- 29 Temmuz 2015
- 1.652
- 1.890
- 53
- 44
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Çok haklısınız gerçekten.
Karısını gül de eden kül de eden kocasıdır diye boşa dememisler.
Bende eski erk arkadaşım hakkında aynı cümleleri kuruyodum? Gerçi bir yandan kimsenin yaşatmadı prenses hayatı yaşatıyodu/hissettiriyodu.Sonra terapistimle konuşurken artık kadın dedi ki ;adamın kapasitesi bu..çabalıyor deli gibi..seviyor da..ama kapasite ortada..Bende bu kapasitenin beni mutlu etmeyeceğine karar verip ayrıldım.Evlenseydim sşzden daha beter şeyler yaşıycaktım ,belliydi..Tabi siz evlisiniz,sizin için durum farklı..o kadar kolay değil ayrılmaküzgünüm
Çok doğru bir karar vermissiniz.
Ne mutlu size zarardan erken donebilmissiniz.
Ben evlenmeden önce farketmedim böyle şeyler hiç maalesef. Çok isterdim görmek ve bitirmek.
Evliliği bitirmek gerçekten kolay değil.
Küsecek bir şey yok aslında.
Sadece soylediklerinizi aklı başında düşünmesi gerekli oldugundan biraz köşesine çekilseymis.
Acaba ben ne yaptım da karim bunları söyledi, nasıl bir yol izlemeliyim, ne şekilde davranmalıyım, iliskimiz nasıl devam etmeli diye sorgulaması lazim.
Bilmiyorum acaba biz mi farklı bakıyoruz olaylara yoksa onlar bizi gerçekten anlamıyor mu?
Ben size hak verdim
Diğer konuda bekleyin demiştim ama içinizi bosaltmaniz iyi olmuş.
Evlilik öyle bir anda bitmiyor.
Emek harcanması gerekirse harcanır, biraz siz biraz eşiniz.
Bana cevap vermedi tüm gece düşünmüştür onları umarım.
Sevdiğim bir özelliği varsa o da ertesi gün haksızsa eğer bunu bilip bir şey olmamış gibi davranabilmesi, hem suçlu hem güçlü tavrı gostermemesidir.
Ha bide böyle içine ata ata huzursuzluk çıkmasın diye kadınlar konuşmuyor sonra kıymet bilmiyor bu odunlar salla ya ben olsam daha fazlasını söylerdim.
Kaybettiği para çok fazla kimse kusura bakmasın ne olucaktı kadın sesini çıkarmadan okadar borcu ödiyecekti dimi ne güzel hayat valla.
Ama böyle olmaz ki bu kadar drama baglamayin efenim :) konularinizda elimden geldigince yorum yapmaya çalıştım ki biliyorsunuz benzer durumdayım. Ama artık "en kötü ne olabilir ?" terapisine geçiş yapma vaktiniz gelmiş. Ne olabilir? Eşiniz yeniden kumar oynayabilir. Bu durum ayrılık karariniz için yeterli olur haliyle ortada bi kaygı-karar bozukluğu kalmaz. Baska? Hayallerinizi 3 yıl ertelersiniz. Daha kötü ne olabilir ki sorarım size.
Bakın ben 29 yaşındayım ve hayatım boyunca asla kimseyle paylasmayacagim acılar çektim. Her seferinde "ehe en kötü ne olabilir ki" diyerek ayağa kalktim. Her seferinde daha kotusuyle tanıştım :) nihayetinde vardigim sonuç şudur ki, hayatı planlayarak yaşayamazsin. Her plan icinde, seninle adeta dalga geçen sürprizler ve olasılıklar barındırır. Tüm olasılıkları hesaplayamazsin. Hesaplasan dahi sonuçlarınin seni tatmin edeceğinden emin olamazsın.
Akışına bırakın. En kötü ihtimalle bosanirsiniz. En iyi ihtimalle bu yasadiklarniz 3 yıl sonra silinir gider. Eşiniz sizin cocugunuz değil ki hatalari omur boyu yükünüz olsun. Tekrar diyorum zamana bırakın ve dusunmeyin :)
Zor oldu çünkü duygular bitmemişti + yabancı ,dilini dahi bilmediğim bir ülkede onun evinden çıkıp,yalnız yaşamaya çalışmak durumunda kaldım.Sanırım yapamıycağımı düşündü.5-6 ay oldu.Başıma neler geldi..Aramak aklıma bile gelmedi..çünkü öyle biri yok :)
İste ben bunu sevmiyorum.
Evet bir şey oluyor ve ertesi gün hicbir şey yokmuş gibi iyiyiz.
