• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır depresyon

Geçiyor ama mutlaka destek almalısınız.

Destek alır düzenli bir şekilde tedavine yoğunlaşırsan geçiyor tabii ki.

Geçiyor tabii ki:)

Ben yaşadım, hem ilaç tedavisi hem psikoterapi aldım, 1 yıl kadar. Eskisi gibi de değil, daha güçlü oluyorsun. Valla tertemizim şu an.

Eski haline dönülmüyor diyenlere aldırma. Canlı organizmayız neticede, elbette her şeyin izi kalıyor, ama zorlukları aşmak insan ufkunu genişletir, eskisinden daha güçlü yapar. Hiiiç merak etme, geçecek.

Geçiyor tabii ki:)

Ben yaşadım, hem ilaç tedavisi hem psikoterapi aldım, 1 yıl kadar. Eskisi gibi de değil, daha güçlü oluyorsun. Valla tertemizim şu an.

Eski haline dönülmüyor diyenlere aldırma. Canlı organizmayız neticede, elbette her şeyin izi kalıyor, ama zorlukları aşmak insan ufkunu genişletir, eskisinden daha güçlü yapar. Hiiiç merak etme, geçecek.
Ne güzel umut oldunuz bana Allah razı olsun hep böyle kalıcam sanki hiç iyi olamıycam gibi gelıyor ilacı bıraktınızmı peki birde bu hastalık tekrarlıyormus aynı şeyleri tekrar yaşamak düşüncesi bile korkunç eliyor

Evet olabiliyor bende 15 sene önce çok ağır bi sekilde geçirdim psikiyatriye gittim bi yıl tedavi oldum şimdi çok çok iyiyim tedavi olmadan kendi kendine geçmiyor
Bi an önce gidin bu hastalık insanı yer bitirir
tekrarladımı peki birde ne kadar süre ilaç kullandınız

Sanırım bende depresyondayım yada giriyorum
Tüm gün uzanıyorum artık kemiklerim ağrıyor
Sonra uyku ilaçlarımı içip yatıyorum öğleden sonra uyanıp şimdi olduğu gibi koltuğa uzanıyorum
Eşim çok sabırlı galiba yemek bile pişirmiyorum artık zaten ben yemiyorum iştahsızım
Temizlik yapamıyorum haftada bir kadın tuttum
Bende keşke eski halime neşeli enerjik halime tekrar geri dönebilsem

İlacı bıraktım. Tekrarlamaz diye bir şey yok, tekrarlayabilir tabii ki. Ne yapacağımı biliyorum artık tekrarlarsa da. "Aman tekrar ederse ne yaparım" diye bir kaygı da yersiz aslında. İnsanın başına pek çok şey, pek çok hastalık gelebilir. Aşabildiklerimizi aşacağız mecbur. :)

Vakit kaybetmeden psikiyatri bölümünden randevu alın. Ve asla kendinizi suçlamayın. Bu bir hastalık, herkesin başına gelebilir. 20 ila 40 yaş arasındaki kadınların başına daha sık geliyor, çünkü üzerilerine itelenen örtük sorumluluk ve örtük sömürü alanları çok fazla.

Depresyon nedeniyle verdiğiniz tepkileri de (kaygı, endişe, geçmişle boğuşma, suçlama) kişiliğiniz sanmayın. Bunlar kişiliğiniz değil, hastalığın semptomları. Aşılıyor....

Back
X