Afrika kölesi gibi oldum

daha kendını paralama bence,ayrıl gıtsın daha ortada cocuk fılanda yokmus zaten hıc sorun degıl ama tabı rvlılıgı yurutemıyıcegıne ınandıysan

Kadının hem dışarıda hem evde çalışması kadını çok yıpratıyor,kimse kimsenin kölesi değil evlenip eş oldular diye.

Eşinize kararlı bir dille anlatın çok yorulduğunuzu ve evinizdeki işlerin ortaklaşa yapılması gerektiğini.

Orada burada kendi başına gezip tozuyorsa,eve geldiğinde ev tertemiz önünde sıcak yemeği varsa hepsi sizin sayenizde,bunları görmesini sağlayın.

En çok sinir olduğum şeylerden biri 2 eş de çalışıyorken,eve işten döndüklerinde kadın sofra hazırlar o yorgun haliyle erkek gider elinde kumandası tv izler.
Yemek yenir sofra toplanacaktır bir bakarsınız erkek pırrrr uçmuş yine tv başına ! Olmaz hanımlar olmaz,şu kedinin bacağını ilk geceden ayırın ne olur :/

Erkeklerin,eşlerinizin kölesi değilsiniz.

Ha kadın ev hanımıdır ona bir şey demiyorum,elbette eşi gelene dek yemeği yapıp evi temiz tutacak,ama şartlar aynıysa yani hem kadın hem erkek çalışıyorsa kusura bakmayın hanımlar ama bir evde erkek iş yapmıyorsa bu sizin yüzünüzdendir,çok rahata alıştırmışsınızdır eşlerinizi

herşey bir yana bu tür konular açılınca
bazıları ben çocukta bakıyorum temizlikte yapıyorum kocamada hiç bi iş buyurmuyorum diye övünüyorlar ya
ben size ne diyeyim hatunlar
.............

herşey bir yana bu tür konular açılınca
bazıları ben çocukta bakıyorum temizlikte yapıyorum kocamada hiç bi iş buyurmuyorum diye övünüyorlar ya
ben size ne diyeyim hatunlar
.............

Aferin onlara... Bunu duyunca her şeye değiyor demek ki.

Cok yadirgadim. Ne demek ben evde is yaparken gezmeye gitmek. Benim esim yapsa bunlari kiyametleri koparirim valla. Bazi hemcinslerimin kendini boyle ezdirdigini gorunce cok uzuluyorum gercekten

tabi değiyordur eminim sadece alkışlanmak pohpohlanmak için insanın kendini telef etmesine değermi hiç
tabi birde olması gereken budur gibi anlatılmasına

Kendileri böyle düşünebilirler ama olması gereken budur denirse orada dursunlar efendim. Annem beni özgür doğurdu, öyle kalmaya niyetliyim. Kimsenin gözüne girmek için modern kölelik yapmanın alemi yok. Kendileri istiyorsa yapsınlar, kendi yaptığını millete bulaştırmaya çalışmanın mantığı yok.

Rahata alıştıran bizler değiliz. Anneleri. 32 yaşında bir adamı nasıl değiştirebilirsiniz ki ? Ancak dört beş tencere Çanak kafasına fırlatarak mı ?

Kayınvalide sorunasalı da ayrı bir durum. evde misafirler var. Deli gibi mutfakta koşturuyorum. Eşim yanıma geldi, başımda dikildi. Kayınvalidem buna bile tahammül edemedi. " oğlum sen otursana, çalışıp yoruluyorsun sen " demezmi. Delirdim.
Benim öfkelendiğimi anladı kayınvalidem, daha sonra yalaka cümleler kurmaya başladı... Ben iyi bir insan olmak adına zamanında sustuğma çok pişmanım. Ağzınızdan uyarıcı bir kaç kelime çıkınca, kafanız kopmaz..

kendinibu kadar paralaman çok anlamsız.eşinle açık açık konuş artık sorumluluklarını bilsin ,kendine çeki düzen versin.evlilik dediğin şey böyle gitmez...

