- Konu Sahibi kirmizigitar
-
Canim benim ben de daha once bebegimi kaybettim erken dogumla seneler gecti hala bir yanimda sızidir ama mecbur hayat devam etti.konu belki de yanlis yerdedir bilemedim.
Henuz 1 hafta oldu bebegimin kalbi durdugu icin benden kopartilali. Eger kalbi durmasaydi pazartesi gunu ikili test icin kontrolumuz vardi.
Ve ben eger grip olmamis olsaydim, doktorum gel bir bakalim gribin siddetine demeseydi, bebegimin icimde olu oldugundan haberim bile olmayacakti.
Allah a inanan ve tevekkul eden bir insan oldum herzaman. O ne uygun gorduyse ona boyun egmeyi bildim. Yine ondan gelene boynum kildan ince, yine biliyorum ki rabbim bu aciyi da verdiyse benim icin daha hayirlisi olacagi icin vermistir, o ne eylerse guzel eyler, biliyorum bilmesine de....
Canimin nasil yandigini tarif etmeme imkan dahi yok. Hani evlat acisi derler ya, tum iliklerime kadar o aciyi hissediyorum. Butun hucrelerim aciyor, durup dururken hicbirsey yokken aglama krizlerine giriyorum.
Sure gectikce hafifler dedigim acim gunden gune buyuyor icimde. Kurtaj sonrasi kontrole gittim persembe gunu. Doktorum 10 gun rapor vermisti, kontrole gittigim gune kadar esimden baska tek bir kisiyle ne gorustum ne telefonlara ciktim. O gun kendimi toplayacagim artik diye kararlastirip dus aldim, ozenerek giyindim, takilarimi taktim, fon cektim, makyaj yaptim. İyi gorunursem iyi hissederim sandim. Doktorum muayene sonrasi fiziksel olarak iyi oldugumu, ama psikolojik olarak destek almam gerektigini soyledi. Gerek olmadigini belirttim. Kendim halledebilirim dedim.
Doktorum o an dedi ki, sen istedigin kadar giyin hazirlan, ellerin titriyor kelimeleri karistriyorsun, bu odada seninle ne kadar cok heyecanlandiran zamanlar yasadik birlikte, normalde heyecanlndiginda verdigin tepkilerin bunlar olmadigini biliyorum dedi...
Dun gece ise cok ama cok buyuk bir aglama krizi gecirdim. Sabaha kadar uyku tutmuyor zaten, yatakta oturuyordum. Sabaha karsi bir saatti ve telefondan oyun oynayarak kafami dagitmaya calisiyordum. Aniden icimde kocaman acisini hissettim ve bagira bagira haykira haykira aglamaya basladim. Ellerim ayaklarimin bagi cozuldu sanki, yigilip kaldim yataga. Esim adamcagiz uykusundan uyanip ne yapacagini sasirdi bana. Yaklasik 1,5 saat kriz seklinde agladim.
Psikolojik destek alacagim, kendi kendime atlatamiyorum farkindayim. Ama hersey anlamini yitirmis durumda su an. Birileri beni teselli edecek bir seyler soylediginde saatlerce bana gayet mantikli ve guzel konussa dahi konusmanin sonunda tek bir cumleyle anlamsizlastiriyorum anlattiklarini. "Senin hic cocugun öldü mü? "
Bu gibi kayiplar travmalar yasayanlar bu sureci nasil atlattilar paylasabilirlerse cok sevinirim.
Evet ilk gebeligimdi, hatta hic hazir olmadigimi dusundugum bir donemde korunurken ve yumurtlama duzensizligim varken hamile kalmistim. 2,5 aylikti daha, her ne kadar yahu henuz kan pihtisiymis deseniz bile bebegim benimle konusuyordu. Aciktim anne diyordu deli gibi yemek yiyordum, yavas hareket et yoruldum diyordu nefes nefese kaliyordum, uykum geldi diyordu surekli uyuyordum o benimle hep konusuyordu, gelisiminde hicbir sorun yoktu, doktor normalden bile iri ve saglikli gorundugunu soylemisti. Fazla fazla tum testler yapilmis ve en ufak bir risk faktoru bulunamamisti. Doktorum bile saskinlik icinde kaldi kalp atisini goremeyince...İlk çocuğunuz mu?Kaç aylikdi vefat ettiğinde? Allah sabir versin geçen hafta benimde bir tanıdığım kişinin bebeğinin kalbi durdu ona da çok üzüldüm .İnanın anne değilim henüz ama herkes aynı kalbi duran gelişemeyen tutunamayan bence sabırlı olun .İnşallah tekrar anne olursjnuz
Acınız anlaşılabilir elbette, ama "senin hiç çocuğun öldümü" de büyük laf evet 2,5 aylık bir hamilelik sizin için tabii ki sadece bir kan pıhtısı değil ama beterin beteri var insanlar doğurup büyütüp yıllarını paylaştığı çocuklarını kaybediyor, acınızı yaşayın tabii.. kimse size "boşver be" demez diyemez, ama daha makul olun, Allah hayırlı zamanda sağlıklı evlatlar versin inşallah
