Ağlamaktan helâk oldum

Melisnur

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2017
221
109
23
36
iyi akşamlar hanımlar. 12 yaşında bir kızım var.6. sınıf a gidiyor ve bana kafayı yedirtmek üzere kızım 1 yaşındayken babasından boşandım aldatildigim ve aldattigi insanin hamile kaldigini öğrenince. Kızımı da aldim hayatindan çıktım. 5 yıl babasıyla kızım hiç görüşmedi.daha sonra 2 kere görüştü ve babasi kizimin yaninda onu bidaha görmek istemediğini soyleyip tekrar hayatimizdan cıktı o olaydan sonra yaşadığım şehri terkettim kizimla pedagog esliginde konuştum ve hersey normale döndü 3 yıl öncede tekrar evlendim. kizimla esimin iletişimi cok güzel şükür bi problem yok hatta baba demeye basladi 1 yıldır fakat gel gelelim ki bi problemimiz var kizim bu seneye kadar hep sınıf birincisiydi bu sene hic bisey alamadi ilk defa karnesinde 1 geldi neyse yeni dönemle düzelir herşey dedik üstüne gitmedik tamam dersler biraz duzeldi ama bu seferde herseyini arkadaslarina verir oldu kalem kutusunu kalemlerini defterlerini kazagini ya herseyi ozene bozene aldigim herseyi veriyor konusuyorum boyle yapmamasi gerektigini anlatiyorum ama gene yapiyor gene yapiyor artik benim esyalarimida odamdan habersizce alip vermeye basladi.defterlerini karaliyor bana yalan soyluyor odami kurcaliyor ya onune geçemiyorum neyapmam lazim bu arada 32 haftalik hamileyim. cok üzülüyorum

Tekrar pedagoga gitseniz.. Hamilesiniz diye kıskanıyor mu acaba? Belki baba dediği kişiyi ve sizi kaybetmek istemiyordur.. Ya da kardeşinin annesi ve babası olacağı için başka düşünceler içine de girmiş olabilir.. Sabırlı olun.. Geçecek inşallah..

Sanırım gitmemiz gerekecek tekrardan problem ne cozumleyemiyoruz cunku tamam diyor iki gun sonra gene aynı bana yalan söylüyor sebep olarak sen mutlu ol diye soyledim diyor.

Ay, eşinizle hamilelik için yaptığınız alışverişlere mi üzüldü acaba? Doğuma az kaldı filan diyorsanız onu da tedirginlik sarmış olabilir.. Onunla daha fazla vakit geçirin bence.. Kardeşine ısındırmaya çalışın.. Doktor randevularınıza geliyor mu bilmiyorum ama onlara gelebilir..

bilmiyorum ama düşüncesi yersiz esim bir kere bile kotu davranmadi cocuk oluyir diye ona ne yapiyosa aynisinin iki katini onada yapiyor onu sevdigini surekli yeniliyor
dusuncesi yersiz degil
o henuz 12 yasinda bir cocuk
sizin gibi dusunmesini bekleyemezsiniz yada kabullenmes8ni
sizinle benzer durumdayiz
ben hamile kaldigimda oglum ic8n pedagog destegi aldik ve cok etkili oldu siz de gidin bi pedagoga

1 yildir boyle yani ben hamile olmadan onceden beri ama alisveris de bebege 1 aliniyorsa ona 2 aliniyor oda gidip baskasina hediye ediyor cok begendiler verdim diyor

Madde kullanıyor olmasın? Madde kullananlar ellerine ne geçerse satarlar. Bence bir doktora götürün, dikkatli olun.

Sanırım gitmemiz gerekecek tekrardan problem ne cozumleyemiyoruz cunku tamam diyor iki gun sonra gene aynı bana yalan söylüyor sebep olarak sen mutlu ol diye soyledim diyor.
Sevdiği insanlar onu terkedince siz de hamile kaldiğiniz için ilginin bebege yoğunlasacagini fark ettiği için arkadaşlarini kaybetmemek için sürekli verici olup arkadaşlarını etrafinda toplamaya çalisiyor gibime geldi..bi uzmandan yardım almaniz şart gibi..

satmiyor dun okuldaydim hediye ediyor ogretmenide söyledi cok guzel dedikleri an alin sizin olsun diyor.

Kesinlikle bir problemi var. Size ve eşinize olan tavırları nasıl? Bir değişiklik var mı?

Okulda arkadaşlık kuramayıp kendini kabul ettirmek için onlara birşeyler veriyor olabilir.

Bazı öğretmenleri ile problem yaşıyor olabilir.

Bunu bu şekilde değil, elbette işinde deneyimli, uzman biriyle görüşmek daha faydalı olur sizin için.

Kızınzı kitaplara yönlendirebilirsiniz. Okumak ona iyi gelebilir. Veya sosyal etkinliklere. Herhangi bir spor dalı, enstürman eğitimi vb.

Mutlaka destek olun.

Benim kızkardeşim de bir dönem böyle bir sıkıntı yaşadı. Daha küçüktü tabi, 8-9 yaşlarındaydı. Onunkisi tamamen kendini kabul ettirme ve grup liderliği sebebiyleydi.

Hala çok baskın bir karakterdir. Eğer sözü geçmiyorsa o ortamı değiştirir. Başka çevre edinir.

Altında yatan sebeplere odaklanın.

yorumunuz için tesekkur ederim. evde iletişim problemi yok bana gore ama ona gore var demekki esimle ikimizde ayni yerde calisiyoruz beraber gidiyoruz beraber geliyoruz.ben bu hafta dogum iznine ciktim 11 de kursu var 1 e kadar 2 de okula gidiyor 8de okuldan biz alıyoruz öğretmen lerle problem varmi bilmiyorum bi şikayet yada kizimdan duydugum bisey yok arkadaslariylada biseyi istediklerinde vermeyince küsuyolarmis. oda veriyormus.

yorumunuz için tesekkur ederim. evde iletişim problemi yok bana gore ama ona gore var demekki esimle ikimizde ayni yerde calisiyoruz beraber gidiyoruz beraber geliyoruz.ben bu hafta dogum iznine ciktim 11 de kursu var 1 e kadar 2 de okula gidiyor 8de okuldan biz alıyoruz öğretmen lerle problem varmi bilmiyorum bi şikayet yada kizimdan duydugum bisey yok arkadaslariylada biseyi istediklerinde vermeyince küsuyolarmis. oda veriyormus.

Bence arkadaşları onun bu zayıf noktasını bulmuş kullanıyorlar.

Aileleriyle iletişime geçip çocuklarını bu konuda uyarmalarını isteyebilirsiniz. Tabi suçlayarak değil, irrite olurlar. Kendi kızınızın hatasını fırsatını çevirdikleri için uyarmalılar.

Hayatımın bir döneminde bende böyleydi m. Okulda arkadaşlarıma eşyalarımi verirdim hatta cebimdeki üç kuruş harclikla onlara bişeyler alırdım. Beni sevsinler aralarına alsınlar benle ilgilensinler diye. Siz çocuğa kızma k yerine empati yapin. Baba terketmis anne evlenmiş ve bir de kardes geliyor. Kıyamam çok zor durumu.

Back
X