Afyonkarahisar

Arkadaş edinememenin şehir ile kıyaslanması ilginç:44:
Ben de gurbetçiyim komşuluk ilişkisi pek yok ama çevreden farklı ortamlardan arkadaşlar edindim..
Galiba siz evde oturuyorsunuz çevreniz size uygun değil,başka ortam olmayınca arkadaş edinemiyor olabilirsiniz:26:Ama eminim bulunduğunuz şehirde de size uygun insanlar vardır:44:5parmağın 5 bir değil kardeşler bile birbirine huy,yaşam tarzı olarak benzemezken tüm şehri aynı sınıfa koymak pek uygun olmaz bence

Konu sahibi madem para harcamak istiyorsun arada yanındaki arkadaşına bir kahve sen ısmarla,o da sana derken aç,susuz dolaşmaktan kurtulursunuz.ilk adımı atın gerisi gelir.bu arada olayın şehirle ilgisi yok güzel bir arkadaşlık kurmak kolay değil,seçiciyimdir o konuda ama yalnız olmuyor derseniz elinizdekilerle idare etmeye bakın.ben şu günleri,ev gezmelerini hiç sevmiyorum en güzeli çalışmak.haftasonu eşinle çocuğunla,yakın çevreyle görüşmeler yeterli...evhanımıysan hobi kurslarına gitmeni tavsiye ederim....

Son düzenleme:
Her ne kadar ege şehri olarak anılsa da Afyon tipik bir orta Anadolu kentidir. ve eğri oturup doğru konuşalım Afyonlu olmayan hiç kimse Afyon'da yaşamayı "tercih" etmez... aaaa harika bir kent burada yaşamalıyım diyeni göremezsiniz öyle biri varsa da kıyamet yakındır... İş-evlilik vb sebeplerle yaşanabilir elbet, kaldı ki aradığınız zenginlik ise - ki bu kriter bana çok abes geldi- Afyon sosyal sınıflar açısından bakıldığından üst gelir grubu yoğun olan bir şehirdir... ve konumu itibariyle de sosyal ortamları fena değildir. elit tabir ettiğiniz pek çok ortam da var bence... diğer taraftan her ne kadar Afyon'u sevmesem de, alışkanlıklarım, çevrem, evim beni bu şehre bağlıyorsa bence sorun yok demektir... son olarak Afyonlu olup pek çok İstanbullu'yu İzmir'liyi cebinden çıkaracak görgüye sahip arkadaşlarım var, ( tam tersi komşularım ve tanıdıklarım da var ama onlar beni ilgilendirmiyor sonuçta,muhatap olmazsınız olur biter)

Bunu böyle anlatsaydınız yanlış anlamazdık.O zaman şöyle diyelim ben bazı arkadaşlarımla çarşıya giderim bilirim ki o arkadaşlarımın bir kahveye yada yemeğe verecekleri para lüx çünkü evliler yükümlülükleri var.Onlara dirkt eve çıkıp yemek yemeyi teklif ederim yada ben ısmarlarım.Bazı arkadaşlarımla da otururuz yerız ıcdrız alısverız yaparız yanı bu olanaklara bağlı birşey.
Gurbetteymişsiniz elbette yeni arkadaşlıklar zaman alıcaktır.İnşAllah umdugunuzu bulursunuz..

konu sahibi için arkadaşlık kavramı epey farklı.asıl gerçek senin arkadaşların canım

Çok teşekkür ederim.Çok şükür arkadaşlık noktasında hiç sıkıntı çekmedim.Hep ortamın aranılan kişisi oldum.Ama bunun için ekstra birşey yapmıyorum.Sadece insanlardan beklentim yok.Almaktan çok vermeyi benimsedim.
Allah dostsuz bırakmasın bizleri

siz neden konu sahibi gb cevap veriyorsunuz anlamadım?...

