ağaç testi

Carrie

KK Cumhuriyeti Başganı
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
18.530
1.705
448
ne zamandır ağaç testi yorumlayabilecek birilerini arıyorum.ama bulamıyorum.
ben bir ağaç çizsem siz yorumlayabilicekmisiniz?

Son düzenleme:
Kaktüs yorumlarım var :)

ne zamandır ağaç testi yorumlayabilecek birilerini arıyorum.ama bulamıyorum.
ben bir ağaç çizsem siz yorumlayabilicekmisiniz?

ağaç testi ne kız ? :44::44::44:

hayır çizimle yorumlanacak demişsin sen çiz ben yorumlarım atması bedava nede olsa

bu hayat ağacımı. ne ağacı..
hiçmi hiç duymadım bunu ben. ne zimbabweli kalmışım yine..
pehhhhhh

''Ağaç testi de, İnsan Resmi Çiz testinde olduğu gibi, deneğin yapılandırdığı bir resmi, psikanalitik semboller aracılığıyla yorumlamayı amaçlıyan projektif bir tekniktir. Emile Junker tarafından ilk kez ileri sürülmüş ve İsviçre'de Lucerne Deneysel Psikoloji Enstitüsü'nde, K. Koch tarafından geliştirile¬rek standart temellere oturtulmuştur.
Testin malzemesi, normal büyüklükte bir kâğıt ve bir kurşun kalemden ibarettir. Test uygulanacak çocuğa: «Bir ağaç resmi çiz, ama bu bir çam ağacı olmasın!» denir. Çam ağacı, birbiriyle simetrik dü¬şen kenarlarla temsil edildiğinden, psikanalitik yoruma olanak tanımaz. Resim yapılıp bitirildikten sonra, resimdeki ağacın gövdesine, dallarına, yaprakla¬rına, meyvelerine, resmin sayfadaki yerine bakılarak belirli kurallar çerçevesi içinde değerlendirme yapılır. Bu kurallar ve ölçüler, daha önce yapılan araştırmalara dayanılarak standartlaştırılmış yüzlerce özelliği kapsamına alır. ...vs vs vs''

ahanda bu işte :)

hımm. bunu bir psikolog yorumlar bu durumda. biizi aşar

ve sen burda bunu yorumlayabilecek birilerini arıyorsun
o kadar marjinalı çıkmaz burdan kuzum
sanat siteleri falan dalı ver bence

ben bir tek çam ağacı yorumlayabilirm o da olmuyormuş
nerden bulup çıkarıyorsun bu ilginç konuları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…