Ağır mı konuştum?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.855
57.526
798
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/beklemeye-deger-mi.899730/

Iyi pazarlar hanımlar..

Ben haklı olduğumu düşünerek açtım ağzımı yumdum gözümü akşam ama şimdi de ağır mı konuştum fazla mi oldu diye düşünüyorum.

Duygularımı anlamanız açısından (bilmeyenler) en başta verdiğim linkten konumu okuyabilirsiniz.

Dün yeni evli bir arkadaşımın evine gittim kendisi çalışmayan bir bayan esyalarindan cöpüne kadar her şeyi en güzelinden almış borclanarak ki bunları tek başına eşi ödeyecek. Ev satın almış kızın ailesine üç sokak altta. Altlarında araba. Haftanin her gunu kizin annesindeler eşi de uyumlu bir adam maşallah. Ne güzel Allah daha mesut etsin.

Üzüldügüm ben neden böyle değerli olamadım? Çalıştığım halde masrafta ucmayalim kendimizi zora sokmayalim diyerek hareket ettim hep. Eşimin akilsizligi yüzünden şimdi yok yere borç ödüyorum ama.

Pişman hallerine bakıp ona bir şans daha versem de hayallerime uzak yaşantım tam da bu zamanlarda gözüme gözüme giriyor. Onların eşi daha çok sevdi belki.

Sahi benden daha değerli yapan neydi onları diye eşimden nefret ediyorum.

Bu duygularla akşam bulasmaya yer aradım. Sonunda da aynen bunları döktüm dile.

Insanlar hayallerindeki hayata ne kolay kavuştu. Benim eksiğim neydi acaba?
Gidip kocalarina sorasim geliyor. Onları benden değerli yapan şey nedir diye dedim. Hiç cevap vermedi buna küstü.

Ağır mi konuşmuşum sizce?

o şeyi ben de anlamıyorum kocalarına acımayan her türlü masrafı yaptıran kadınlar el üstünde tutuluyor
milim milim harcamasına dikkat eden üstüne çalışan, didinen kadınlar hem mutsuz hem istediklerinden vazgeçerek yaşıyorlar en sonda da sen ne yaptın ki oluyor

ama belki o kadının kocası çok zengindir

Ben şunu anladım ki su hayatta derdi sıkıntısı olmayan insan yok. Bakiyorsun herşeyi tam kadının maddi olarak süper, eşi mükemmel o kadın kendi kendine ottan boktan huzursuzluk çıkarıyor hayatı zindan ediyor kendi kendine.
Çevreye çok bakmamak gerek inan ki. Sonuçta imtihan dünyası bu zorlukların karşısında gösterdiğimiz Sabra gore mükafatlandırılacagiz bizde.
Allah yardım etsin hepimize

Arkadasim agir konusmussun bende esime bunlari soylemistim dedim ya sana ben hangi duygulari yasadiysam simdi tekrarini goruyorum sende.

Arkadaşım bak boşanma devam et dedik ama bu seni yıpratıp garip hislere sürükleyecekse de kendine yeni hayat kur

Bir de bugün mutlu olan o hatunun da Îki gün sonra ağlayarak sana gelmeyeceğini bilmiyorsun

Boşver eşyayı parayı huzuru ara

Her an kadının ailesi ile zaman geçirmeye eğilimli adamların da sonradan büyük foyaları çıkar

Neden eşinizi başkalarıyla ya da hayatınızı başka hayatlarla kıyaslıyorsunuz ? Öyle düşününce benim kocam da eğitimi vs olmamasına ramen her şeyi kendi yapıyor elinden geldiğince, borç falan yapmıyor ve çok çalışıyor. Ama 2 dk anlatsam gider kocanıza sarılırsınız. Ama ben ona ramen neden kocamı başkalarıyla karşılaştırmıyorum. Veya başkalarının karısı benden daha değerli diye düşünmüyorum. Öyle düşününce hepimiz neden monaco hanedanına gelin gitmedik diye oturup ağlayalım :/

kıyaslama yapmak insana hiç bir fayda sağlamaz tam tersi mutsuzluğa ve depresyona sokar .Ben çok modern yaşayan bir insanım ama böyle konularda şöyle olduğunu da bilirim:allah malı mülkü istediğine verir ilmi de isteyene verirmiş.Yani siz ne kadar çabalarsanız çabalayın sadece kaderinizde ki ve nasibinizde ki kadarına sahip olabilirsiniz .Dua etmeye devam edin ve eş konusunda da kararınızı siz verin evliliğe devam edin ya da boşanın hangisi sizi mutlu edecekse hangisinden daha çok fayda görecekseniz onu yapın .Ve bir bayan olarak son tavsiyem de ister eş ister sevgili olsun asla çok tavizkar fadakar olmayın onlara karşı hep ters teper kendinize saygı duyun ve kimse için evlat hariç yaşamsal isteklerinizden vazgeçmeyin.Hayat çok kısa çünkü

