi başına gezip tozuyorsa,eve geldiğinde ev tertemiz önünde sıcak yemeği varsa hepsi sizin sayenizde,bunları görmesini sağlayın.
En çok sinir olduğum şeylerden biri 2 eş de çalışıyorken,eve işten döndüklerinde kadın sofra hazırlar o yorgun haliyle erkek gider elinde kumandası tv izler.
Yemek yenir sofra toplanacaktır bir bakarsınız erkek pırrrr uçmuş yine tv başına ! Olmaz hanımlar olmaz,şu kedinin bacağını ilk geceden ayırın ne olur :/
Erkeklerin,eşlerinizin kölesi değilsiniz.
Ha kadın ev hanımıdır ona bir şey demiyorum,elbette eşi gelene dek yemeği yapıp evi temiz tutacak,ama şartlar aynıysa yani hem kadın hem erkek çalışıyorsa kusura bakmayın hanımlar ama bir evde erkek iş yapmıyorsa bu sizin yüzünüzdendir,çok rahata alıştırmışsınızdır eşlerinizi
Rahata alıştıran bizler değiliz. Anneleri. 32 yaşında bir adamı nasıl değiştirebilirsiniz ki ? Ancak dört beş tencere Çanak kafasına fırlatarak mı ?
Kayınvalide sorunasalı da ayrı bir durum. evde misafirler var. Deli gibi mutfakta koşturuyorum. Eşim yanıma geldi, başımda dikildi. Kayınvalidem buna bile tahammül edemedi. " oğlum sen otursana, çalışıp yoruluyorsun sen " demezmi.Delirdim.
Benim öfkelendiğimi anladı kayınvalidem, daha sonra yalaka cümleler kurmaya başladı... Ben iyi bir insan olmak adına zamanında sustuğma çok pişmanım. Ağzınızdan uyarıcı bir kaç kelime çıkınca, kafanız kopmaz..
Evi tasidik. Esim ne eski evi toplamada ne yeni evi yerlestirmede bir tek cope bile elini surmedi. Yorgunluktan geberdim resmen. Yeni evde bardaklari dolaba yerlestirirken bi yandan dolabin yukari acilan kapagini tutup bi yandan bardak koyarken kolum koptu resmen. O arada da esim icerde oturmus manzara keyfi yapiyomus. Kayinvalidem ''oglusuma bak benim manzara keyfi yapiyo " dedi. Ben de tam o sirada Allah biliyo ya tmamen tesadufen esimi cagirdim dolabin kapagini tutsun diye. Kayinvalidenin dedigi laf su; 'mona'yi uyandirdim. Lafa bak yilani uyandirdim der gibi. Sonra da kimse anlamiyo bu antipati neden...
Evi tasidik. Esim ne eski evi toplamada ne yeni evi yerlestirmede bir tek cope bile elini surmedi. Yorgunluktan geberdim resmen. Yeni evde bardaklari dolaba yerlestirirken bi yandan dolabin yukari acilan kapagini tutup bi yandan bardak koyarken kolum koptu resmen. O arada da esim icerde oturmus manzara keyfi yapiyomus. Kayinvalidem ''oglusuma bak benim manzara keyfi yapiyo " dedi. Ben de tam o sirada Allah biliyo ya tmamen tesadufen esimi cagirdim dolabin kapagini tutsun diye. Kayinvalidenin dedigi laf su; 'mona'yi uyandirdim. Lafa bak yilani uyandirdim der gibi. Sonra da kimse anlamiyo bu antipati neden...
iş yapmayan adam yapmıyor. anneleri de buna çanak tutuyor.
Gelinler seçilmiş hizmet köleleri aslında kayınvalideler için.
Övünerek söylenmez
Ama gercekten oyle kadınlar var niye böyle dusunuyosunuzki
içine niye atıyorsunki.
otur bir güzel konuş kocanla.
kendini paralama böyle.
üç çeşit yapacağına bir çeşit yemek yap koy önüne.
ne bu derse yetiştiremedim dersin gerekirse dışarıdan söyle yemeği.
o dışarı çıkarken sende çık peşinden.
temizliğe kadını 1 kere alıyorsan 2 kere al.
kocan yardım ederken söyleniyorsa da duyma.
oda zaten tamam bırak git diyesin diye söyleniyor.
oooo çok temiz olmuş benden güzel siliyorsun de çık işin içinden.
zamanla oda bakar sen git demiyorsun söylenmeden yapar temizliği.
Bu konuya belki başka türlü çözümler üretilebilir.. En azından ben öyle yaptım..
Ev temizliği dışında, "Dağınıklık" kelimesine inanılmaz yeni tanımlar getiren eşim sayesinde farklı bir çözüm bulmam da ne yazık ki gecikmedi..
Bundan önce oturduğumuz kendi evimiz inanılmaz büyüktü iki kişi için.. Ev ne kadar büyük olursa, eşya da o kadar fazla oluyor.. İnsanoğlu boşlukları doldurmakta ustadır.. Dolaplar bile kurtarmıyor bir yerden sonra.. Eşyanın kölesi oluveriyoruz..
Açıkçası ben dayanamadım.. Yaşamaya da hakkımız var çünkü...
Kiraya çıktım, önce ki evimin yarısı kadar bir eve.. Eşyaların gereksiz olanlarının hepsinden vazgeçtim.. İşlevsel bir mutfak, az eşyalı bir salon, bebek için hazırlanan bir oda ve minimalist bir yatak odası ile yaşıyorum şu an.. Lüksün ev mi yoksa yaşam hakkı mı olduğu konusunda karar verme mekanizmasından geçiyor herşey, sanırım...
İki haftada bir ütücü tutuyorum, iki haftalık herşey ütülenip kaldırılıyor..
Ayda bir derin temizlik yapıyorum, ki hiç gerek kalmıyor gibi bir şey.. çünkü her haftasonu ve akşam zaten derine yakın bir temizliği çok kısa sürede yapabiliyorum.
Camları sildirmek için de (Yükseklik korkusu var) bir kadın tutuyorum her ay..
İnanılmaz boş vaktim var.. Üretmek için.. gezmek için... Kendime ayırmak için...
Belki böyle bir şey düşünebilirsiniz...
Erkekler temizlikten hazzetmezler... Ben eşime bile toplu olmayı öğretemedim.. Olmuyor.. Annenin öğretemediği bir şeyi ne yazık ki şartlandırmayla öğretmek imkansız.. karakter çünkü...
Bebek de geliyor, işimi arttıramam.. Zira köle değilim... Kimseye muhtaç olmayı da sevmem..
Evliliğimden de vazgeçmek istemiyorum bu basit şey için....
Evi küçültüp, biraz eşyaları dağıtınca hem sen inanılmaz rahatlarsın, hem hayatın...
Küçük bir tavsiye.. ve inan zor değil...
Ps. Üstelik hesaba katmadığımız pozitif bir yanı daha oldu bunun... Kendi evimden aldığım kira, tuttuğum evin kirasını fazlasıyla karşıladığı gibi, ütücü ve cam temizleyici hanıma da yetişiyor da artıyor.. Bunu da söylemeden geçmek istemedim...
Bunların çıktısını alıp duvarıma asacağım.
Aynı önerilere benim de ihtiyacım var çünkü.
Her şeyin en güzeli, en düzgünü olsun diye paralanmak niye, karşındaki vedat milor sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?