Afyonkarahisar

yagmur_1225

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
80
1
96
Afyon
Veee sonunda evliliğimin ve Afyon'da ki hayatımın 3.yılını doldurdum (hatta 3 yıl 3 ay:). Peki sonuç? sıfır sıfır sıfır... Hala adamakıllı 1 tane arkadaş edinemedim. Benim gibi sosyal,çabuk çevre edinebilen,cömert,yedirmesini içirmesini seven bir kişilik bile çevre edinemediyse,buraya gelenlerin vay haline Artık yavaş yavaş asosyalleştiğimi düşünüyorum.bedenim bile yavaşlamaya başladı eskiden 1dk. oturamazdım yerimde ooofff of!

afyon da 2 yıl yaşadım.biri 4 yaşında,biri de 3 aylık bebekle afyon'a gittim,buna rağmen çok güzel arkadaşlarım ve komşularım oldu.bunca sene sonra halen görşürüm komşularım ve arkadaşlarımla.afyonlular sıcak kanlı ve misafirperver insanlardır.bulunduğum çevremde de tanımadan daha afyonlulara kanım kaynar.hatta bugün bir afyonluya gezmeye gideceğim

çalışıyor musunuz bilmiyorum,ama zaten çalışıyorsanız belli bir çevreniz var demektir..
ev hanımıysanız da arkadaş edinmeniz kolay komşuluk bağlarının güçlü olması taraftarıyım
ilk adımı siz atın mesela pişirdiğiniz kekten bir kaç dilim ayırıp komşunuza ikram edin böyle böyle sohpetiniz ilerler ve arkadaş olursunuz..

Afyonda olupta arkadaş edinememek benimde canıma tak etti. burada herkes günlere katılıyor. elinde poşet olan bir kadın görürseniz bilinkki içinde terliği güne gidiyordur. günler pek bana göre değil. ben çat kapı severim. hiç ummadığım anda halimi soranı severim. resmiyet bana göre değil. burası bildiğin bunalım. bebekte oldu ama yanlızlık geçmiyor. kafa dengi arkadaş şart. herkesede güvenilmiyorki

Aynen canım ya burdaki kadınların tek sosyal aktivitesi gün malesef :) Ben de ha deyince dışarı bile çıkabilecek,birlikte alışveriş yapacak, hem eşi hem kendi sosyal olacak,ailecek takılacak (birlikte okey oynamak gibi:) çat kapı veya çay koy geliyorum diyebilecek,birazda maddi sorunu olmayacak (yani ben alışverişte bir şey beğenip aldığımda,o da "ben de çok beğendim ama alamam" demeyecek)yani hemen hemen eşit şartlara sahip bir arkadaş arıyorum ama nerdeeeee

Son düzenleme:

Yazınızı yanlışlıkla beğendim geri de alamıyorum.
Eş adayı arar gibi arkadaş özellikleri sıralamışsınız.Bence bu arayışlarla devam ederseniz istediğiniz arkadaşı bulmanız çok zor.
Benim cat kapı gelen ve cat kapı gıttıgım arkadasım coktur.
Çift maaş alanıda vardır.Hiç maaşı olmayanda(benim gibi)
Arkadaşlarımla magazaya gırerız elıne gelenı alırlar bende begendıgımı ama almayacagımı soylerım.
Ve o arkadaslarım bensız carsıya ınmezler bensız oturme yapmazlar.
Benım paramın olmayısı onların bırsey almasına engel degıl kı..
Benım arkadaslarımdan maddı bır talebım olmadıgı surece bu sorun olmamalı dıye dusunuyorum.
İnşAllah aradıgınız arkadas ortamını olusturursunuz.

konu sahibi için arkadaşlık kavramı epey farklı.asıl gerçek senin arkadaşların canım

arkadaş edinemeyişini bir şehire bağlayanı da ilk defa görüyorum..

senin gibi sosyal,cana yakın birinin 3 yıldır tek bir arkadaş edinememesinin tek suçu Afyon zaten..

o zaman o şehir de kimsenin hiç dostu arkadaşı yok galiba,senin bile olamadıysa..

bence o şehrin insanların da hata arayacağına arkadaşlığa bakış açını değiştir.

fredoom06 arkadaşımızda senin derdinden muzdaripmiş beraber arkadaş olun

kusursuz dost arayan dostsuz kalırmış diye bi söz vardı sanırım bu bi yana siz arkadaşlık için bi sürü kriter koymuşsunuz maddi manevi...
bence bu kadar seçici olmayın biraz akışına bırakın ben çalışmıyorum başka şehre deil ama başka semte gelin geldim bulunduğum apartmanda çoğunluk yaşlı ve orta yaşlı genç bi arkadaş daha vard iki çocuklu hayat tarzlarımız oldukça farklı uzaktan bize baksalar bu ikisi arkadaş değildir diye düşünür yeni evliyken (ilk adımı o attı sağolsun)bana kahveye geldi baktım ki ben onunla gayet güzel sohbet ediyorum dertleşebiliyorum (ben de ön yargılıydım açıkcası) şimdi o arkadaş başka bi apartmana taşındı ama yakınız yine görüşürüyoruz iyi ki o arkadaş o gün gelmiş iyi ki bende ön yargımı kırmışım şimdi en azından bunalınca dertleştiğim kahvaltıya gittiğim kahve içtiğim bi arkadaşım oldu.ha bi de yalnzlık insanı yorar ve sıkar bazen burdaki benden yaşca büyük insanlar çaya çağırdığı zaman reddetmiyorum yani kendimi kapamıyorum öğrenci komşum var onunla da takılıyorum,orta yaşlı olanla da .....