Yazmak istedim bunları ama yazamadım.Acınız anlaşılabilir elbette, ama "senin hiç çocuğun öldümü" de büyük laf evet 2,5 aylık bir hamilelik sizin için tabii ki sadece bir kan pıhtısı değil ama beterin beteri var insanlar doğurup büyütüp yıllarını paylaştığı çocuklarını kaybediyor, acınızı yaşayın tabii.. kimse size "boşver be" demez diyemez, ama daha makul olun, Allah hayırlı zamanda sağlıklı evlatlar versin inşallah
Ağlayarak okudum inan ki iki evladını hissedemeden kaybeden bir Anne'yim ben de ..Rabbim kimseye yaşatmasın canımdan can gitti vardır Rabbimin bir bildiği vardır illa ki .ama üzülmemek elde değil seni öyle iyi anlıyorum ki .şimdi tekrar hamileyim her hafta doktora gittim doktor artık az l diyor bebeğimi gördüğümde çok ağlamamdan şikayet ediyor. Bu acıyı yaşadınız mı bu korkuyu biliyor musunuz diyemiyorum sadece.bi yerde okumuştum bebeklerimizi melekler cennete götürmek isterlermiş. Ben Annemi bekliyorum dermiş meleklerimiz Annen benim diye kandırma istermiş melekler .hayır ben Annemi kokusundan tanırım dermiş. Ne kadar gerçek bilmiyorum ama içim çok yanmıştı. Şuna inanıyorum ki mahşerde meleklerimiz karşılayacak bizi. Üzülme demenin çok saçma olduğunu o kadar iyi biliyorum ki içinde kopan fırtınayı da.en güzel sen özetlenmişsin. "Sizin hiç çocuğunuz öldü mü? "Rabbim sabır versin ve en kısa zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah..konu belki de yanlis yerdedir bilemedim.
Henuz 1 hafta oldu bebegimin kalbi durdugu icin benden kopartilali. Eger kalbi durmasaydi pazartesi gunu ikili test icin kontrolumuz vardi.
Ve ben eger grip olmamis olsaydim, doktorum gel bir bakalim gribin siddetine demeseydi, bebegimin icimde olu oldugundan haberim bile olmayacakti.
Allah a inanan ve tevekkul eden bir insan oldum herzaman. O ne uygun gorduyse ona boyun egmeyi bildim. Yine ondan gelene boynum kildan ince, yine biliyorum ki rabbim bu aciyi da verdiyse benim icin daha hayirlisi olacagi icin vermistir, o ne eylerse guzel eyler, biliyorum bilmesine de....
Canimin nasil yandigini tarif etmeme imkan dahi yok. Hani evlat acisi derler ya, tum iliklerime kadar o aciyi hissediyorum. Butun hucrelerim aciyor, durup dururken hicbirsey yokken aglama krizlerine giriyorum.
Sure gectikce hafifler dedigim acim gunden gune buyuyor icimde. Kurtaj sonrasi kontrole gittim persembe gunu. Doktorum 10 gun rapor vermisti, kontrole gittigim gune kadar esimden baska tek bir kisiyle ne gorustum ne telefonlara ciktim. O gun kendimi toplayacagim artik diye kararlastirip dus aldim, ozenerek giyindim, takilarimi taktim, fon cektim, makyaj yaptim. İyi gorunursem iyi hissederim sandim. Doktorum muayene sonrasi fiziksel olarak iyi oldugumu, ama psikolojik olarak destek almam gerektigini soyledi. Gerek olmadigini belirttim. Kendim halledebilirim dedim.
Doktorum o an dedi ki, sen istedigin kadar giyin hazirlan, ellerin titriyor kelimeleri karistriyorsun, bu odada seninle ne kadar cok heyecanlandiran zamanlar yasadik birlikte, normalde heyecanlndiginda verdigin tepkilerin bunlar olmadigini biliyorum dedi...
Dun gece ise cok ama cok buyuk bir aglama krizi gecirdim. Sabaha kadar uyku tutmuyor zaten, yatakta oturuyordum. Sabaha karsi bir saatti ve telefondan oyun oynayarak kafami dagitmaya calisiyordum. Aniden icimde kocaman acisini hissettim ve bagira bagira haykira haykira aglamaya basladim. Ellerim ayaklarimin bagi cozuldu sanki, yigilip kaldim yataga. Esim adamcagiz uykusundan uyanip ne yapacagini sasirdi bana. Yaklasik 1,5 saat kriz seklinde agladim.
Psikolojik destek alacagim, kendi kendime atlatamiyorum farkindayim. Ama hersey anlamini yitirmis durumda su an. Birileri beni teselli edecek bir seyler soylediginde saatlerce bana gayet mantikli ve guzel konussa dahi konusmanin sonunda tek bir cumleyle anlamsizlastiriyorum anlattiklarini. "Senin hic cocugun öldü mü? "
Bu gibi kayiplar travmalar yasayanlar bu sureci nasil atlattilar paylasabilirlerse cok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?