Verdiginiz linteki konunuzu okudum.
Esiniz gayet uyumlu,iyi bir insanmis daha dogrusu iyi bir koca.
Ama yaptigi hata yuzunden maddi manevi yipranmissiniz.
Onun yuzunden bosu bosuna borc oduyorsunuz.
Buda esinize olan sayginliginizi yitirme derecrsine gelmis.
Uzgunumki ona olan sevgnizde bitmis oyle hissediyorum.
Tam hissettiklerimi soylemek istemiyorum ama ilerde bitecek gibi..

Onun idda borcunuda odemek zorunda degilsiniz buna cok sinirlendim.
Kadin herseyinden kissin,beyfendinin iddasi yuzunden ali teriyle kazandigi para borca gitsin.
Neyse.
Sizin icin hayirlisini diliyorum.

Bu sadece eşler için geçerli değil ki. Burda babalar da da görüyoruz bunu. Kimi baba çocuğunu el üstünde tutarsan kimisi işkence ediyor. Belki bazı aile o mesajı vermeyi iyi başarıyor. Benim kızım değerli sevilmeli. Sen sevmesen biz yine severiz. Eş de o mesajı alıyor. Bir de koca kendisi ailesinden sevgi aldıysa sevgi vermeyi de biliyor. Bununun sizin Nasıl bir insan olduğunuzla da ilgisi yok. Aile kavramı çocukluğunda güzel oturmuş kişi karısını çocuklarını kolluyor. Bu kadında bende olmayan sorusunun cevabı aslında. İyi bir çocukluğu ve iyi bir eşi var. Veya en azından bunlardan biri var. Bunlar da ülkemizde maalesef az bulunan şeyler. Baba evine dönmek neden bu kadar kötü çünkü baba istemiyor, sahip çıkmıyor. Ama çok fazla takmayın. Dertler çeşit, çeşit.

Merhaba, konulariniza ve yorumlarıniza denk geliyorum hep. Uzaktan beğendiğim bir üyesiniz yazmak istedim. Sizin bu konuya yazdığınız sitemleri zamaninda ben de ettim çokça, özellikle imrendigim ne şanslı dediğim biri vardı. Ben niye değerli olamadim sözünü bile söyledim. Geçenlerde o imrendigim kişinin hayatı yerle bir oldu, çok üzüldüm o kişiye , çok pişman oldum kendimi kiyasladigim için. Sanki benim yüzümden kötü şeyler yaşamış ben nazar degdirmisim gibi hissettim. Hani hep derler ya o insanlarin ne yaşadığını bilemezsiniz. Çok doğru, inanın herkes bir şekilde sinaniyor. Bugün olmazsa yarın. Kıyaslamak yerine kendi hayatımıza odaklanip en kolay şekilde atlatmaya çalışmak en doğrusu sanki. Ha bir de degerinizi sakın bunlarla olcmeyin, herkes çok değerli.

Zengin değil aslında. Borçla eşine istediği hayatı en başta kurdu.

Ben de salak gibi kendimizi sıkıntıya sokmayalim ilerde biriktirince istediklerimizi alırız dedim.

Sonra biriktirdim sandıklarım çöp oldu..

Evet bu arkadaşım ama ev karanlık oluyor diyor. Bir memnuniyetsiz var.

Içimdeki bu dertleri poykuresim geldi ama ağzımdan sadece ilerde aydınlık olan olur Allah sağlık huzur versin çıktı sadece

Arkadasim agir konusmussun bende esime bunlari soylemistim dedim ya sana ben hangi duygulari yasadiysam simdi tekrarini goruyorum sende.

Daha neler diyeceğim kendimi biliyorum.
Eğer beni hala yaninda istiyorsa Üzgünüm ama ara ara duyacak bunları. Ona her şey zor bana kolay mı?

Bir değil iki değil çevremde hep böyle mutlu hayatlar, iyi ki evlendimler yine olsa yine eşimle evlenirdimler..

