Yazdıklarını okudum ve gerçekten çok üzüldüm. İstanbul avrupa yakasında isen önerebileceğim fiyatı biraz daha uygun bir psikoloji kliniği var onu önerebilirim. Maalesef psikolojimizi etkileyen faktörler anne karnında başlıyor ve çocukluk dönemimizde yaşadıklarımızla da şemalarımız oluşuyor. Yani kendimizi ömrümüzün geri kalanında ya çok değersiz hissediyoruz, ya ben her konuda haklıyım diyip diğer insanları eziyoruz ya terk edilmekten korkuyoruz, ya her konuda öfkeli insanlar oluyoruz, yada bağlılık şeması oluşuyor ve bazı insanlara bağımlı yaşıyoruz onların onayı olmadan bir adım dahi atamıyoruz (hayatı yeniden keşfedin kitabını öneririm)
Şimdi öncelikle emdr terapi şema terapi gibi terapileri bende öneririm ama bunlara başlamadan önce sana nacizane bazı tavsiyelerim olacak
-Öncelikle ailene sınır koy, sınır koyma ile ilgili internette birçok bilgi var. Sınır koymak hep aklının bir köşesinde dursun. Sadece ailene değil arkadaşlarına sevgiline eşine hatta çocuklarına bile sınır koyman gerekecek
-Çok güzel bir işin var çoğu insanın hayalini kurduğu bir işe sahip olacaksın. Zaten sonuna gelmişsin, mümkün olduğunca ailenden uzak bir yerde iş bul farklı bir ilde hatta yurtdışına çık senin mesleğin ve çalışkanlığın kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirmeye yeterde artar bile. Ailene başarılarınla cevap ver kendini işini ada ve başarılarınla beslen ki içindeki iyilik güzellik duygusu büyüsün
Sen insansın ve çok değerlisin, Allah’ın emriyle bu dünyaya gelmişsin bütün engellere rağmen. Kimse ondan daha iyi bilemez. Sen hayatına bak, EMDR terapi bütün bu yükleri senden alacaktır ama ailene yakın olduğun sürece yeni travmaların olmaya devam edebilir
Önünde uzun bir hayat var, bunu güzelleştirmek senin elinde. Eminimki sonunda işini çok güzel yapan bir doktor ve çocuklarına çok iyi bakan bir anne ve çok güzel bir eş olacaksın. Sadece biraz daha sabır…