............................

Eklentiler

• $246468_10150177800104946_102338978_n.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 53

Evi tasidik. Esim ne eski evi toplamada ne yeni evi yerlestirmede bir tek cope bile elini surmedi. Yorgunluktan geberdim resmen. Yeni evde bardaklari dolaba yerlestirirken bi yandan dolabin yukari acilan kapagini tutup bi yandan bardak koyarken kolum koptu resmen. O arada da esim icerde oturmus manzara keyfi yapiyomus. Kayinvalidem ''oglusuma bak benim manzara keyfi yapiyo " dedi. Ben de tam o sirada Allah biliyo ya tmamen tesadufen esimi cagirdim dolabin kapagini tutsun diye. Kayinvalidenin dedigi laf su; 'mona'yi uyandirdim. Lafa bak yilani uyandirdim der gibi. Sonra da kimse anlamiyo bu antipati neden...

iş yapmayan adam yapmıyor. anneleri de buna çanak tutuyor.

Gelinler seçilmiş hizmet köleleri aslında kayınvalideler için.

iş yapmayan adam yapmıyor. anneleri de buna çanak tutuyor.

Gelinler seçilmiş hizmet köleleri aslında kayınvalideler için.

k.valideler bir yere kadar bence. benim k.validem eşime hiç kıyamazmış. sabahın köründe kalkıp sıcak ekmek için fırına gidermiş. sırf eşim seviyor diye. birşeye elini sürdürmezmiş. ama evlenince eşim bana yinede yardım ediyor. eşimin içinden geliyor...

anlattıklarınızdan aklıma gelen, nişanlıydık. evlenmemize az kalmıştı. ev yerleştirmeye, evimize gelmiştik tüm sülalece. eşim ve ben mutfağı yerleştiriyorduk. k.validem eşimi kovaladı. "ne işin var senin orada, o senin görevin" değil dedi. kala kaldım. şimdi eşimi evde iş yaptığını görse keser herhalde beni.

Övünerek söylenmez
Ama gercekten oyle kadınlar var niye böyle dusunuyosunuzki

e elbette vardır ona bakarsanız biz hem dışarda hem evde çalışarak üstelik çocukta yaparak dünyanın en zor işini yapmış olmuyormuyuz
şimde bende her konunun altına ben şöyle yaparım böyle çalışkanım yazıp konu sahibini rencide etmek zorundamıyım
ayıp bence

Bunların çıktısını alıp duvarıma asacağım.
Aynı önerilere benim de ihtiyacım var çünkü.
Her şeyin en güzeli, en düzgünü olsun diye paralanmak niye, karşındaki vedat milor sanki.

Bu çözümün temel unsuru olan, kiraya verilecek kendimize ait kocamaaaan evi müesseseniz tarafımıza sağlıyor herhalde? Ben öyle anladım.

Bunların çıktısını alıp duvarıma asacağım.
Aynı önerilere benim de ihtiyacım var çünkü.
Her şeyin en güzeli, en düzgünü olsun diye paralanmak niye, karşındaki vedat milor sanki.

hahaha güldürdünüz beni. Vedat Milor karşısında millet kendini kasıyormu ?

Ben geçen cuma günü temizlikçi aldım evime. Cumartesi günü kız arkadaşımla bir güzel çay içmeye gittik.

Masa silinmemiş diyor eşim geçen gün. Aldım elime bezi, uzattım. siliverirsen temiz olur dedim.

Bir de geçen gün kavga ettik. Vileda Süpürgeyi siinirden kafasına fırlattım. Madem o kadar iş yapıyoruz biraz da minnetar ol kıymet bil dedim.
Ne oldu bilmiyorum. Bu aralar çamaşır yıkıyor, mutfak tezgahını siliyor filan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…