bende yaşadığınıza yakın bir durumu ilk evlendiğimde bir ilçede yaşadım,ilçenin insanları benim doğup büyüdüğüm yerin insanlarına pek benzemiyordu.ilçede 5,6 tane ayrı gruptan insan vardı (çerkes,muhacir,manav,tatar vs.)her toplulukta kendi içerisinde sıkı fıkıydı,e ben bu toplulukların hiç birine mensup değildim,ayrıca 1000 km öteden gelmiştim.dolayısıyla 4,5 yıl bilfiil yalnız kaldım,allah 1 yıl sonra bana bir kız evlat verdi,onunla teselli oldum,bende çok sosyal bir insanımdır.
afyonu bilmiyorum ama bazı yerlerde dışarıdan gelene mesafe,bazı yerlerde sıcak kanlılık var,yaşadığım şehirlerde ben bunu gördüm,her toprağın insanına kattığı özellikler var,mesela kayseriyi işbilirliğiyle biliriz vs.
siz yinede ön yargılı olmamaya çalışarak yaklaşın,bununla birlikte ekstra bir efor sarfetmeyin,neyin üzerine çok giderseniz o sizden kaçıyor.

siz neden konu sahibi gb cevap veriyorsunuz anlamadım?...

Konu sahibi gibi cevap vermek derken?
Konu sahbine sorulan bir soruya mı cevap vermişim anlamadım.
İlk yorumumda kendimden örnekler verdim.
Diğer yorumumda Egem arkadasa tesekkur ettım.
Siz nasıl bir abeslik gördünüz?

aynen katılıyorumm

Ben Afyonluyum ve arkadaş çevresi olayını şehire bağlamanız beni şaşırttı. Şuan Ankara'da okuyorum. Afyon'da arkadaş komşu olayı o kadar iyi ki siz nasıl edinemediniZ hayret. Benim yengem ev hanımı ve bütün arkadaşları çalışıyor arkadaşım öyle güne gittiği de yok. Küçük bir şehir ama diğer küçük şehirlere oranla aktif bi şehir.

Benim 2 buçuk yılım Afyon'da geçti öğrenciydim. Afyon güzel değil bana göre. Ama ben orada yaşamayı çok sevmiştim haliyle öğrenciyken arkadaşların çok oluyor. Arkadaşlarlada vakit nerede olsa güzel geçiyor. Öğrenci olan arkadaşlarım hariç ben orada yaşları epeyce büyük teyzeler bile bulmuştum arada giderdim hatta beni günlere falan davet ettikleri oluyordu. Aslında Afyon lular sıcakkanlıdır yardım etmeyide severler. Ama şehir olarak güzel olduğunu söyleyemeyeceğim.

Evlenirsem afyon da yasayacağım. Beni korkutmayın :)) özellikle gün olaylarını es adayımdan da duydum bayağı oluyormuş ailesinde güne katılan :)

Gun muhappeti neden bu kadar eziklenmis anlamadim
mesela benim su an 4 adet gunum var gun olmazsa ayda bir rutin gorusemiyoruz cunku
1.lise arakadaslarimla(14 yillik arkadaslarimla ayda bir girusmek harika)
2.yazliktan arkadaslarim
3.eski komsularm
4.akrabalarim
Ozellikle belirten arkadqslarim olmua gunde gun diye insanlarin sevdiklerj ile bir arada olmasi neden bur kadar itici geliyor anlamadim

bence maksat bı araya gelmek guzel bıseyyy

evet arkadaşlar çoğunuza katılıyorum komşuluk ilişkisi yok denecek kadar az 3 ay 5ay oldum taşınalı 1 kişi bile gelmedi

Bende sakaryada oturuyorum 2.5 swne oldu tasindigim hosgeldine gelmediler
bir oglumun mevlude birde kv icin bassaglimida geldiler oysaki iki sokak otede komsulul pek guzeldi

benim de 7 hafta oldu hayırlısıyla 3 ayı bitirseydik çok endişeleniyorum geceleri hiç uyuyamıyorum. şu an bile o kadar çok uykum var ki

calısyosanız uyku zor olur telaslanmayın gecıyo benım bu pazar 3 aylık olacak alahın ıznıyle doktora kıme gıdyosunuz aramızda 1 ay var

calısyosanız uyku zor olur telaslanmayın gecıyo benım bu pazar 3 aylık olacak alahın ıznıyle doktora kıme gıdyosunuz aramızda 1 ay var

bırde sızınde ılk gebelık sanırım ilk cocuk olunca ınsan daha tedırgın oluyon mesla benımde 2 lı tarama testı olcak haftaya ınsan dusunuyoo ne olcak dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…