Kötü olsak ama anlasalar.
Erkek mantığı bizimki gibi değil. Dediklerimizi, anlatmak istediğimiz şekilde anlamıyorlar. Kendi istedikleri gibi anlıyorlar :) o yüzden de bir şey olmamış gibi davranıyorlar.
Umarım anlamıştır esiniz. Sadece karim içini döktü rahatladı olayı büyütmedi hah çok güzel şeklinde algılamamıştır.
bu bilince bi türlü ulaşamadım.. sahi gösterdiğimiz sabra göre mi mükafatlandırılıcaz? haşa yazmak istemiyorum allah affetsin ama ya öyle bişey olmazsa?Ben şunu anladım ki su hayatta derdi sıkıntısı olmayan insan yok. Bakiyorsun herşeyi tam kadının maddi olarak süper, eşi mükemmel o kadın kendi kendine ottan boktan huzursuzluk çıkarıyor hayatı zindan ediyor kendi kendine.
Çevreye çok bakmamak gerek inan ki. Sonuçta imtihan dünyası bu zorlukların karşısında gösterdiğimiz Sabra gore mükafatlandırılacagiz bizde.
Allah yardım etsin hepimize
Dün arkadaşıma gittiğimi biliyordu.
Akşamında soğuk davranmaya başladım bulaştım özellikle canını yakmak istedim.
Farketti ve ne oldu yine dedi.
Ben de bunu bekliyordum zaten başladım.
Salak değildir anlamıştir onun yüzünden başka hayatlara özendigimi bundan ötürü bu sözleri söylediğimi.
Benim eşim bu borç mevzusundan önce de böyleydi.
Bana göre sakin ve uzatmayan bir yapısı vardır. Öyle uzun uzun konuşmalara gelemez.. Kavgadan da genelde uzak durur edemez.
Birbirinizi dengelemeniz iyi olmuş o zaman.
Umarım gonlunuzdekiler gerçekleşir
Esinle daha mutlu bir hayatınız olur
Size sans diliyorum
bu bilince bi türlü ulaşamadım.. sahi gösterdiğimiz sabra göre mi mükafatlandırılıcaz? haşa yazmak istemiyorum allah affetsin ama ya öyle bişey olmazsa?
evet ben de diğer insanlar gibi bu dünyada da görmek istiyorumTüm mükafatlari bu dünyada beklemek yanlış olur.
Sabırlı olursak bu dünyada olmasa da öteki dünyada karşılığını alacağız..
Bu inançlı insanların tesellisidir.
Ama çoğu zaman bu dünyada görmek istiyor insan, sabırsızlık ediyor doğru..
nomunomuchua bende ayni sorunla boğuşuyorum tek farkim; ben acikcasi daha fazla elimi taşin altina koymadim daha dogrusu koyacak gücüm kalmadi evi dagittim annemin evine geldim bir kizim var herseyi ďüzelt daha doğrusu düzeltin(ailesi bizi mahvetti maddi manevi etkileri coktu bu duruma gelmemizde) öyle çik karşima dedim noldu diyeceksiniz hicbirsey ailesinin umrunda bile olmadi kendiside bisey yapamadi...nisan da 1 sene olacak anneme geleli yilan hikayesine döndü ayrilmaya yanaşmiyor ben kizimi seni çok seviyorum düzelticem deyip vaatler ..hala bir karar verip yolumu cizemedim borc olayi patladiginda ayni senin gelgitlerini yaşadim o hinç öfke öyle kolay gecmiyor çok iyi anliyorum seni bir hiç uğruna hayatim mahvoldu diyorsun..eşimde ağladi yalvardi bana kartlari önüme serdi bütün herşey sende olsun bana harçlik ver çok pismanim beni birakma nasil oldu anlamadim hataliyim vs...yani hemen hemen ayni sözler.. mizaçlarida hemen hemen ayni gibi.. bana en cok eşimi hiç taniyamamis olmam koydu resmen ayni evin içinde bir yabanciyla yaşamişim nasil fark etmedim bunu diye kendime kizip durdum ..sonra sürekli takip süreci o uyur telini karistirirdim...bende senin gibi bir yakalayim bu is biter..ama anladimki yapacak adam bi şekilde oynuyo..kartlari takip etmek yetmiyor..daha sonraki bahaneler de tamda idrakyollari arkadaşin dedigine dönüyor..sizin yazdiklarinizi okuyunca ya kelimeleri bile ayni bu kadar olur dedim..ben suan tamda araftayim ne ordayim ne burda ..konu sahibi senin yazdiklarini okuyunca tam içimden geçenleri yazmis dedim Allah yardimcimiz olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?