Bunları duyup hiç sitem etmemek kolay mı?

o konunuza çoğunluk bekle demişti ama her seferinde böyle olacaksa böyle hissedeceksiniz beklemenizin ne anlamı var ki

Anlamı yok evet.
Sanırım sonuna kadar bekleyemeyecegim

Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Parada malda gözüm yok artık da keşke aileme biraz düşkün olsaydı . Araları iyi olsaydı . Çok özeniyorum ailecek bişeyler yapan insanlara

Herkesin bir derdi var işte.

Ağlayarak gelmesin herkes mutlu olsun.

Üzülsün istemem kimse.

Ben neden değerli olamadım ama bu soru aklımdan çıkmıyor.

Kimseyi zorlamadim, uzmedim. Eşyanın en güzeli olmasın huzurum olsun dedim.

Suçum tokgözlü olmak mı diyorum.

Berbat bir psikoloji..

Bunlarla ona susmak öyle zor ki..

Sanırım bir yerde dayanamayacagim.

Bu açıdan bakınca çok haklısın.
Ama artık bıktım sanırım.. Beklemek yordu beni..

Çok haklısınız.
Artık asla fedakâr olmayacağım.
Şimdiden başladım bile savurmaya.
Doya doya yaşamaya.

Umrumda değil birikim falan.
Artık özgürce yaşayacağım evlilik sorumluluğunu o sırtlasın.
Belki daha az üzülürüm daha kıymetli olurum.

Ben de sonumuzu er geç ayrılık gibi hissediyorum.

Susmak çok zor benim için.
O da bir yere kadar alttan alacak.
Bir gün yeter be diyecek.

Hakkımızda hayırlısı olsun.
Teşekkür ederim.

Evet öyle haklısınız..

Teşekkür ederim.

Açıkçası eşimin güzel sevgi sözcükleri, uyumlu oluşu, kısacası artıları bana değerli hissettirmiyor artık.

Bu evlilikte bunlar bana yetmiyor.
3 buçuk yıl bitti. Hayallerime yaklasmam gerekirken uzaklaştım.

Sebep de onun akilsizligi.

Tüm iyi halleri önümde şuan ama anlık sakinlestiriyor beni. Genel anlamda içimde ona saldırma isteği var.

Sevsem de huyumdur hakliysam dünyayi yikasim gelir. Aşk böceği gibi hiç sevemedim zaten. Karakterime aykırı.

Kimse Üzülsün istemem herkes mutlu olsun.

Benim derdim ben niye olamadım.

Esimden ayrılsam bile benim hayatıma mutluluk uzak. Çünkü gerçekten ne kadar iyiysek insanlar o kadar kötü ve bencil buna emin oldum.

Eşinize bir şans verdiniz, adam da hatasının ağırlığı altında ezilip sizden harçlık alan birine dönüştü ama hâlâ daha hırsınızı atamadınız. Bence eşinizden boşanın ve ikinize de hayatı zindan etmeyin.

Ayrıca değerli olmayı malla mülkle kıyaslamanız ne yanlış. Belki adam kadını dövüyor belki aldatıyor. Hadi hepsini geçtim siz ergen misiniz ki adamlara gidip onları benden değerli yapan neydi diyesiniz.

Şimdi konu sahibesi aslında bu senin o arkadaşından daha az değer görmenle ilgili bir durum değil ; öncelikle bunu kabul et.

Sen istememişsin o istemiş; sen borca sokmayayım demiş; o borca girsin demiş. Sen eşinin yükünü paylaşmışsın ; o paylaşmamış.

Ben bu anlattıklarından o kadının daha talepkar olduğu sonucuna ulaştım; daha çok sevildiği sonucuna değil.

Konularını tam olarak bilmiyorum..eşin düzgün biriymiş öyle ifade ediyorsun.. Evlilige hastalıkta sağlıkta, fakirlikte zenginlikte diye başlanıyor..
Benim takıldığım arkadaşına olan hislerin.. Bunun adı kıskançlık farkindasin sanirim

Bu açıdan bakınca çok haklısın.

Ben sanırım bu hırsla ara ara silkeleyecegim onu

Bir yandan hakkın yok bırak daha iyi diyorum ben de. Bir yandan da yok yaa hem hatayi yapacak hem de Özür dilerim pişmanımla kapanacak olay Ohh yaa diyorum ne güzel hayat :)

Çok mu kötüyüm gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…