ağız şapırtatmadan rahatsız olmak özel hayatın müdahale etmek mış !!!

sevgisibitmis

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
56
41
8
36
Günaydın kk nın güzel hatunları
Evet ağzını kapatarak yemek yer misin demek insanların ozeline karışmak mış. Az önce annemle yaşadığım bir problem bu. Ben ağızinin şapırtatmadarak yemek yiyenlerden tiksiniyorum resmen aileme de defalarca söyleme me rağmen her seferinde kavga kıyamet kopuyor. Artık neredeyse bir senedir aileme yemek yemeye dikkat ediyorum ya onlardan önce yada onlardan sonra kendi yiyorum ama bazen yemek zorunda kaldığım zamanlarda ise tiksiniyorum artık.

Size sorum ağızını şapırtatma demek yada yemeği ağzın kapalı yer misin demek özel hayata mı mudahale sizler de rahatsız oluyor musunuz.
Bu konu gerçekten bana bi dert ve büyük bir problem olmaya başladı.

Sizi çok iyi anlıyorum 15 yaşındaki erkek kardeşim de aynı sorundan muzdarip ve annemlerle aynı tartışmayı yaşıyor sürekli. Yaşayan için de karşısındaki için de çok sinir bozucu bir durum. Kardesim onlarla yemek yemez mesela. Bence saygı duymak gerekiyor hassasiyetlere ama ortada gerçekten rahatsiz olacak derecede bi ses varsa. Çünkü kardeşim çiğneme sesinden bile çok rahatsiz oluyor bu da karşı tarafın özgürlüğünü kisitlamak oluyor. O yüzden olayin boyutu önemli takipteyim ben de.

En dayanamadigim seydir. Inanin kendi ailemde yok ama toplu bir yerde yemek yiyeceksem falan deli olurum.
Bence haklısıniz zaten görgu kurallari icinde de agzi kapalı yemek gerek.

Ben olmam,ama anlamda annemle çok tartışır,sofrayı terk eder,ciddi ciddi,ama annem ınatlamşmaz,dıkkat eder,anlam yılda bır gelir,ama bekarlen çokkkkk tartışırlardı,ailen düzelmez,sen bir çözüm bul,bende sofrada kendı kullandığı çatalla ortadaki servise dalana dalarım,cıngar çıkartırım,zor bır işler,çözüm buldum,siz bende isteyın deyıp servis yapoyorum,arada ortaya ıyarıyorum

Sinir bozucudur kesinlikle .

Yemek yerken ses çıkarmamak zor , ben mesela şapırdatma olmasa da ... odanın sessizliğinde yemek yeme sesinden de rahatsız olurum . Eee kimseye yemek yeme diyemeyeceğime göre kendim odadan ayrılırım mümkünse .

İş aşırı sese , şapırdatmaya falan giriyorsa ... annen özel hayata müdahale diye abartmış .
Ne yani evimde de rahat yemek yiyemeyecek miyim kafası ?

Ayrı yemeğe devam bence .

Bayılıyorum o sese.
Bunun dışında sakız çiğneme ve fısıltı falan, bunları dinlemeden asla uyuyamam
İnternette de hep videolarını izliyorum uyurken

Ama sen rahatsız oluyorsan çok can sıkıcı olabilir

Ozel hayata mudahale nedir yahu? Cok abartmislar. yaptiklari resmen igrenclik. Agzini kapali tutmak ve sapirdatmamak cok mu zormus acaba?

Aynı sorunu ben de annemle yaşadım uyardığım zaman ben suçlu oldum. Anneler bu ağız şapırdatma olayını hiç ciddiye almıyorlar olan bize oluyor. Duymazdan gelmeye çalışın ayrı yiyebiliyorsanız ne güzel

Bende cok rahatsiz olurum agiz sapirdatmasindan.. babamda aksii gibi sapur supur yer hele corba iciyorsa :D :D

Ben soyluyorum babam darilmiyor bana. Bir yemek zevkim var bidibidi yapma diyor geciyor. Ben cozumu dikkatimi ona vermemek de buldum. Bir ara harbi takmistim cunku. Zamanla hassasiyetim azaldi.

Ben de senin gibiyim sofradan çok kovulmuşluğum vardır:KK53: ağzı açık yemek yiyenler dışında, turşu-elma gibi sert şey yiyenlerden, çekirdek çıtlayıp sakız patlatanlardan da nefret ederim öyle bir şey olunca ya hemen bende elime alıp dahaaa yüksek sesle yiyorum ya da ortamdan uzaklaşıyorum

Özgürlük, başkasının alanina mudahale edilmediği sürece istenenin yapilmasidir ama onun özeli diye sen cekmek zorunda değilsin
Ozel sınırlar konusunda bizim toplumumuzun insanları cok.yanlis bilgilere sahip

Şimdi yemek yiyen insanlardan siz rahatsız oluyorsaniz onlarla birlikte yemeyin o zaman. Özel hayata müdahale mi bilmiyorum ama anneniz kendisine sınırlarınizi aşarak müdahale ettiğinizi söylemeye çalışıyor işte. Ben annenize hak verdim. Ben de yemeklerde ses cirkaranlardan rahatsiz olurum ama hic birine tiksiniyorim demedim. Insan annesine yemek yemenden tiksiniyorum nasil soyler bilemiyorum. Zaten sizi bu kadın yetistirdiyse rahatsız olmamaniz lazım. Çok ufaktan beri bu şekilde yemek yemişlerdir karşınızda.

Sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı derde ben de sahibim.Biriyle yemek yediğimde ister istemez nasıl yediğine odaklanıyorum yemek yerken ses çıkarıyor mu diye çıkarınca da iştahım kesiliyor,yemek yemekten vazgeçiyorum,kalkıyorum genelde.Yukarıdaki arkadaş da yazmış seslere duyarlılık da bir çeşit rahatsızlıkmış sanırım.
Kişi önemli değil genel olarak birileriyle yemek yemekten soğudum.

Özel hayat değil bu. Büyüklere bu durum nasıl anlatılır bilemem. Yanlış yaptıklarını kabul etmezler. Keşke anlayabilseler.
Yemeğinize odaklanmaya çalışsanız. Yemek yerken televizyon açsanız belki unutursunuz çevrenizi. Sessiz bir ortamda insan daha gıcık oluyor.

Benim en gıcık olduğum şey. Ağzını sapirdatanin ağzına kürekle vurasum geliyo.. ama vurup ağız diş butunlugunu bozmuyorum.cünkü özel hayata saygılıyım. Sapirdatmadan yer misin diyorum ters ters. Saygılıyım yani.

Back
X