Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaktüs yorumlarım var :)
O ne kız? :26:![]()
yok yok, admin ve mod yorumları kalsın almiyimm
psikoloji testi![]()
Kazen yorumlar bence birazdan senin piskolojini![]()
ne zamandır ağaç testi yorumlayabilecek birilerini arıyorum.ama bulamıyorum.
ben bir ağaç çizsem siz yorumlayabilicekmisiniz?![]()
hımm. bunu bir psikolog yorumlar bu durumda. biizi aşar''Ağaç testi de, İnsan Resmi Çiz testinde olduğu gibi, deneğin yapılandırdığı bir resmi, psikanalitik semboller aracılığıyla yorumlamayı amaçlıyan projektif bir tekniktir. Emile Junker tarafından ilk kez ileri sürülmüş ve İsviçre'de Lucerne Deneysel Psikoloji Enstitüsü'nde, K. Koch tarafından geliştirile¬rek standart temellere oturtulmuştur.
Testin malzemesi, normal büyüklükte bir kâğıt ve bir kurşun kalemden ibarettir. Test uygulanacak çocuğa: «Bir ağaç resmi çiz, ama bu bir çam ağacı olmasın!» denir. Çam ağacı, birbiriyle simetrik dü¬şen kenarlarla temsil edildiğinden, psikanalitik yoruma olanak tanımaz. Resim yapılıp bitirildikten sonra, resimdeki ağacın gövdesine, dallarına, yaprakla¬rına, meyvelerine, resmin sayfadaki yerine bakılarak belirli kurallar çerçevesi içinde değerlendirme yapılır. Bu kurallar ve ölçüler, daha önce yapılan araştırmalara dayanılarak standartlaştırılmış yüzlerce özelliği kapsamına alır. ...vs vs vs''
ahanda bu işte :)
''Ağaç testi de, İnsan Resmi Çiz testinde olduğu gibi, deneğin yapılandırdığı bir resmi, psikanalitik semboller aracılığıyla yorumlamayı amaçlıyan projektif bir tekniktir. Emile Junker tarafından ilk kez ileri sürülmüş ve İsviçre'de Lucerne Deneysel Psikoloji Enstitüsü'nde, K. Koch tarafından geliştirile¬rek standart temellere oturtulmuştur.
Testin malzemesi, normal büyüklükte bir kâğıt ve bir kurşun kalemden ibarettir. Test uygulanacak çocuğa: «Bir ağaç resmi çiz, ama bu bir çam ağacı olmasın!» denir. Çam ağacı, birbiriyle simetrik dü¬şen kenarlarla temsil edildiğinden, psikanalitik yoruma olanak tanımaz. Resim yapılıp bitirildikten sonra, resimdeki ağacın gövdesine, dallarına, yaprakla¬rına, meyvelerine, resmin sayfadaki yerine bakılarak belirli kurallar çerçevesi içinde değerlendirme yapılır. Bu kurallar ve ölçüler, daha önce yapılan araştırmalara dayanılarak standartlaştırılmış yüzlerce özelliği kapsamına alır. ...vs vs vs''
ahanda bu işte :)
hımm. bunu bir psikolog yorumlar bu durumda. biizi aşar![]()
ve sen burda bunu yorumlayabilecek birilerini arıyorsun
o kadar marjinalı çıkmaz burdan kuzum
sanat siteleri falan dalı ver bence
yok yok sanatla alakası yok ben psikolog arıyorum![]()
Carrrie psikologlar iyi yorumluyor böyle resimleeri :26:
Senin dediğin gibi bişi duymdım ben hiç
ben bir tek çam ağacı yorumlayabilirm o da olmuyormuş![]()
nerden bulup çıkarıyorsun bu ilginç konuları![]()
![]()
![]()
geyikten ceza almayacağımı bilsem sana bişi derdimde demicem![]()
tamam işte bende onu diyorum
bir adet psikolog gerek bana![]()
psikologun olayım carrie ama ağaç mağaç işlerine girme gözünü seveyim![]()