Hepiniz yanlış anlamışsınız canlarım ciğerlerim.Ben de yatları katları olan zengin bir vatandaş değilim sonuçta Yalnız çevremdeki birçok arkadaşımdan bu konuda muzdaripim. Birlikte çarşıya çıktığımızda tek başıma birşeyler almak, dışarda yemeğe para ödemeye ne gerek var diye aç aç dolaşmak,oturup biryerlerde çoğu zaman kahve bile içememek malesef beni rahatsız ediyor. Yani küçümsediğimi falan düşünüyorsunuz büyük ihtimal ama hayır, ben birşeylere para verirken onun pahalı deyip alamaması beni üzüyor,benim de elimde gitmiyor öyle boş boş dolaşıyoruz işte Buarada memleketimde yüzlerce arkadaşlarım var şekerlerim, ünv. mezunuyum aynı zamanda hala şehir dışından bazı arkadaşlarım 3-5 günlüğüne gelir kalır bende. Ama burada gurbetçiyim malesef çat kapı arkadaşım yok evet. İstesem olurdu belki ama arkadaşın da dediği gibi herkese güvenilmiyor malesef...Rabbim benim hakkımda kötü düşünen herkesi bir Afyon'luyla karşılaştırır umarım (Afyon'lular alınmasın şaka tabi :)

Son düzenleme:
afyonluları kötü olarak kabul ettik diyelim, o şehirde siz gibi afyonlu olmayan gayet elit insanlarda vardır sizde onlarla takılın elit elit. İnsanlara dışarda para harcamak boşuna masraf gelebilir bu da çok doğal , illa hesapsızca para harcamlarını bekeleyemeyiz dieğil mi

siz nerelisiniz merak ettim.Ayrıca bende Afyonluyum,Afyonda yaşıyorum.Tamam küçük bi şehir olabilir ama yerden yerede vurulacak bir şehir değil tipik anadolu şehri.

Aynen canım ya o elit insanları bir bulabilsem zaten yakalarını bırakmıycam Hesapsızca para harcamak istiyorum işte ben o elit insanlarla Yaşasın özgürlük yaşasın sınırsız alışveriş

Aynen canım ya o elit insanları bir bulabilsem zaten yakalarını bırakmıycam Hesapsızca para harcamak istiyorum işte ben o elit insanlarla Yaşasın özgürlük yaşasın sınırsız alışveriş

İstanbulluyum canım...

Elit insanların gezdiği mekanlar yok mu oralarda takılsanız

takıldığınız yerler yanlış olamaz mı ?

oturduğunuz semt neresi? orayı değiştirin mesela.

nerede oturduğunuzu, nerelere takıldığınızı merak ettim açıkçası.

Son düzenleme:
bende ayni dertten muzdaribim eskiden cok uzuluyordum.
seni anliyorum konu sahibi
turkiyede arkadasim sevenim vardi,
burda niye olmadi diye cok dusundum.
fazla bisey istemiyordum.
cat kapi misafiri bende cok severim ve bende gidebilmem lazim.
herkeze hurmet etmeye calistim.benim kalbimi kiranlara bile asla bisey demedim yeter ki kusmesinler diye.
binamiza tasinan bir turk aileye hic bilmedigim halde sadece turkce biliyor diye gittim hosgeldine ve arkadas olduk.
o binadan ikimizde tasinmistik ben yine tasindim bu arkadasa yakin biyere ve dostlugumuz halen devam ediyor.
yalnizlik bana gore degil eve kapanip kafami televizyona gomemem ben
ama su da bi gercek azi karar fazlasi zarar:13:

Afyon'daki insanlar bölünerek çoğalmış, birbirinin aynısı insanlar değildir. Sanıyorum bulunduğunuz alandaki çevreyle frekanslarınız tutmamıştır. Yoksa Afyon'lu arkadaşlarım, aile dostlarımız var. Hepsi şeker gibi insanlar.

canım yanlış yerde yaşıyosun etiler de falan yaşaman lazımmış senin

elit elit yaşardınız işte

İnsan maddi durumunun elverdiği mekanlarda yaşar.
Afyon'da da mutlaka "elit" diye tabir edilen ilçeler,yerler vardır,oralarda yaşayamadığınıza göre maddi açıdan kendinize denk insanlarla aynı ortamda yaşıyorsunuz.
Küçümsemenin alemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…