Ağlamaktan çatladı artık:(

Kundaklamaya denedinmi? Anne karnindada sikişip kaldiklari için, kundak birçok bebeği rahatlatiyor.
kundak yapamaz çünkü sadece bez ile gözü de bantlı olacak şekilde ışık altında yatması gerekiyor

Gazını henüz kendisi alttan atamaz , daha doğrusu hepsini atamaz. Ağızdan çıkarın mutlaka, eğer ağızdan çıkmazsa bağırsaklara geçer , sancı yapar, belki sonradan kendisi çıkarır. Damar yolu falan açıldı mı? Acıyor olabilir mi ?
Damar yolu yok

Şaşırdım ben konuyu okuyunca. Benim sıpa da fototerapi almıştı doğumdan bir gün sonra. Ama o kadar halsiz ve baygındı ki uyudu hep beslenme dışında. Ben de ağır sarılık geçiren çocukların hep uyuduğunu ve halsiz olduklarını düşünüyordum. Aksini okuyunca şaşırdım. Doktor ne diyor bu duruma peki? Zor oluyordur sürekli ağlayınca sabit tutması. Ne desem bilemedim çok geçmiş olsun.

Biz taaaa 12 yıl önce 3 saat fototerapi için 9 saat hastanede kalmıştık.ciplak olma ve gözdeki bant rahatsız ediyordur yavrumu.Allah kolaylık versin.insallah en kısa sürede sağlığına kavuşan minik.

Yattığı yerden rahatsiz olduğu için ağlıyor. Elinizden geldiğince sıcacık kucaginizda ve sakin ses tonunuzla onu rahatlatmaya çalışın. Şu anda evinde olmadığının o da farkında.

Şaşırdım ben konuyu okuyunca. Benim sıpa da fototerapi almıştı doğumdan bir gün sonra. Ama o kadar halsiz ve baygındı ki uyudu hep beslenme dışında. Ben de ağır sarılık geçiren çocukların hep uyuduğunu ve halsiz olduklarını düşünüyordum. Aksini okuyunca şaşırdım. Doktor ne diyor bu duruma peki? Zor oluyordur sürekli ağlayınca sabit tutması. Ne desem bilemedim çok geçmiş olsun.

Sayfaları okumayı bitireyim de öyle yazayım diyerek geldim ki sizin yorumu gördüm.
Benim kızım da fototerapi aldı.
Aynen dediğiniz gibi.
Baygın baygın yatıyordu. Ağlamaya bile mecali yoktu yavrunun.
Sarılık değeriyle mi ilgisi var bilmiyorum.
19 falandı diye hatırlıyorum bizim kızınki.

Allah kolaylık versin konu sahibi.
Sanki dünyadaki en kötü şeymiş gibi geliyor şu an sana biliyorum ama geçecek inşallah.
Kendini üzme,ihmal etme ve bol sıvı al bu süreçte.

Maalesef bir bilgim yok
Çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin. 🤲🤲

Simdi sunu bir ayirt edin bebegin alttan gaz cikarmasiyla midesinde biriken havayi atmasi ayni sekilde olmuyor alttan gaz cikarinca bagirsaklarindaki havayi atar ama ustten geyirmedigi surece midedeki gazi cikaramaz her emzirmede mutlaka ustten gaz cikarmasini saglayin gerekirse 5 dk emzirin gazini alin sonra tekrar edin emdirmeye birde hemsireden ustten gaz cikarma seklini gostermesini isteyin isterseniz yanlis yapiyor olabilirsiniz bu arada rezene tuketin bolca ki sutunuzden bebege gecip gazini rahat cikarabilmesine yardimci olsun

Back
X